Prajitura Petre Roman
Reteta de la soacra mea Ani.
 
Blat:
7 oua
7 lg zahar
7 lg faina
7 lg nuci macinate
1 plic praf de copt (10 g)
 
Crema :
3 galbenusuri
100 g zahar
1 plic zahar vanilat
300 ml lapte
3 lg faina
250 g unt (80%)
 
Caramel :
200 g zahar
50 g unt
 
Glazura :
3 albusuri
200 g zahar
 
Decor :
ciocolata rasa
 
Mod de preparare :
       Blat : mixam ouale cu zaharul pana se albesc, adaugam faina amestecata cu praful de copt si nucile si omogenizam bine. Turnam compozitia intr-o tava (20*30cm). Coacem prajitura in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute.
 
 
Blatul rece il taiem in 2 .
       Crema : batem galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat,adaugam faina, apoi laptele treptat amestecand continuu ; punem pe foc mediu, amestecand mereu pana se ingroasa crema apoi lasam sa se raceasca .
 
Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, iar in el punem cate o lingura din crema racita si omogenizam.
 
       Caramel : punem pe foc intr-o craticioara zaharul si amestecam pana se topeste; luam de pe foc si adaugam untul, amestecand bine . Cu ajutorul unei linguri stropim cele 2 blaturi cu acest caramel fierbinte.
 
Lasam cam 5 minute sa se raceasca caramelul si incepem asamblarea prajiturii astfel : 1/2 blat-1/2 caramel-1/2 crema-1/2 blat-1/2 caramel-1/2 crema.
 
        Glazura : tot pe aburi nmixam albusurile cu un praf de sare si zaharul pana se intaresc. Asezam bezeaua calda peste crema .
 
Deasupra radem ciocolata .
 
 
Va doresc sa incercati aceasta prajitura pentru ca este foarte foarte buunaa 🙂
 
Spor la prajiturit ! 🙂

4 Comentarii

  1. Liana10

    Blatul difera putin de al meu, dar crema e identica. Dar prajitura e cea mai tare, e preferata mea 😉

    Răspuns
  2. dian@

    stiu prajitura asta, e foarte buna se topeste in gura! ti-a iesit tare frumoasa! numele e ciudat:)

    Răspuns
  3. Diana Mocanu

    Attachment

    Prajitura e foarte buna si aspectoasa. Cu siguranta o sa mai fac aceasta reteta, la caramel o sa pun si smantana dulce. Din lipsa smantanii , caramelul s.a intarit .

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...