Prajitura Rigo Jancsi

Prajitura Rigo Jancsi

656x437_prajitura-rigojancsi-86134

Blat : 
6 oua
6 lg zahar,
3 lg ulei,
3 lg cacao,
5 lg faina,

Sirop : 
2 lg zahar,
100 ml apa

Crema :
600 ml smantana pentru frisca,
400 g ciocolata neagra (45%-55%) sau ciocolata cu lapte
2 lg ness+1 lg apa fiarta

Glazura : 
150 g ciocolata cu lapte,
1.5 lg unt,
4 lg  lapte,
bombonele pentru decor

Mod de preparare Prajitura Rigo Jancsi :

       Crema : pe aburi amestecam frisca , ciocolata (eu am folosit 200 g ciocolata neagra Milka si 200 g ciocolata Milka dessert) si ness-ul ( dizolvat in 1 lg de apa fierbinte ) si amestecam pana se topeste ciocolata, luam de pe foc si punem la rece pentru minim 3 ore sau cel mai bine de seara pana dimineata.

       Blat : mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, punem pe rand lingura cu lingura uleiul si mixam, adaugam faina amestecata cu pudra de cacao ; turnam compozitia intr-o tava (diametrul = 25×35 cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20-25 minute. Batul rece il taiem in 2.

        Sirop : topim zaharul pe foc apoi adaugam apa; lasam sa se raceasca.

       Glazura : punem laptele, untul si ciocolata bucatele pe foc mic, amestecad pana devine omogena; lasam putin sa se raceasca si apoi turnam peste blatul de deasupra, iar peste glazura presaram bombonele.

Prajitura Rigo Jancsi

Prajitura Rigo Jancsi

Prajitura Rigo Jancsi

Sursa mea de inspiratie :

Prajitura Rigo Jancsi

 

Alte retete cu ciocolata :

Prajitura regala

Prajitura cu fructe, mascarpone si Nutella

 

Spor la prajiturit !

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon0
fb-share-icon20

4 Comentarii

  1. boscodina

    Sarbatori cu pace in suflet si in casa,sarbatori pline de bucurie , cu toti cei dragi in jurul mesei !

    Răspuns
  2. miremirc

    Paste fericit alaturi de cei dragi cu multa multa sanatate! 🙂

    Răspuns
  3. Timea

    vai ce bine arata! am o pofta de ciocolata acum la ora 2 noaptea :)..ma tot plimb pe blogul tau, foarte frumos! felicitari!

    Răspuns
  4. miremirc

    Mersi mult Timea ! Ma bucur din nou de vizita ta !! 🙂 Rigo-Jancsi este absolut delicios !!! Trebuie sa-l incerci .

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tarta cu lapte condensat si lime

Tarta cu lapte condensat si lime

Tarta cu lapte condensat si lime Crusta : 250 g biscuiti petite beurre sau digestivi 150 g unt 80% 1 lg cacao   Umplutura : 1 conserva lapte condensat indulcit (397 g) 250 ml smantana pentru frisca sucul de la 3 lime   Decor : coaja rasa de lime   Mod...

Prajitura cu crema de biscuiti

Prajitura cu crema de biscuiti

Prajitura cu crema de biscuiti Blat : 4 oua 9 lg zahar 9 lg faina 9 lg apa calduta 1 plic praf de copt (10 g) un praf de sare   Crema de biscuiti : 600 g biscuiti Petite beurre 100 g nuci macinate 150 ml apa 100 g zahar 3 lg cacao 7 lg gem de prune esenta de rom...

Prajitura cu cocos si ness

Prajitura cu cocos si ness

Prajitura cu cocos si ness Blat cocos : 5 oua 5 lg zahar 4 lg faina 4 lg cocos 2,5 lg ulei esenta de vanilie   Bezea : 6 albusuri 7 lg zahar 1 lg otet   Crema ness : 6 galbenusuri 100 g zahar 3 lg ness 4 lg apa 250 g unt (80%)   Glazura ciocolata : 100...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email2