Prajitura rasturnata cu nectarine

DSC_0956

Caramel :

5 lg zahar

 

2-3 nectarine

 

Blat :

160 g unt

160 g zahar

1 fiola esenta de vanilie

3 oua

160 g faina

1 lgt praf de copt

40 ml lapte

 

Mod de preparare :

Intr-o cratita caramelizam zaharul, apoi il intindem cu lingura in tava tapetata cu hartie de copt (20*30 cm). Curatam nectarinele de coaja (eu nu le-am curatat ), apoi le taiem felii si le asezam peste caramelul din tava.

DSC_0914 DSC_0916

 Blat : untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, adaugam zaharul si esenta de vanilie mixand circa 3 minute, apoi ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam cernuta peste compozitie, iar la sfarsit laptele . Omogenizam si intindem peste nectarinele felii.

DSC_0917 DSC_0918 DSC_0920 DSC_0921

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 35 minute. Facem testul scobitorii.

DSC_0922

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o rasturnam pe un platou. Feliem si servim.

DSC_0924 DSC_0931

DSC_0942

DSC_0941

DSC_0956

Absolut delicioasa ! Spor la prajiturit ! 🙂

p.s. :    Cine doreste poate servi prajitura cu frisca .

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt   Aluat : 400 g faina 4 lg zahar pudra 1 lgt praf de copt 200 g unt 80% rece 6 galbenusuri un praf de sare 2-3 lg apa rece   Umplutura : 6 albusuri 200 g zahar 600 g iaurt natural 80 ml ulei 60 g praf de budinca de...

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi   Crema : 100 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 2 lg zahar pudra   400 g piscoturi 300 ml lapte dulceata de visine, zmeura, capsuni, afine... circa 150-200 g   Glazura : 100 g...

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt   Ingrediente : 5 oua 200 g zahar esenta de vanilie 150 ml ulei 250 ml iaurt natural 330 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 600 g visine , cirese, caise, zmeura, capsuni   Decor : 1 lingura zahar pudra   Mod de preparare...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6