Prajitura Rumba cu visine

Prajitura Rumba cu visine

Prajitura Rumba cu visine

Blat :
6 albusuri
6 lg zahar
1 cana nuci prajite si tocate
1 cana visine
5 lg faina
 
Crema :
6 galbenusuri
9 lg zahar
5 lg lapte
2 plicuri zahar vanilat
300 g unt 
 
2 foi de napolitane (sau 2 blaturi din 2 oua fiecare)
 
Mod de preparare Prajitura Rumba cu visine :
 
       Blat : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste. La final incorporam faina amestecata cu nucile prajite si tocate si cu visinele scurse de suc (eu am folosit congelate, dar se pot folosi si din compot).
IMG_5356
       Compozitia o intindem intr-o tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor .
 
IMG_5357
IMG_5358
       Crema : galbenusurile le mixam cu zaharul si zaharul vanilat, pana se topeste zaharul, adaugam apoi laptele si punem pe aburi pana cand crema incepe sa se ingroase. O lasam sa se raceasca.
 
IMG_5359
IMG_5361
 
       Untul il mixam putin, apoi in el adaugam cate o lingura din crema racita. Omogenizam bine.
 
IMG_5363
IMG_5366
 
       Asamblare : foaie de napolitana (taiata dupa dimensiunea blatului cu visine)-1/2 crema- blat -1/2 crema -foaie de napolitana. 
Cine doreste sa foloseasca 2 blaturi in loc de foile de napolitane, poate folosi si glazura de ciocolata : 150 g ciocolata , 2 lg unt si 4 lg lapte. 
 
IMG_5367
IMG_5368
Prajitura Rumba cu visine
 
 
       Peste prajitura punem o greutate (eu am pus un tocator de lemn de dimensiunea prajiturii) si dam la frigider de seara pana dimineata.
 
Prajitura Rumba cu visine
 
 
       Reteta am primit-o de la fina mea Geta , careia ii multumesc, dar si pentru multe alte retete pe care mi le-a dat 🙂 
 
Spor la pregatiti prajiturica ! Este absolut delicioasa  ! 🙂
 
Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

4 Comentarii

  1. Elena

    As vrea si eu sa o fac. Arata foarte bine. dar m-ar interesa daca de la crema de vanilie nu se inmoaie foarte tare napolitana si sa arate asa ca o „guma” intinsa. Multumesc tare mult de raspuns.

    Răspuns
    • miremirc

      nu se inmoaie foarte tare. poti sa o faci linistita 🙂

      Răspuns
      • Tamara Nicolcea

        Bună seara. Îmi puteți spune va rog și reteta la foi dacă înlocuiesc cu foile lica?

        Răspuns
        • miremirc

          La 2 oua puneti 2 lg zahar, 1 lg ulei si 3 lg faina.

          Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6