Prajitura regala

Prajitura regala

Prajitura regala

Blat cacao :

5 oua

5 lg zahar

4 lg faina

2 lg cacao

2,5 lg ulei

1 lg esenta de rom (optional)

 

Crema ciocolata :

5 galbenusuri

150 g zahar

5 lg faina

500 ml lapte

80 g ciocolata neagra 70%

200 g unt 80%

 

 

Bezea nuci :

5 albusuri

200 g zahar

120 g nuci macinate

2 lg faina

 

Mod de preparare Prajitura regala :

Crema ciocolata : mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam apoi faina, laptele rece treptat. Punem pe foc mic,amestecand mereu pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam ciocolata neagra bucatele . Omogenizam bine. Acoperim cu folie alimentara si dam la rece.

Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, apoi adaugam cate 1 lg pe rand din crema racita. Omogenizam si impartim crema in 2.

Blat cacao : mixam spuma albusurile cu un praf de sare si zaharul, adaugam apoi galbenusurile amestecate cu uleiul si esenta de rom (optional).

La final incorporam faina amestecata cu pudra de cacao, cernute.

Compozitia obtinuta o coacem in tava (20×30 cm) , la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute. Facem testul cu scobitoarea. Blatul rece il taiem in 2.

Bezea nuci : mixam spuma cu un praf de sarea albusurile, adaugam apoi zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, iar la final adaugam nucile macinate . Coacem in tava (20×30 cm), la 170 grade celsius, circa 15 minute.

 

Asamblare : 1/2 blat cacao-1/2 crema-1/2 blat cacao-1/2 crema-bezea nuci.

Optional :

Glazura :

150 g ciocolata

2 lg unt

3 lg lapte

Se pun toate ingredientele pe baie de aburi, apoi glazura se intinde peste bezea.

Mie personal, mi-a placuta prajitura cum arata, fara glazura de ciocolata .

Prajitura regala

Prajitura regala

Spor la prajiturit ! 🙂

Alte retete asemanatoare :

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata

Prajitura Verdens Beste cu ciocolata

Prajitura zapada stralucitoare

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6