
Blat :
6 oua
6 lg zahar,
3 lg ulei,
3 lg cacao,
5 lg faina,
Sirop :
2 lg zahar,
100 ml apa
Crema :
600 ml smantana pentru frisca,
400 g ciocolata neagra (45%-55%) sau ciocolata cu lapte
2 lg ness+1 lg apa fiarta
Glazura :
150 g ciocolata cu lapte,
1.5 lg unt,
4 lg lapte,
bombonele pentru decor
Mod de preparare :
Crema : pe aburi amestecam frisca , ciocolata (eu am folosit 200 g ciocolata neagra Milka si 200 g ciocolata Milka dessert) si ness-ul ( dizolvat in 1 lg de apa fierbinte ) si amestecam pana se topeste ciocolata, luam de pe foc si punem la rece pentru minim 3 ore sau cel mai bine de seara pana dimineata.
Blat : mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, punem pe rand lingura cu lingura uleiul si mixam, adaugam faina amestecata cu pudra de cacao ; turnam compozitia intr-o tava (diametrul = 25×35 cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20-25 minute. Batul rece il taiem in 2.
Sirop : topim zaharul pe foc apoi adaugam apa; lasam sa se raceasca.
Glazura : punem laptele, untul si ciocolata bucatele pe foc mic, amestecad pana devine omogena; lasam putin sa se raceasca si apoi turnam peste blatul de deasupra, iar peste glazura presaram bombonele.
Sursa : LauraSava
Sarbatori cu pace in suflet si in casa,sarbatori pline de bucurie , cu toti cei dragi in jurul mesei !
Paste fericit alaturi de cei dragi cu multa multa sanatate! 🙂
vai ce bine arata! am o pofta de ciocolata acum la ora 2 noaptea :)..ma tot plimb pe blogul tau, foarte frumos! felicitari!
Mersi mult Timea ! Ma bucur din nou de vizita ta !! 🙂 Rigo-Jancsi este absolut delicios !!! Trebuie sa-l incerci .