Prajitura rasturnata cu ananas

Prajitura rasturnata cu ananas

Prajitura rasturnata cu ananas

Ingrediente :

1 lg unt
2 lg zahar
1 cutie ananas rondele

160 g unt 80%
160 g zahar
3 oua mari
160 g faina
1/2 plic praf de copt

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu ananas :

Ungem cu unt o forma rotunda (d=26 cm ), presaram zaharul si asezam rondelele de ananas scurse de suc si sterse cu un prosop de hartie .

Intr-un castron mixam untul moale de la temperatura camerei impreuna cu zaharul (eu am folosit zahar pudra cu aroma de vanilie), apoi adaugam cate un ou pe rand, iar la final, faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul.

Compozitia obtinuta o intindem peste ananasul din forma rotunda. Asezam cu lingura gramajoare din loc in loc, apoi intindem usor. Dam prajitura la cuptor pentru circa 20-25 minute, la 170 grade Celsius.

 

 

O lasam putin sa se racoreasca, apoi o rasturnam invers pe un platou.

Prajitura rasturnata cu ananas

Prajitura rasturnata cu ananas

Prajitura rasturnata cu ananas

Prajitura rasturnata cu ananas

Prajitura rasturnata cu ananas

Pozele vechi 🙂

Prajitura rasturnata cu ananas

Prajitura rasturnata cu ananas

Prajitura rasturnata cu ananas

 

 

Spor la prajiturit ! 🙂

Alte retete cu ananas :

Tort cu ananas

Budinca de chia cu fructe si fulgi de orz

 

 

Please follow and like us:
error7
fb-share-icon0
fb-share-icon20

1 Comentariu

  1. Aurica

    cat de bine poate arata si ce forma frumoasa are, la cum arata cred ca are un gust senzational si racoros, sanatos si apetisant..sa avem pofta! 😀

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone Blat cacao : 5 oua 150 g zahar 120 g faina 1 lg amidon alimentar 30 g cacao 1 lg ulei   Crema : 500 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 2 lg zahar pudra 3 lg ness + 3 lg apa fiarta 2 lgt gelatina 60 ml apa   Bezea...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email7