Prajitura Savana

Prajitura Savana

Prajitura Savana

 

Bezea mac :

6 albusuri

60 ml apa rece

8 lg zahar

8 lg faina

2 lg mac nemacinat

5 g praf de copt (1/2 plic)

 

Foaie cacao :

1 ou

5 lg ulei

5 lg zahar

5 lg lapte

2 lg cacao

100 g ciocolata cu lapte rasa

5 g praf de copt (1/2 plic)

210 g faina

 

Crema cappuccino :

6 galbenusuri

2 lg amidon alimentar

350 ml lapte

150 g zahar

300 g unt (80%)

3 plicuri cappuccino

 

Mod de preparare Prajitura Savana :

Bezea mac : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi apa rece treptat, iar la urma faina amestecata cu praful de copt si semintele de mac. Coacem in tava (30×40 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute. Bezeaua rece o taiem in 2. Obtinem 2 foi 20×30 cm.

Foaie cacao : intr-un castron punem toate ingredientele, iar la urma adaugam faina. Framantam putin cat sa obtinem un aluat usor de framantat, pe care il intindem cu sucitorul direct pe foaia de copt. Intepam cu furculita din loc in loc aluatul. Coacem in tava 30×40 cm, la 180 grade Celsius, circa 15 minute. Blatul fierbinte il taiem in 2. Obtinem 2 foi 20×30 cm.

Crema cappuccino : mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam amidonul alimentar, laptele rece treptat, apoi punem pe foc mediu, amestecand mereu pana cand crema se ingroasa. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca.

Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam cate 1 lg din crema racita. La sfarsit adaugam cele 3 pliculete de cappuccino. Crema obtinuta o impartim in 4. Cate o parte pentru fiecare foaie.

Asamblare : foaie cacao-1/4 crema-bezea mac-1/4 crema-foaie cacao-1/4 crema-bezea mac-1/4 crema-ciocolata rasa.

Prajitura Savana

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore. taiem cu cu cutit bine ascutit.

Prajitura Savana

Prajitura Savana

Prajitura Savana

 

 

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa mea de inspiratie :

https://liviaskitchen.blogspot.com/2011/10/prajitura-savana.html#

 

Alte retete cu mac :

Prajitura cu foi de mac, vanilie si ciocolata

Prajitura cu mac si crema de vanilie

Prajitura cremoasa cu mac si lamaie

 

 

 

Please follow and like us:
error7
fb-share-icon0
fb-share-icon20

4 Comentarii

  1. Gabriela

    bunaaaaaaaaaa…!!!! cred…dupa cum arataaa 🙂

    Răspuns
    • miremirc

      cred ca da 🙂 trebuie incercata 🙂

      Răspuns
  2. Livia

    Ma bucur ca te-am inspirat si ma bucur ca ti-a placut! Arata foarte bine!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone Blat cacao : 5 oua 150 g zahar 120 g faina 1 lg amidon alimentar 30 g cacao 1 lg ulei   Crema : 500 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 2 lg zahar pudra 3 lg ness + 3 lg apa fiarta 2 lgt gelatina 60 ml apa   Bezea...

Prajitura Gabriela

Prajitura Gabriela

Prajitura Gabriela Bezea : 5 albusuri 200 g zahar 150 g nuci macinate   Crema : 5 galbenusuri 100 g zahar 2 lg faina 200 ml lapte esenta de vanilie 200 g unt 80% coaja rasa si zeama de la 1 lamaie   Mod de preparare Prajitura Gabriela : Bezea : intr-un...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email7