Prajitura rasturnata cu banane
Caramel :
150 g zahar
100 g unt
Aluat :
90 g unt
175 g zahar
2 oua mari (140 g)
100 g faina
3 g praf de copt
30 g cacao
un praf de sare
80 ml lapte
80 g iaurt
4 banane coapte
Mod de preparare Prajitura rasturnata cu banane :
Caramel : intr-o tigaie antiaderenta caramelizam zaharul pe foc mic, apoi adaugam untul moale de la temperatura camerei. Tinem pe foc mic circa 8 minute, apoi trecem caramelul intr-o forma rotunda (d=26 cm) . Asezam peste caramel rondele de banane .
Aluat : intr-un castron mixam untul de la temperatura camerei impreuna cu zaharul (circa 3 minute), adaugam cate un ou pe rand, mixand bine dupa fiecare. Faina o amestecam cu praful de copt, sarea si pudra de cacao si le cernem. Laptele il amestecam cu iaurtul. Peste untul mixat mai sus adaugam amestecul de faina, alternand cu amestecul de lapte si iaurt. Omogenizam bine si intindem compozitia peste bananele din forma.
Coacem prajitura in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 30 minute. Facem testul scobitorii. Dupa ce scoatem prajitura din cuptor, o lasam circa 5 minute , apoi o rasturnam invers pe un platou.
Absolut delicioasa ! 🙂 Spor la prajiturit !
Sursa mea de inspiratie :
0 Comentarii