Blat :
5 oua mari
5 lg zahar
5 lg ulei
6 lg faina
1 lgt praf de copt
1 fiola esenta de vanilie
Crema de caise :
500 g caise fara samburi
100 g zahar
10 g gelatina granulata
200 ml smantana pentru frisca
1 lg cu varf zahar pudra cu aroma de vanilie
Decor :
fulgi de cocos
Mod de preparare :
Blat : mixam galbenusurile cu uleiul, ca la maioneza, apoi adaugam esenta de vanilie. Albusurile le mixam spuma, incorporam zaharul, mixand pana se topeste, apoi galbenusurile de mai sus, iar la urma faina amestecata cu praful de copt , cernute. Amestecam cu o lingura, apoi turnam compozitia in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 25 minute.
Blatul rece se taie in 3.
Crema : hidratam gelatina in 50 ml apa rece; caisele impreuna cu zaharul le punem pe foc mediu, amestecand mereu, pana ce zaharul se topeste si caisele se inmoaie. Luam de pe foc si terciuim cu un blender, lasam circa 2 minute sa se racoreasca, apoi incorporam gelatina hidratata mai sus.
Acoperim cu o folie alimentara, lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi punem la frigider pentru circa 2 ore . Eu am lasat de seara pana dimineata. Smantana pentru frisca o mixam spuma cu zaharul pudra cu aroma de vanilie si o adaugam peste caisele reci.
Crema obtinuta o impartim in 3. Ungem fiecare blat cu crema, iar ca decor folosim fulgi de cocos. Dam prajitura la rece pentru circa 1 ora, apoi feliem si putem servi.
Spor la prajiturit ! 🙂 Rapida , usoara si extra mega buna .
Sursa : http://www.dulciurifeldefel.ro/prajitura-cu-blat-pufos-si-crema-de-caise/
0 Comentarii