Prajitura rumba cu ciocolata

Prajitura rumba cu ciocolata

Prajitura rumba cu ciocolata

 

Bezea :

7 albusuri

250 g zahar

100 g stafide

100 g rahat

100 g nuci prajite si tocate

100 g ciocolata neagra rasa (55 % cacao)

2 lg faina

 

Blat :

4 oua

4 lg zahar

4 lg faina

 

Crema :

7 galbenusuri

150 g zahar

3 plicuri zahar vanilat

6 lg lapte

300 g unt

 

Glazura :

200 g ciocolata

2 lg unt

4 lg lapte

 

Mod de preparare Prajitura rumba cu ciocolata :

 Bezea : amestecam intr-un castron ingredientele uscate. Albusurile le mixam spuma, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste zaharul iar bezeaua devine ferma . Peste bezea turnam ingredientele uscate , amestecand cu o lingura, cu miscari circulare, de jos in sus. Intindem bezeaua in tava (26*38 cm sau chiar 25*35 cm) tapetata cu hartie de copt.  Dam la cuptor, circa 15 minute.

IMG_3747

IMG_3749

IMG_3754

Lasam bezeaua sa se raceasca, apoi scoatem hartia.

 Blat : ingredientele le impartim in 2 si coacem 2 blaturi in aceeasi tava in care am copt si bezeaua.

 Crema : amestecam galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si laptele. Punem pe baie de aburi pana cand obtinem o crema . O lasam sa se raceasca. Untul il mixam putin, apoi in el adaugam cate o lingura din crema racita.

IMG_3752

IMG_3757

IMG_3758

IMG_3761

Asamblare : blat- 1/2 crema-bezea-1/2 crema-blat- glazura

IMG_3765

 Glazura : ingredientele le punem intr-o craticioara de inox cu fund dublu, pe foc mic, amestecand pana obtinem o glazura, dar fara sa dea in clocot. O lasam sa se racoreasca 1-2 minute, apoi o intindem peste prajitura.

Eu am facut asa : am pus intr-o craticioara 200 ml frisca lichida, am pus-o pe foc mic si am lasat-o pana a ajuns in punctul de fierbere. Am luat craticioara de pe aragaz si am adaugat 200 g ciocolata alba rupta bucatele. Am omogenizat, am lasat glazura sa se racoreasca , apoi cu o lingura am pus-o peste prajitura. Am dat prajitura la frigider de seara pana dimineata, apoi am decorat-o cu cocos.

Sau putem face altfel : 200 ml frisca si 200 g ciocolata alba omogenizate ca si mai sus, lasam sa se raceasca, dam la congelator pentru 20 minute. Dupa ce scoatem glazura de la congelator, o mixam si obtinem o crema pufoasa, pe care o intindem peste prajitura. Decoram cu cocos .

Prajitura rumba cu ciocolata

Prajitura rumba cu ciocolata

Prajitura rumba cu ciocolata

 

 

Spor la prajiturit !! 🙂

Delicioasa !

 

Mersi Geta !!! ….  din nou  🙂

 

Alta reteta buna este Rumba cu visine :

Prajitura Rumba cu visine

 

 

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Blondies cu ciocolata alba si migdale

Blondies cu ciocolata alba si migdale

Blondies cu ciocolata alba si migdale Ingrediente : 160 g unt 80% 300 g ciocolata alba 150 g zahar 5 oua mici (sau 4 oua mari) 250 g faina 2 lgt praf de copt esenta de vanilie un praf de sare 150 g migdale fulgi tocate grosier   Mod de preparare Blondies cu...

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi Blat : 5 oua mari 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 250 ml ulei un praf de sare 280 g faina 1 lgt scortisoara macinata 3/4 lgt bicarbonat de sodiu 3/4 lgt praf de copt 300 g morcov ras fin   Crema : 500 g crema de branza Philadelphia 300 ml...

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt   Aluat : 400 g faina 4 lg zahar pudra 1 lgt praf de copt 200 g unt 80% rece 6 galbenusuri un praf de sare 2-3 lg apa rece   Umplutura : 6 albusuri 200 g zahar 600 g iaurt natural 80 ml ulei 60 g praf de budinca de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4