Prajitura „pacatul dulce”

Prajitura „pacatul dulce”

Prajitura "pacatul dulce"

 

Bezea nuci :

8 albusuri

10 lg zahar

2 lg amidon

200 g nuci macinate

 

Crema :

500 ml lapte

5 lg amidon

220 g zahar

2 fiole esenta de vanilie

300 g unt (80%)

 

Jeleu visine :

300 g visine congelate sau proaspete

150 g zahar

250 ml apa

2 lg zeama de lamaie

3 lg amidon alimentar

5 g gelatina granulata (1/2 plic)

 

Glazura :

150 g ciocolata alba

2 lg lapte

1 lg unt

 

Decor :

50 g ciocolata cu lapte

 

Mod de preparare :

 Bezea nuci : impartim cantaitatile in 2 si coacem 2 foi astfel : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, iar la final nucile macinate amestecate cu amidonul alimentar. Amestecam cu o lingura. Coacem compozitia in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie e copt, in cuptorul preincalzit, la 150 grade Celsius , cu usa cuptorului intredeschisa, circa 30-40 minute. Trebuie mai mult sa se usuce. La fel procedam si pentru a doua foaie.

 Crema : punem intr-o cratita 400 ml lapte si zaharul,  pana incep sa fiarba. Intre timp amestecam cele 100 ml lapte ramas cu amidonul si il turnam in fir subtire peste laptele fierbinte de pe foc, amestecand mereu cu un tel. Amestecam pana cand incepe sa se ingroase. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si in el adaugam treptat cate 1 lg din crema racita. Crema obtinuta o impartim in 2.

Jeleu visine : visinele congelate (eu asa am avut) le punem cu zaharul si 200 ml apa , intr-o cratita, pe foc mediu, pana incep sa fiarba. Eu am mai adaugam 2 lg zeama de lamaie. Amidonul il amestecam cu 50 ml apa rece ramasa, apoi il turnam in fir subtire peste visinele de pe foc, amestecand mereu. Amestecam putin, luam de pe foc si lasam sa se racoreasca putin (circa 10-15 minute), mixam visinele, apoi adaugam gelatina hidratata in putina apa rece timp de 10-15 minute (compozitia trebuie sa aiba in jur de 50 grade sau sa fie fierbinte daca atingem cu degetul). Lasam la temperatura camerei pana devine calduta .

 Asamblare : bezea nuci-1/2 crema la congelator pentru 10-15 minute- jeleu visine caldut-la congelator pentru 10-15 mniute-1/2 crema-bezea nuci-glazura (amestecam ingredientele intr-o cratita, pe foc mic, pana se topesc)-decor (topim ciocolata intr-o punga pe care o scufundam in apa fiarta, apoi o lasam sa se racoreasca si decupam cu o foarfeca un colt al pungii, apoi trasam linii peste glazura).

Prajitura "pacatul dulce"

Prajitura "pacatul dulce"

Prajitura "pacatul dulce"

Prajitura "pacatul dulce"

 

 

Spor la prajiturit !! 🙂

 

Sursa mea de inspiratie ::

Prăjitura Păcatul Dulce™

Alte retete cu jeleuri :

Tort cu piscoturi si jeleu de cirese

Tort cu branza si jeleu de fructe

Prajitura cu nuci si jeleu de ciocolata

 

 

Please follow and like us:
error11
fb-share-icon0
fb-share-icon20

2 Comentarii

  1. Nicolae Duta

    Ar fi ‘pacat’ daca nu as face asa ceva acasa decat sa cumpar toate porcariile din comert. Arata excelent si bauiesc ca la gust e divina ! Revin.

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Retete populare

Sorry. No data so far.

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura placinta miresei

Prajitura placinta miresei

Prajitura placinta miresei Aluat dospit : 250 g faina 3,5 g drojdie uscata (sau 13 g drojdie proaspata) 3 galbenusuri 50 g zahar 150 ml lapte caldut 15 ml ulei esenta de vanilie un praf de sare   gem de caise 300 g   Budinca de gris: 500 ml lapte 50 g zahar...

Prajitura frageda cu capsuni

Prajitura frageda cu capsuni

Prajitura frageda cu capsuni Aluat fraged :  450 g faina 4 galbenusuri 250 g unt rece 80% 1 lgt praf de copt 3 lg zahar pudra   Bezea : 6 albusuri 250 g zahar 60 g budinca de capsuni 50 ml ulei 300 g capsuni proaspete   Decor : zahar pudra   Mod de...

Prajitura cu scortisoara si crema de branza

Prajitura cu scortisoara si crema de branza

Prajitura cu scortisoara si crema de branza Blat : 4 oua 110 g unt topit 450 ml lapte 170 g zahar esenta de vanilie 450 g faina 2+1/2 lgt praf de copt 1 lgt bicarbonat de sodiu   Umplutura : 180 g unt moale 80% 170 g zahar 1 lgt scortisoara 2 lg faina  ...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email11