Prajitura Raluca
Blaturi :
4 oua
8 lg zahar
4 lg apa fierbinte
8 lg faina
Crema 1 :
5 galbenusuri
200 g zahar
6 lg lapte
Caramel cu nuci :
300 g zahar
250 g unt
250 g nuci macinate
2 foi de napolitana
Crema 2 :
4 oua
8 lg zahar
2 lg cacao
1 plic cappuccino
250 g unt
Glazura :
150 g ciocolata cu lapte (sau neagra)
2 lg lapte
1 lg unt
Mod de preparare Prajitura Raluca :
Blaturi : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare,adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste, galbenusurile pe rand, apa fierbinte lingura cu lingura, apoi faina . Din aceasta compozitie coacem 2 blaturi subtiri ca foile de dobos sau de la inceput impartim cantitatile in 2 si pregatim separat blaturile. Compozitia o coacem intr-o tava (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt sau pe fundul unei tavi.
Crema 1 : mixam spuma galbenusurile cu zaharul, adaugam treptat laptele, mixand pana se topeste tot zaharul, apoi punem pe aburi pana cand crema se ingroasa . O lasam apoi sa se raceasca.
Caramel cu nuci : caramelizam 300 g zahar intr-o craticioara, apoi adaugam untul (sau rama), amestecand pana se topeste untul si nucile macinate. Dupa ce am omogenizat compozitia, luam cratita de pe foc si adaugam crema 1 racita.
Caramelul obtinut il lasam se sa raceasca circa 20-30 de minute , apoi il punem intre cele 2 foi de napolitane taiate dupa dimensiunile blaturilor (23*35 cm).
Crema 2 : intr-o craticioara mixam spuma ouale cu zaharul pana obtinem o spuma si zaharul este topit, apoi adaugam pudra de cacao si plicul de cappuccino.
Punem apoi craticioara pe aburi pana cand crema se ingroasa , apoi o lasam sa se raceasca.
Untul (250 g) de la temperatura camerei il mixam putin, iar il el adaugam cate o lingura din crema 2 racita.
Asamblare : blat – 1/2 crema 2 – foi umplute cu caramel cu nuci – 1/2 crema 2 – blat – glazura de ciocolata.
Glazura de ciocolata : intr-o craticioara, pe aburi topim cele 3 ingrediente, apoi intindem glazura peste prajitura.
Lasam prajitura la frigider pentru minim 3-4 ore, apoi o putem taia si servi.
Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa mea : Sydonia.
Alte retete cu caramel :
https://miremirc.ro/prajituri/foi-lica-umplute/
https://miremirc.ro/prajituri/prajitura-snickers-2/
Please follow and like us:
0 Comentarii