Prajitura pete solare
Bezea :
6 albusuri
un praf sare
180 g zahar
1 lg otet
30 g faina
30 g amidon alimentar
1 lgt praf de copt
1 lg cafea macinata
Blat :
6 galbenusuri
1 ou
150 g zahar
2 lg apa rece
2 lg ulei
130 g faina
1 lgt praf de copt
Crema :
1 compot piersici (720 g)
1 plic budinca de vanilie (40 g)
3 lg zahar
125 g unt
6 g gelatina granulata
Mod de preparare Prajitura pete solare :
Bezea : mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul mixand pana se topeste, otetul treptat, iar la urma faina amestecata cu praful de copt si amidonul alimentar cernure. Amestecam cu o lingura pentru a nu se lasa bezeaua. Cu o lingura punem gramajoare in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt. Deasupra presaram cafeaua macinata (eu nu am vrut sa o pun).
Blat : galbenusurile si oul le mixam cu zaharul, adaugam apa rece treptat, mixand mereu, uleiul treptat, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Intindem peste bezeaua din tava.
Coacem prajitura in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 35 minute. Lasam sa se raceasca, apoi taiem in 2.
Crema : gelatina o hidratam in 50 ml apa rece, timp de 10 minute. Piersicile le scugem de compot si le taiem cubulete. Sucul din compot il cantarim si adaugam peste el apa rece pana la 300 ml. Punem intr-o cratita pe foc mediu circa 200 ml suc cu apa sa fiarba si zaharul. Restul de 100 ml il amestecam cu praful de budinca si il turnam in fir subtire peste sucul fierbinte. Amestecam cu un tel, pana se ingroasa compozitia. Luam de pe foc si adaugam untul moale de la temperatura camerei, amestecand energic, apoi gelatina hidratata . Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se racoreasca crema.
Asamblare prajitura : 1/2 blat – 1/2 crema – cubulete de piersici – 1/2 crema – 1/2 blat.
Punem prajitura la frigider pentru minim 3 ore, apoi feliem cu un cutit ascutit.
Foarte foarte buna.
Spor la prajiturit !! 🙂
Sursa mea de inspiratie :
Alte retete cu piersici :
0 Comentarii