Prajitura Revani

1 pahar de 250 ml

Ingrediente :
4 oua
1 pahar zahar
1 plic zahar vanilat
1 pahar ulei
1 pahar iaurt
1 pahar gris
2 pahare faina
1 plic praf de copt
coaja rasa de la 1 lamaie

Sirop :
3 pahare apa
2 pahare zahar
zeama de la 2 lamai

Decor :
nuca de cocos

 

Mod de preparare : 
       Sirop : cele 3 ingredientele le punem intr-o cratita pe foc si le lasam sa fiarba pana se ingroasa putin siropul. Dam deoparte si lasam sa se raceasca .

Mixam intr-un bol ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc, adaugam treptat uleiul, mixand mai departe, apoi faina amestecata cu praful de copt, iaurtul, grisul si la sfarsit coaja rasa de lamaie.

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava (30*40 cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pana se rumeneste putin deasupra (eu am lasat-o cam 35 minute la 180 grade Celsius); pentru verificare facem testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca putin prajitura, apoi o taiem cuburi sau romburi cu un cutit .
Cu ajutorul unei linguri punem siropul peste prajitura, incet, pentru ca sa se patrunda bine .

Decoram cu nuca de cocos sau fistic macinat si servim.

dsc_0322
dsc_0311
      Spor la prajiturit ! 🙂
O super siropoasa prajitura!

5 Comentarii

  1. Corina

    Foarte buna! Noi am servit-o cu frisca…e un deliciu!

    Răspuns
  2. Miha

    Foarte faina prajitura! Atat de pufoasa si insiropata…mmm…

    Răspuns
  3. ALINA

    aveti un blog exceptional . nici nu stiu care prajitura s-o fac.
    pt asta se-aici, ati putea sa-mi spuneti cati ml are paharul ? 250 sau 100 ?

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata Choux cu cacao : 250 ml apa un praf de sare 125 g unt 140 g faina 30 g cacao 5 oua   Crema de ciocolata : 3 galbenusuri 160 g zahar 4 lg faina 3 lg amidon alimentar 2 lg cacao 750 ml lapte 100 g ciocolata cu lapte 200 g unt (80%)...

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac Bezea cu mac, cocos si migdale : 5 albusuri (de la oua mici) 75 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Blat cu mac, cocos si migdale : 5 oua (oua mici) 100 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Crema...