Prajitura rumba cu ciocolata

IMG_3800-1024x682

Bezea :

7 albusuri

250 g zahar

100 g stafide

100 g rahat

100 g nuci prajite si tocate

100 g ciocolata neagra rasa (55 % cacao)

2 lg faina

 

Blat :

4 oua

4 lg zahar

4 lg faina

 

Crema :

7 galbenusuri

150 g zahar

3 plicuri zahar vanilat

6 lg lapte

300 g unt

 

Glazura :

200 g ciocolata

2 lg unt

4 lg lapte

 

Mod de preparare :

 Bezea : amestecam intr-un castron ingredientele uscate. Albusurile le mixam spuma, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste zaharul iar bezeaua devine ferma . Peste bezea turnam ingredientele uscate , amestecand cu o lingura, cu miscari circulare, de jos in sus. Intindem bezeaua in tava (26*38 cm sau chiar 25*35 cm) tapetata cu hartie de copt.  Dam la cuptor, circa 15 minute.

IMG_3747

IMG_3749

IMG_3754

 

Lasam bezeaua sa se raceasca, apoi scoatem hartia.

 Blat : ingredientele le impartim in 2 si coacem 2 blaturi in aceeasi tava in care am copt si bezeaua.

 Crema : amestecam galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si laptele. Punem pe baie de aburi pana cand obtinem o crema . O lasam sa se raceasca. Untul il mixam putin, apoi in el adaugam cate o lingura din crema racita.

IMG_3752

IMG_3757

IMG_3758

IMG_3761

 

Asamblare : blat- 1/2 crema-bezea-1/2 crema-blat- glazura

IMG_3765

 

 Glazura : ingredientele le punem intr-o craticioara de inox cu fund dublu, pe foc mic, amestecand pana obtinem o glazura, dar fara sa dea in clocot. O lasam sa se racoreasca 1-2 minute, apoi o intindem peste prajitura.

Eu am facut asa : am pus intr-o craticioara 200 ml frisca lichida, am pus-o pe foc mic si am lasat-o pana a ajuns in punctul de fierbere. Am luat craticioara de pe aragaz si am adaugat 200 g ciocolata alba rupta bucatele. Am omogenizat, am lasat glazura sa se racoreasca , apoi cu o lingura am pus-o peste prajitura. Am dat prajitura la frigider de seara pana dimineata, apoi am decorat-o cu cocos.

Sau putem face altfel : 200 ml frisca si 200 g ciocolata alba omogenizate ca si mai sus, lasam sa se raceasca, dam la congelator pentru 20 minute. Dupa ce scoatem glazura de la congelator, o mixam si obtinem o crema pufoasa, pe care o intindem peste prajitura. Decoram cu cocos .

IMG_3782

IMG_3766

IMG_3800

Spor la incercat reteta !! Delicioasa ! 🙂

 

Mersi Geta !!! ….  din nou  🙂

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...