Prajitura Savana
Bezea mac :
6 albusuri
60 ml apa rece
8 lg zahar
8 lg faina
2 lg mac nemacinat
5 g praf de copt (1/2 plic)
Foaie cacao :
1 ou
5 lg ulei
5 lg zahar
5 lg lapte
2 lg cacao
100 g ciocolata cu lapte rasa
5 g praf de copt (1/2 plic)
210 g faina
Crema cappuccino :
6 galbenusuri
2 lg amidon alimentar
350 ml lapte
150 g zahar
300 g unt (80%)
3 plicuri cappuccino
Mod de preparare Prajitura Savana :
Bezea mac : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi apa rece treptat, iar la urma faina amestecata cu praful de copt si semintele de mac. Coacem in tava (30×40 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute. Bezeaua rece o taiem in 2. Obtinem 2 foi 20×30 cm.
Foaie cacao : intr-un castron punem toate ingredientele, iar la urma adaugam faina. Framantam putin cat sa obtinem un aluat usor de framantat, pe care il intindem cu sucitorul direct pe foaia de copt. Intepam cu furculita din loc in loc aluatul. Coacem in tava 30×40 cm, la 180 grade Celsius, circa 15 minute. Blatul fierbinte il taiem in 2. Obtinem 2 foi 20×30 cm.
Crema cappuccino : mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam amidonul alimentar, laptele rece treptat, apoi punem pe foc mediu, amestecand mereu pana cand crema se ingroasa. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca.
Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam cate 1 lg din crema racita. La sfarsit adaugam cele 3 pliculete de cappuccino. Crema obtinuta o impartim in 4. Cate o parte pentru fiecare foaie.
Asamblare : foaie cacao-1/4 crema-bezea mac-1/4 crema-foaie cacao-1/4 crema-bezea mac-1/4 crema-ciocolata rasa.
Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore. taiem cu cu cutit bine ascutit.
Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa mea de inspiratie :
https://liviaskitchen.blogspot.com/2011/10/prajitura-savana.html#
Alte retete cu mac :
bunaaaaaaaaaa…!!!! cred…dupa cum arataaa 🙂
cred ca da 🙂 trebuie incercata 🙂
Ma bucur ca te-am inspirat si ma bucur ca ti-a placut! Arata foarte bine!
Multumesc 🙂