Prajitura Roma

Prajitura Roma

Prajitura Roma

 

Blat cacao :

5 oua

5 lg zahar

3 lg ulei

4 lg faina

2 lg cacao

1 lgt ness

 

5-6 banane

zeama de lamaie

 

Crema :

500 g mascarpone

300 ml smantana pentru frisca

3 lgt ness

6 lg zahar pudra

 

100 g ciocolata cu cafea rasa

 

Glazura :

400 ml smantana pentru frisca

2 lg zahar pudra

5 g gelatina granulata

 

Decor :

ciocolata neagra rasa

ciocolata alba rasa

 

Mod de preparare Prajitura Roma :

Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul, iar la urma faina amestecata cu pudra de cacao si ness-ul. Coacem compozitia in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute.

Blatul rece il insiropam cu suc de banane . Eu am folosit Santal cu banane si lapte .

Crema : smantana pentru frisca impreuna cu mascarponele, ness-ul si zaharul pudra le mixam pana obtinem o crema pufoasa.

Peste blatul insiropat asezam jumatati de banane taiate pe lungime, stropite cu zeama de lamaie. peste banane intindem crema , iar peste crema presaram ciocolata cu cafea rasa . ( eu am tinut-o la frigider, apoi am mixat-o cu blenderul).

Glazura : smantana pentru frisca o mixam spuma (eu am folosit doar 300 ml dar mi s-a parut cam putina frisca), adaugam apoi zaharul pudra, iar la urma gelatina hidratata in 30 ml apa rece circa 10 minute si apoi topita, fara sa o dam in clocot. Daca smantana e prea moale, o lasam cateva minute la frigider, apoi o intindem peste ciocolata rasa. Deasupra radem ciocolata  alba si neagra.

Dam prajitura la rece pentru minim 2-3 ore, apoi feliem cu un cutit bine ascutit, trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Prajitura Roma

Prajitura Roma

Prajitura Roma

 

Spor la prajiturit ! 🙂

Delicioasa !

Alte retete cu ness :

Prajitura duo cu ness

Prajitura cu crema de vanilie si spuma de ness

Prajitura cu ness si vanilie

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata Choux cu cacao : 250 ml apa un praf de sare 125 g unt 140 g faina 30 g cacao 5 oua   Crema de ciocolata : 3 galbenusuri 160 g zahar 4 lg faina 3 lg amidon alimentar 2 lg cacao 750 ml lapte 100 g ciocolata cu lapte 200 g unt (80%)...

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac Bezea cu mac, cocos si migdale : 5 albusuri (de la oua mici) 75 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Blat cu mac, cocos si migdale : 5 oua (oua mici) 100 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Crema...