Prajitura Roma

Prajitura Roma

Prajitura Roma

 

Blat cacao :

5 oua

5 lg zahar

3 lg ulei

4 lg faina

2 lg cacao

1 lgt ness

 

5-6 banane

zeama de lamaie

 

Crema :

500 g mascarpone

300 ml smantana pentru frisca

3 lgt ness

6 lg zahar pudra

 

100 g ciocolata cu cafea rasa

 

Glazura :

400 ml smantana pentru frisca

2 lg zahar pudra

5 g gelatina granulata

 

Decor :

ciocolata neagra rasa

ciocolata alba rasa

 

Mod de preparare Prajitura Roma :

Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul, iar la urma faina amestecata cu pudra de cacao si ness-ul. Coacem compozitia in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute.

Blatul rece il insiropam cu suc de banane . Eu am folosit Santal cu banane si lapte .

Crema : smantana pentru frisca impreuna cu mascarponele, ness-ul si zaharul pudra le mixam pana obtinem o crema pufoasa.

Peste blatul insiropat asezam jumatati de banane taiate pe lungime, stropite cu zeama de lamaie. peste banane intindem crema , iar peste crema presaram ciocolata cu cafea rasa . ( eu am tinut-o la frigider, apoi am mixat-o cu blenderul).

Glazura : smantana pentru frisca o mixam spuma (eu am folosit doar 300 ml dar mi s-a parut cam putina frisca), adaugam apoi zaharul pudra, iar la urma gelatina hidratata in 30 ml apa rece circa 10 minute si apoi topita, fara sa o dam in clocot. Daca smantana e prea moale, o lasam cateva minute la frigider, apoi o intindem peste ciocolata rasa. Deasupra radem ciocolata  alba si neagra.

Dam prajitura la rece pentru minim 2-3 ore, apoi feliem cu un cutit bine ascutit, trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Prajitura Roma

Prajitura Roma

Prajitura Roma

 

Spor la prajiturit ! 🙂

Delicioasa !

Alte retete cu ness :

Prajitura duo cu ness

Prajitura cu crema de vanilie si spuma de ness

Prajitura cu ness si vanilie

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6