Prajitura polara
Blat cacao :
6 oua
6 lg zahar
4 lg faina
2 lg cacao
Crema :
2 oua
3 lg faina
500 ml lapte
250 g zahar pudra
2 plicuri zahar vanilat
250 g unt (80%)
Glazura :
160 g ciocolata neagra (55%)
2 lg unt
4 lg lapte
Mod de preparare Prajitura polara :
Blat cacao : intr-un castron mixam spuma galbenusurile cu 3 lg zahar . Separat, mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, mixand pana cand obtinem o bezea ferma si lucioasa. Peste albusurile spuma adaugam galbenusurile dulci de mai sus, amestecand cu o lingura; cernem faina amestecata cu pudra de cacao si amestecam din nou cu lingura, cu miscari circulare. Compozitia obtinuta o coacem in tava (30*40 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20-25 minute. Facem testul scobitorii.
Crema: mixam putin ouale, adaugam faina, apoi laptele rece treptat. Punem cratita pe foc mediu, amestecand pana cand crema de ingroasa. Luam deoparte, acoperim cu o folie alimentara si lasam sa se raceasca.
Untul moale de la temperatura camerei il mixam cu zaharul pudra si zaharul vanilat, apoi adaugam treptat cate 1 lg din crema racita. Crema obtinuta o intindem peste blatul de cacao.
Glazura : intr-o cratita de inox cu fund dublu sau pe baie de aburi topim ciocolata bucatele cu untul si laptele. Glazura obtinuta o intindem peste crema.
Punem prajitura la frigider pentru minim 4 ore sau de seara pana dimineata. Feliem cu un cutit trecut prin apa fiarta, sters de apa.
O prajitura rapida, ieftina si absolut delicioasa !! Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa : http://forum.culinar.ro/forum/continut/retete-in-imagini/9098/prajitura-polara/
Alte retete cu blat de cacao :
0 Comentarii