Prajitura pufoasa cu crema de caise

Blat :

5 oua mari

5 lg zahar

5 lg ulei

6 lg faina

1 lgt praf de copt

1 fiola esenta de vanilie

 

Crema de caise :

500 g caise fara samburi

100 g zahar

10 g gelatina granulata

200 ml smantana pentru frisca

1 lg cu varf zahar pudra cu aroma de vanilie

 

Decor :

fulgi de cocos

 

Mod de preparare :

Blat : mixam galbenusurile cu uleiul, ca la maioneza, apoi adaugam esenta de vanilie. Albusurile le mixam spuma, incorporam zaharul, mixand pana se topeste, apoi galbenusurile de mai sus, iar la urma faina amestecata cu praful de copt , cernute. Amestecam cu o lingura, apoi turnam compozitia in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 25 minute.

Blatul rece se taie in 3.

   Crema : hidratam gelatina in 50 ml apa rece; caisele impreuna cu zaharul le punem pe foc mediu, amestecand mereu, pana ce zaharul se topeste si caisele se inmoaie. Luam de pe foc si terciuim cu un blender, lasam circa 2 minute sa se racoreasca, apoi incorporam gelatina hidratata mai sus.

Acoperim cu o folie alimentara, lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi punem la frigider pentru circa 2 ore . Eu am lasat de seara pana dimineata. Smantana pentru frisca o mixam spuma cu zaharul pudra cu aroma de vanilie si o adaugam peste caisele reci.

Crema obtinuta o impartim in 3. Ungem fiecare blat cu crema, iar ca decor folosim fulgi de cocos. Dam prajitura la rece pentru circa 1 ora, apoi feliem si putem servi.

 

Spor la prajiturit ! 🙂 Rapida , usoara si extra mega buna .

Sursa : http://www.dulciurifeldefel.ro/prajitura-cu-blat-pufos-si-crema-de-caise/

 

 

 

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6