Prajitura Raffaello cu lapte praf
Bezea cocos :
12 albusuri
450 g zahar
300 g cocos
sare
Crema :
500 g ciocolata alba
400 ml smantana pentru frisca 30%
3 lg cu varf lapte praf
Decor :
cocos
Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :
Crema : punem intr-o craticioara smantana pentru frisca. O asezam pe foc mediu pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam ciocolata alba rupta bucatele. O lasam 1 minut, apoi cu un tel o amestecam bine. Lasam crema sa se raceasca, apoi o punem la frigider pentru minim 5 ore sau de seara pana dimineata.
Crema rece o mixam putin si peste ea adaugam laptele praf. Mai mixam putin pana prinde consistenta.
Crema o impartim in 3.
Cat timp sta crema de ciocolata alba la frigider (fara laptele praf) pregatim cele 3 bezele cu cocos.
Bezea cocos : impartim cantitatile in 3 si coacem 3 foi.
Intr-un bol punem 4 albusuri si un praf de sare. Mixam putin, apoi adaugam 150 g zahar. Mixam pana obtinem o bezea ferma si lucioasa si nu se mai simte zaharul. Adaugam 100 g cocos si amestecam cu o spatula, cu miscari circulare.
Intindem compozitia in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt si o coacem la 180 grade Celsius, circa 25 minute. Cuptorul il preancalzim cu 1 ora inainte.
La fel procedam si cu celelalte 2 foi. Crema rece o intinem pete foile reci.
Asamblare : bezea cocos-1/3 crema-bezea cocos-1/3 crema-bezea cocos-1/3 crema-cocos .
Taiem prajitura cu un cutit cu lama subtire trecut prin apa fierbinte si sters de apa, dupa ce am tinut prajitura la frigider pentru minim 4 ore .
Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa mea :
https://retetepapabun.ro/cea-mai-buna-prajitura-raffaello/
Alte retete cu cocos si ciocolata alba :
0 Comentarii