Prajitura Revani

Prajitura Revani

Prajitura Revani

1 pahar de 250 ml

Ingrediente :
4 oua
1 pahar zahar
1 plic zahar vanilat
1 pahar ulei
1 pahar iaurt
1 pahar gris
2 pahare faina
1 plic praf de copt
coaja rasa de la 1 lamaie

Sirop :
3 pahare apa
2 pahare zahar
zeama de la 2 lamai

Decor :
nuca de cocos

 

Mod de preparare Prajitura Revani : 

       Sirop : cele 3 ingredientele le punem intr-o cratita pe foc si le lasam sa fiarba pana se ingroasa putin siropul. Dam deoparte si lasam sa se raceasca .

Mixam intr-un bol ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc, adaugam treptat uleiul, mixand mai departe, apoi faina amestecata cu praful de copt, iaurtul, grisul si la sfarsit coaja rasa de lamaie.

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava (30*40 cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pana se rumeneste putin deasupra (eu am lasat-o cam 35 minute la 180 grade Celsius); pentru verificare facem testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca putin prajitura, apoi o taiem cuburi sau romburi cu un cutit .
Cu ajutorul unei linguri punem siropul peste prajitura, incet, pentru ca sa se patrunda bine .

Decoram cu nuca de cocos sau fistic macinat si servim.

Prajitura Revani
Prajitura Revani
Prajitura Revani
Prajitura Revani
      Spor la prajiturit ! 🙂
O super siropoasa prajitura!
Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

5 Comentarii

  1. Corina

    Foarte buna! Noi am servit-o cu frisca…e un deliciu!

    Răspuns
  2. Miha

    Foarte faina prajitura! Atat de pufoasa si insiropata…mmm…

    Răspuns
  3. ALINA

    aveti un blog exceptional . nici nu stiu care prajitura s-o fac.
    pt asta se-aici, ati putea sa-mi spuneti cati ml are paharul ? 250 sau 100 ?

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6