Prajitura rumba cu ciocolata
Bezea :
7 albusuri
250 g zahar
100 g stafide
100 g rahat
100 g nuci prajite si tocate
100 g ciocolata neagra rasa (55 % cacao)
2 lg faina
Blat :
4 oua
4 lg zahar
4 lg faina
Crema :
7 galbenusuri
150 g zahar
3 plicuri zahar vanilat
6 lg lapte
300 g unt
Glazura :
200 g ciocolata
2 lg unt
4 lg lapte
Mod de preparare Prajitura rumba cu ciocolata :
Bezea : amestecam intr-un castron ingredientele uscate. Albusurile le mixam spuma, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste zaharul iar bezeaua devine ferma . Peste bezea turnam ingredientele uscate , amestecand cu o lingura, cu miscari circulare, de jos in sus. Intindem bezeaua in tava (26*38 cm sau chiar 25*35 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor, circa 15 minute.
Lasam bezeaua sa se raceasca, apoi scoatem hartia.
Blat : ingredientele le impartim in 2 si coacem 2 blaturi in aceeasi tava in care am copt si bezeaua.
Crema : amestecam galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si laptele. Punem pe baie de aburi pana cand obtinem o crema . O lasam sa se raceasca. Untul il mixam putin, apoi in el adaugam cate o lingura din crema racita.
Asamblare : blat- 1/2 crema-bezea-1/2 crema-blat- glazura
Glazura : ingredientele le punem intr-o craticioara de inox cu fund dublu, pe foc mic, amestecand pana obtinem o glazura, dar fara sa dea in clocot. O lasam sa se racoreasca 1-2 minute, apoi o intindem peste prajitura.
Eu am facut asa : am pus intr-o craticioara 200 ml frisca lichida, am pus-o pe foc mic si am lasat-o pana a ajuns in punctul de fierbere. Am luat craticioara de pe aragaz si am adaugat 200 g ciocolata alba rupta bucatele. Am omogenizat, am lasat glazura sa se racoreasca , apoi cu o lingura am pus-o peste prajitura. Am dat prajitura la frigider de seara pana dimineata, apoi am decorat-o cu cocos.
Sau putem face altfel : 200 ml frisca si 200 g ciocolata alba omogenizate ca si mai sus, lasam sa se raceasca, dam la congelator pentru 20 minute. Dupa ce scoatem glazura de la congelator, o mixam si obtinem o crema pufoasa, pe care o intindem peste prajitura. Decoram cu cocos .
Spor la prajiturit !! 🙂
Delicioasa !
Mersi Geta !!! …. din nou 🙂
Alta reteta buna este Rumba cu visine :
0 Comentarii