Prajitura regala
Blat cacao :
5 oua
5 lg zahar
4 lg faina
2 lg cacao
2,5 lg ulei
1 lg esenta de rom (optional)
Crema ciocolata :
5 galbenusuri
150 g zahar
5 lg faina
500 ml lapte
80 g ciocolata neagra 70%
200 g unt 80%
Bezea nuci :
5 albusuri
200 g zahar
120 g nuci macinate
2 lg faina
Mod de preparare Prajitura regala :
Crema ciocolata : mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam apoi faina, laptele rece treptat. Punem pe foc mic,amestecand mereu pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam ciocolata neagra bucatele . Omogenizam bine. Acoperim cu folie alimentara si dam la rece.




Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, apoi adaugam cate 1 lg pe rand din crema racita. Omogenizam si impartim crema in 2.

Blat cacao : mixam spuma albusurile cu un praf de sare si zaharul, adaugam apoi galbenusurile amestecate cu uleiul si esenta de rom (optional).

La final incorporam faina amestecata cu pudra de cacao, cernute.

Compozitia obtinuta o coacem in tava (20×30 cm) , la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute. Facem testul cu scobitoarea. Blatul rece il taiem in 2.


Bezea nuci : mixam spuma cu un praf de sarea albusurile, adaugam apoi zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, iar la final adaugam nucile macinate . Coacem in tava (20×30 cm), la 170 grade celsius, circa 15 minute.



Asamblare : 1/2 blat cacao-1/2 crema-1/2 blat cacao-1/2 crema-bezea nuci.


Optional :
Glazura :
150 g ciocolata
2 lg unt
3 lg lapte
Se pun toate ingredientele pe baie de aburi, apoi glazura se intinde peste bezea.
Mie personal, mi-a placuta prajitura cum arata, fara glazura de ciocolata .
Spor la prajiturit ! 🙂
Alte retete asemanatoare :
Tort de biscuiti cu crema de ciocolata
Prajitura Verdens Beste cu ciocolata
Prajitura zapada stralucitoare
0 Comentarii