
7 oua
7 lg zahar 7 lg faina 7 lg nuci macinate
1 plic praf de copt (10 g) Crema :
3 galbenusuri
100 g zahar
1 plic zahar vanilat
300 ml lapte
3 lg faina
250 g unt (80%) Caramel :
200 g zahar
50 g unt Glazura :
3 albusuri
200 g zahar Decor :
ciocolata rasa Mod de preparare : Blat : mixam ouale cu zaharul pana se albesc, adaugam faina amestecata cu praful de copt si nucile si omogenizam bine. Turnam compozitia intr-o tava (20*30cm). Coacem prajitura in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute.














Blatul difera putin de al meu, dar crema e identica. Dar prajitura e cea mai tare, e preferata mea 😉
stiu prajitura asta, e foarte buna se topeste in gura! ti-a iesit tare frumoasa! numele e ciudat:)
De ce o cheama Petre Roman? :)))
Attachment
Prajitura e foarte buna si aspectoasa. Cu siguranta o sa mai fac aceasta reteta, la caramel o sa pun si smantana dulce. Din lipsa smantanii , caramelul s.a intarit .