Prajitura Revani
1 pahar de 250 ml
Ingrediente :
4 oua
1 pahar zahar
1 plic zahar vanilat
1 pahar ulei
1 pahar iaurt
1 pahar gris
2 pahare faina
1 plic praf de copt
coaja rasa de la 1 lamaie
Sirop :
3 pahare apa
2 pahare zahar
zeama de la 2 lamai
Decor :
nuca de cocos
Mod de preparare Prajitura Revani :
Sirop : cele 3 ingredientele le punem intr-o cratita pe foc si le lasam sa fiarba pana se ingroasa putin siropul. Dam deoparte si lasam sa se raceasca .
Mixam intr-un bol ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc, adaugam treptat uleiul, mixand mai departe, apoi faina amestecata cu praful de copt, iaurtul, grisul si la sfarsit coaja rasa de lamaie.
Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava (30*40 cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pana se rumeneste putin deasupra (eu am lasat-o cam 35 minute la 180 grade Celsius); pentru verificare facem testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca putin prajitura, apoi o taiem cuburi sau romburi cu un cutit .
Cu ajutorul unei linguri punem siropul peste prajitura, incet, pentru ca sa se patrunda bine .
Decoram cu nuca de cocos sau fistic macinat si servim.
Foarte buna! Noi am servit-o cu frisca…e un deliciu!
Foarte faina prajitura! Atat de pufoasa si insiropata…mmm…
f buna! arata de nota 10!
aveti un blog exceptional . nici nu stiu care prajitura s-o fac.
pt asta se-aici, ati putea sa-mi spuneti cati ml are paharul ? 250 sau 100 ?
200 ml