Prajitura rasturnata cu banane

Prajitura rasturnata cu banane

Prajitura rasturnata cu banane

 

Caramel :

150 g zahar

100 g unt

 

Aluat :

90 g unt

175 g zahar

2 oua mari (140 g)

100 g faina

3 g praf de copt

30 g cacao

un praf de sare

80 ml lapte

80 g iaurt

 

4 banane coapte

 

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu banane :

Caramel : intr-o tigaie antiaderenta caramelizam zaharul pe foc mic, apoi adaugam untul moale de la temperatura camerei. Tinem pe foc mic circa 8 minute, apoi trecem caramelul intr-o forma rotunda (d=26 cm) . Asezam peste caramel rondele de banane .

DSC_0658 DSC_0662

Aluat : intr-un castron mixam untul de la temperatura camerei impreuna cu zaharul (circa 3 minute), adaugam cate un ou pe rand, mixand bine dupa fiecare. Faina o amestecam cu praful de copt, sarea si pudra de cacao si le cernem. Laptele il amestecam cu iaurtul. Peste untul mixat mai sus adaugam amestecul de faina, alternand cu amestecul de lapte si iaurt. Omogenizam bine si intindem compozitia peste bananele din forma.

DSC_0663 DSC_0665 DSC_0666 DSC_0667

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 30 minute. Facem testul scobitorii. Dupa ce scoatem prajitura din cuptor, o lasam circa 5 minute , apoi o rasturnam invers pe un platou.

DSC_0749 Prajitura rasturnata cu banane

Prajitura rasturnata cu banane

 

 

Absolut delicioasa ! 🙂 Spor la prajiturit !

Sursa mea de inspiratie :

Prajitura rasturnata cu banane si caramel

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6