Prajitura Santoska

Prajitura Santoska

Aluat fraged :

180 g faina

100 g unt 80% rece

1 ou

80 g zahar pudra

1 lgt praf de copt

un praf de sare

 

Bezea cu nuci,cocos si napolitane :

5 albusuri

5 lg zahar

50 g nuci prajite si tocate grosier (migdale sau alune)

50 g cocos

50 g napolitane cu crema de alune

 

Crema :

500 g mascarpone

300 ml smantana pentru frisca

4 lg zahar pudra

3 lgt ness

2 lg lichior de cafea

 

300 g lapte condensat caramelizat

Decor :

cacao

 

Mod de preparare :

 Aluat fraged : cernem faina intr-un castron, adaugam praful de copt, untul rece ras pe razatoarea cu ochiuri mari, praful de sare, si zaharul pudra. Framantam cu varfurile degetelor pana obtinem un aluat nisipos; adaugam oul si framantam scurt pana il incorporam .Forma o bila din aluat care o invelim in folie alimentara si o dam la frigider pentru circa 40 minute-1 ora.  Aluatul rece il intindem pe o foaia de copt (20×30 cm) apoi il coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute.

Crema  :   mixam mascarponele cu zaharul pudra cat sa se omogenizeze apoi adaugam smantana pentru frisca si mixam cateva minute pana obtinem o crema consistenta. Adaugam ness ul si lichiorul si mai mixam putin cat sa se incorporeze. Crema obtinuta o impartim in 2.

Bezea cu nuci, cocos si napolitane : mixam albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi adaugam nucile prajite si tocate grosier (eu am pus fulgi de migdale prajiti si tocati grosier), nuca de cocos si napolitanele cu crema de alune tocate. Omogenizam cu o spatula compozitia si o intindem intr-o forma tapetata cu hartie de copt (20×30 cm). Coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 20 minute.

Asamblare : aluat fraged -caramel -1/2 crema-bezea-1/2 crema-cacao

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata. Feliem cu un cutit cu lama subtire.

Retete asemanatoare gasiti in link-urile de mai jos :

Prajitura Pani Walewska

Prajitura cu nuci, visine si crema de cafea

Prajitura fina cu nuci

Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata Choux cu cacao : 250 ml apa un praf de sare 125 g unt 140 g faina 30 g cacao 5 oua   Crema de ciocolata : 3 galbenusuri 160 g zahar 4 lg faina 3 lg amidon alimentar 2 lg cacao 750 ml lapte 100 g ciocolata cu lapte 200 g unt (80%)...

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac Bezea cu mac, cocos si migdale : 5 albusuri (de la oua mici) 75 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Blat cu mac, cocos si migdale : 5 oua (oua mici) 100 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Crema...