Prajitura Petre Roman
Reteta de la soacra mea Ani.
 
Blat:
7 oua
7 lg zahar
7 lg faina
7 lg nuci macinate
1 plic praf de copt (10 g)
 
Crema :
3 galbenusuri
100 g zahar
1 plic zahar vanilat
300 ml lapte
3 lg faina
250 g unt (80%)
 
Caramel :
200 g zahar
50 g unt
 
Glazura :
3 albusuri
200 g zahar
 
Decor :
ciocolata rasa
 
Mod de preparare :
       Blat : mixam ouale cu zaharul pana se albesc, adaugam faina amestecata cu praful de copt si nucile si omogenizam bine. Turnam compozitia intr-o tava (20*30cm). Coacem prajitura in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute.
 
 
Blatul rece il taiem in 2 .
       Crema : batem galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat,adaugam faina, apoi laptele treptat amestecand continuu ; punem pe foc mediu, amestecand mereu pana se ingroasa crema apoi lasam sa se raceasca .
 
Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, iar in el punem cate o lingura din crema racita si omogenizam.
 
       Caramel : punem pe foc intr-o craticioara zaharul si amestecam pana se topeste; luam de pe foc si adaugam untul, amestecand bine . Cu ajutorul unei linguri stropim cele 2 blaturi cu acest caramel fierbinte.
 
Lasam cam 5 minute sa se raceasca caramelul si incepem asamblarea prajiturii astfel : 1/2 blat-1/2 caramel-1/2 crema-1/2 blat-1/2 caramel-1/2 crema.
 
        Glazura : tot pe aburi nmixam albusurile cu un praf de sare si zaharul pana se intaresc. Asezam bezeaua calda peste crema .
 
Deasupra radem ciocolata .
 
 
Va doresc sa incercati aceasta prajitura pentru ca este foarte foarte buunaa 🙂
 
Spor la prajiturit ! 🙂
Please follow and like us:
error11
fb-share-icon0
fb-share-icon20

4 Comentarii

  1. Liana10

    Blatul difera putin de al meu, dar crema e identica. Dar prajitura e cea mai tare, e preferata mea 😉

    Răspuns
  2. dian@

    stiu prajitura asta, e foarte buna se topeste in gura! ti-a iesit tare frumoasa! numele e ciudat:)

    Răspuns
  3. Diana Mocanu

    Attachment

    Prajitura e foarte buna si aspectoasa. Cu siguranta o sa mai fac aceasta reteta, la caramel o sa pun si smantana dulce. Din lipsa smantanii , caramelul s.a intarit .

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu capsuni si nutella

Prajitura cu capsuni si nutella

Prajitura cu capsuni si nutella Blat : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 7 lg faina   Crema nutella : 300 g nutella 120 g migdale prajite macinate   Crema frisca : 660 ml smantana pentru frisca 30% 4 lgt gelatina granulata 80-100 ml apa rece 80 g zahar pudra  ...

Tiramisu cu fistic si frisca

Tiramisu cu fistic si frisca

Tiramisu cu fistic si frisca Ingrediente : 4 galbenusuri 100 g zahar pudra 150 g crema de fistic 500 g mascarpone 200 ml smantana pentru frisca 30%   500 g piscoturi 300 ml espresso tare neandulcita 150 g crema fistic cacao fistic crud macinat   Mod de...

Prajitura cub de fistic

Prajitura cub de fistic

Prajitura cub de fistic   Blat cacao : 4 oua 4 lg zahar 2 lg ulei 3 lg faina 2 lg cacao   Crema de ciocolata alba : 200 g ciocolata alba 300 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 40 g fistic prajit nesarat macinat grosier 125 g zmeura proaspata...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email11