Prajitura regala

Blat cacao :

5 oua

5 lg zahar

4 lg faina

2 lg cacao

2,5 lg ulei

1 lg esenta de rom (optional)

Crema ciocolata :

5 galbenusuri

150 g zahar

5 lg faina

500 ml lapte

80 g ciocolata neagra 70%

200 g unt 80%

Bezea nuci :

5 albusuri

200 g zahar

120 g nuci macinate

2 lg faina

Mod de preparare :

Crema ciocolata : mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam apoi faina, laptele rece treptat. Punem pe foc mic,amestecand mereu pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam ciocolata neagra bucatele . Omogenizam bine. Acoperim cu folie alimentara si dam la rece.

Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, apoi adaugam cate 1 lg pe rand din crema racita. Omogenizam si impartim crema in 2.

Blat cacao : mixam spuma albusurile cu un praf de sare si zaharul, adaugam apoi galbenusurile amestecate cu uleiul si esenta de rom (optional).

La final incorporam faina amestecata cu pudra de cacao, cernute.

Compozitia obtinuta o coacem in tava (20×30 cm) , la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute. Facem testul cu scobitoarea. Blatul rece il taiem in 2.

Bezea nuci : mixam spuma cu un praf de sarea albusurile, adaugam apoi zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, iar la final adaugam nucile macinate . Coacem in tava (20×30 cm), la 170 grade celsius, circa 15 minute.

Asamblare : 1/2 blat cacao-1/2 crema-1/2 blat cacao-1/2 crema-bezea nuci.

Optional :

Glazura :

150 g ciocolata

2 lg unt

3 lg lapte

Se pun toate ingredientele pe baie de aburi, apoi glazura se intinde peste bezea.

Mie personal, mi-a placuta prajitura cum arata, fara glazura de ciocolata .

Spor la prajiturit ! 🙂

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
1314
475
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest