Prajitura Roma
Blat cacao :
5 oua
5 lg zahar
3 lg ulei
4 lg faina
2 lg cacao
1 lgt ness
5-6 banane
zeama de lamaie
Crema :
500 g mascarpone
300 ml smantana pentru frisca
3 lgt ness
6 lg zahar pudra
100 g ciocolata cu cafea rasa
Glazura :
400 ml smantana pentru frisca
2 lg zahar pudra
5 g gelatina granulata
Decor :
ciocolata neagra rasa
ciocolata alba rasa
Mod de preparare Prajitura Roma :
Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul, iar la urma faina amestecata cu pudra de cacao si ness-ul. Coacem compozitia in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute.
Blatul rece il insiropam cu suc de banane . Eu am folosit Santal cu banane si lapte .
Crema : smantana pentru frisca impreuna cu mascarponele, ness-ul si zaharul pudra le mixam pana obtinem o crema pufoasa.
Peste blatul insiropat asezam jumatati de banane taiate pe lungime, stropite cu zeama de lamaie. peste banane intindem crema , iar peste crema presaram ciocolata cu cafea rasa . ( eu am tinut-o la frigider, apoi am mixat-o cu blenderul).
Glazura : smantana pentru frisca o mixam spuma (eu am folosit doar 300 ml dar mi s-a parut cam putina frisca), adaugam apoi zaharul pudra, iar la urma gelatina hidratata in 30 ml apa rece circa 10 minute si apoi topita, fara sa o dam in clocot. Daca smantana e prea moale, o lasam cateva minute la frigider, apoi o intindem peste ciocolata rasa. Deasupra radem ciocolata alba si neagra.
Dam prajitura la rece pentru minim 2-3 ore, apoi feliem cu un cutit bine ascutit, trecut prin apa fierbinte, sters de apa.
Spor la prajiturit ! 🙂
Delicioasa !
Alte retete cu ness :
0 Comentarii