Prajitura Rumba cu visine

Prajitura Rumba cu visine

Prajitura Rumba cu visine

Blat :
6 albusuri
6 lg zahar
1 cana nuci prajite si tocate
1 cana visine
5 lg faina
 
Crema :
6 galbenusuri
9 lg zahar
5 lg lapte
2 plicuri zahar vanilat
300 g unt 
 
2 foi de napolitane (sau 2 blaturi din 2 oua fiecare)
 
Mod de preparare Prajitura Rumba cu visine :
 
       Blat : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste. La final incorporam faina amestecata cu nucile prajite si tocate si cu visinele scurse de suc (eu am folosit congelate, dar se pot folosi si din compot).
IMG_5356
       Compozitia o intindem intr-o tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor .
 
IMG_5357
IMG_5358
       Crema : galbenusurile le mixam cu zaharul si zaharul vanilat, pana se topeste zaharul, adaugam apoi laptele si punem pe aburi pana cand crema incepe sa se ingroase. O lasam sa se raceasca.
 
IMG_5359
IMG_5361
 
       Untul il mixam putin, apoi in el adaugam cate o lingura din crema racita. Omogenizam bine.
 
IMG_5363
IMG_5366
 
       Asamblare : foaie de napolitana (taiata dupa dimensiunea blatului cu visine)-1/2 crema- blat -1/2 crema -foaie de napolitana. 
Cine doreste sa foloseasca 2 blaturi in loc de foile de napolitane, poate folosi si glazura de ciocolata : 150 g ciocolata , 2 lg unt si 4 lg lapte. 
 
IMG_5367
IMG_5368
Prajitura Rumba cu visine
 
 
       Peste prajitura punem o greutate (eu am pus un tocator de lemn de dimensiunea prajiturii) si dam la frigider de seara pana dimineata.
 
Prajitura Rumba cu visine
 
 
       Reteta am primit-o de la fina mea Geta , careia ii multumesc, dar si pentru multe alte retete pe care mi le-a dat 🙂 
 
Spor la pregatiti prajiturica ! Este absolut delicioasa  ! 🙂
 
Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

2 Comentarii

  1. Elena

    As vrea si eu sa o fac. Arata foarte bine. dar m-ar interesa daca de la crema de vanilie nu se inmoaie foarte tare napolitana si sa arate asa ca o „guma” intinsa. Multumesc tare mult de raspuns.

    Răspuns
    • miremirc

      nu se inmoaie foarte tare. poti sa o faci linistita 🙂

      Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi   Crema : 100 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 2 lg zahar pudra   400 g piscoturi 300 ml lapte dulceata de visine, zmeura, capsuni, afine... circa 150-200 g   Glazura : 100 g...

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt   Ingrediente : 5 oua 200 g zahar esenta de vanilie 150 ml ulei 250 ml iaurt natural 330 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 600 g visine , cirese, caise, zmeura, capsuni   Decor : 1 lingura zahar pudra   Mod de preparare...

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba Ingrediente : 200 g ciocolata alba 150 g unt (80%) 4 oua 180 g zahar 250 g faina 500 g cirese proaspete   Mod de preparare : Ciocolata alba rupta bucatele si untul  le topim pe baie de aburi. Compozitia o lasam sa se...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6