Caramel :
5 lg zahar
2-3 nectarine
Blat :
160 g unt
160 g zahar
1 fiola esenta de vanilie
3 oua
160 g faina
1 lgt praf de copt
40 ml lapte
Mod de preparare :
Intr-o cratita caramelizam zaharul, apoi il intindem cu lingura in tava tapetata cu hartie de copt (20*30 cm). Curatam nectarinele de coaja (eu nu le-am curatat ), apoi le taiem felii si le asezam peste caramelul din tava.
Blat : untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, adaugam zaharul si esenta de vanilie mixand circa 3 minute, apoi ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam cernuta peste compozitie, iar la sfarsit laptele . Omogenizam si intindem peste nectarinele felii.
Coacem prajitura in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 35 minute. Facem testul scobitorii.
Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o rasturnam pe un platou. Feliem si servim.
Absolut delicioasa ! Spor la prajiturit ! 🙂
p.s. : Cine doreste poate servi prajitura cu frisca .
0 Comentarii