Prajitura rasturnata cu ananas
Ingrediente :
1 lg unt
2 lg zahar
1 cutie ananas rondele
160 g unt 80%
160 g zahar
3 oua mari
160 g faina
1/2 plic praf de copt
Mod de preparare Prajitura rasturnata cu ananas :
Ungem cu unt o forma rotunda (d=26 cm ), presaram zaharul si asezam rondelele de ananas scurse de suc si sterse cu un prosop de hartie .
Intr-un castron mixam untul moale de la temperatura camerei impreuna cu zaharul (eu am folosit zahar pudra cu aroma de vanilie), apoi adaugam cate un ou pe rand, iar la final, faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul.
Compozitia obtinuta o intindem peste ananasul din forma rotunda. Asezam cu lingura gramajoare din loc in loc, apoi intindem usor. Dam prajitura la cuptor pentru circa 20-25 minute, la 170 grade Celsius.
O lasam putin sa se racoreasca, apoi o rasturnam invers pe un platou.
Pozele vechi 🙂
Spor la prajiturit ! 🙂
Alte retete cu ananas :
cat de bine poate arata si ce forma frumoasa are, la cum arata cred ca are un gust senzational si racoros, sanatos si apetisant..sa avem pofta! 😀