Prajitura Savana

Bezea mac :

6 albusuri

60 ml apa rece

8 lg zahar

8 lg faina

2 lg mac nemacinat

5 g praf de copt (1/2 plic)

 

Foaie cacao :

1 ou

5 lg ulei

5 lg zahar

5 lg lapte

2 lg cacao

100 g ciocolata cu lapte rasa

5 g praf de copt (1/2 plic)

210 g faina

 

Crema cappuccino :

6 galbenusuri

2 lg amidon alimentar

350 ml lapte

150 g zahar

300 g unt (80%)

3 plicuri cappuccino

 

Mod de preparare :

Bezea mac : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi apa rece treptat, iar la urma faina amestecata cu praful de copt si semintele de mac. Coacem in tava (30×40 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute. Bezeaua rece o taiem in 2. Obtinem 2 foi 20×30 cm.

Foaie cacao : intr-un castron punem toate ingredientele, iar la urma adaugam faina. Framantam putin cat sa obtinem un aluat usor de framantat, pe care il intindem cu sucitorul direct pe foaia de copt. Intepam cu furculita din loc in loc aluatul. Coacem in tava 30×40 cm, la 180 grade Celsius, circa 15 minute. Blatul fierbinte il taiem in 2. Obtinem 2 foi 20×30 cm.

Crema cappuccino : mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam amidonul alimentar, laptele rece treptat, apoi punem pe foc mediu, amestecand mereu pana cand crema se ingroasa. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca.

Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam cate 1 lg din crema racita. La sfarsit adaugam cele 3 pliculete de cappuccino. Crema obtinuta o impartim in 4. Cate o parte pentru fiecare foaie.

Asamblare : foaie cacao-1/4 crema-bezea mac-1/4 crema-foaie cacao-1/4 crema-bezea mac-1/4 crema-ciocolata rasa.

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore. taiem cu cu cutit bine ascutit.

 

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa  

 

4 Comentarii

  1. Gabriela

    bunaaaaaaaaaa…!!!! cred…dupa cum arataaa 🙂

    Răspuns
    • miremirc

      cred ca da 🙂 trebuie incercata 🙂

      Răspuns
  2. Livia

    Ma bucur ca te-am inspirat si ma bucur ca ti-a placut! Arata foarte bine!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...