Prajitura rasturnata cu nectarine

DSC_0956

Caramel :

5 lg zahar

 

2-3 nectarine

 

Blat :

160 g unt

160 g zahar

1 fiola esenta de vanilie

3 oua

160 g faina

1 lgt praf de copt

40 ml lapte

 

Mod de preparare :

Intr-o cratita caramelizam zaharul, apoi il intindem cu lingura in tava tapetata cu hartie de copt (20*30 cm). Curatam nectarinele de coaja (eu nu le-am curatat ), apoi le taiem felii si le asezam peste caramelul din tava.

DSC_0914 DSC_0916

 Blat : untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, adaugam zaharul si esenta de vanilie mixand circa 3 minute, apoi ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam cernuta peste compozitie, iar la sfarsit laptele . Omogenizam si intindem peste nectarinele felii.

DSC_0917 DSC_0918 DSC_0920 DSC_0921

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 35 minute. Facem testul scobitorii.

DSC_0922

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o rasturnam pe un platou. Feliem si servim.

DSC_0924 DSC_0931

DSC_0942

DSC_0941

DSC_0956

Absolut delicioasa ! Spor la prajiturit ! 🙂

p.s. :    Cine doreste poate servi prajitura cu frisca .

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...