Prajitura Santoska
Aluat fraged :
180 g faina
100 g unt 80% rece
1 ou
80 g zahar pudra
1 lgt praf de copt
un praf de sare
Bezea cu nuci,cocos si napolitane :
5 albusuri
5 lg zahar
50 g nuci prajite si tocate grosier (migdale sau alune)
50 g cocos
50 g napolitane cu crema de alune
Crema :
500 g mascarpone
300 ml smantana pentru frisca
4 lg zahar pudra
3 lgt ness
2 lg lichior de cafea
300 g lapte condensat caramelizat
Decor :
cacao
Mod de preparare :
Aluat fraged : cernem faina intr-un castron, adaugam praful de copt, untul rece ras pe razatoarea cu ochiuri mari, praful de sare, si zaharul pudra. Framantam cu varfurile degetelor pana obtinem un aluat nisipos; adaugam oul si framantam scurt pana il incorporam .Forma o bila din aluat care o invelim in folie alimentara si o dam la frigider pentru circa 40 minute-1 ora. Aluatul rece il intindem pe o foaia de copt (20×30 cm) apoi il coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute.
Crema : mixam mascarponele cu zaharul pudra cat sa se omogenizeze apoi adaugam smantana pentru frisca si mixam cateva minute pana obtinem o crema consistenta. Adaugam ness ul si lichiorul si mai mixam putin cat sa se incorporeze. Crema obtinuta o impartim in 2.
Bezea cu nuci, cocos si napolitane : mixam albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi adaugam nucile prajite si tocate grosier (eu am pus fulgi de migdale prajiti si tocati grosier), nuca de cocos si napolitanele cu crema de alune tocate. Omogenizam cu o spatula compozitia si o intindem intr-o forma tapetata cu hartie de copt (20×30 cm). Coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 20 minute.
Asamblare : aluat fraged -caramel -1/2 crema-bezea-1/2 crema-cacao
Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata. Feliem cu un cutit cu lama subtire.
Retete asemanatoare gasiti in link-urile de mai jos :
Spor la prajiturit ! 🙂
0 Comentarii