Prajitura „pacatul dulce”

Prajitura „pacatul dulce”

Prajitura "pacatul dulce"

 

Bezea nuci :

8 albusuri

10 lg zahar

2 lg amidon

200 g nuci macinate

 

Crema :

500 ml lapte

5 lg amidon

220 g zahar

2 fiole esenta de vanilie

300 g unt (80%)

 

Jeleu visine :

300 g visine congelate sau proaspete

150 g zahar

250 ml apa

2 lg zeama de lamaie

3 lg amidon alimentar

5 g gelatina granulata (1/2 plic)

 

Glazura :

150 g ciocolata alba

2 lg lapte

1 lg unt

 

Decor :

50 g ciocolata cu lapte

 

Mod de preparare :

 Bezea nuci : impartim cantaitatile in 2 si coacem 2 foi astfel : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, iar la final nucile macinate amestecate cu amidonul alimentar. Amestecam cu o lingura. Coacem compozitia in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie e copt, in cuptorul preincalzit, la 150 grade Celsius , cu usa cuptorului intredeschisa, circa 30-40 minute. Trebuie mai mult sa se usuce. La fel procedam si pentru a doua foaie.

 Crema : punem intr-o cratita 400 ml lapte si zaharul,  pana incep sa fiarba. Intre timp amestecam cele 100 ml lapte ramas cu amidonul si il turnam in fir subtire peste laptele fierbinte de pe foc, amestecand mereu cu un tel. Amestecam pana cand incepe sa se ingroase. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si in el adaugam treptat cate 1 lg din crema racita. Crema obtinuta o impartim in 2.

Jeleu visine : visinele congelate (eu asa am avut) le punem cu zaharul si 200 ml apa , intr-o cratita, pe foc mediu, pana incep sa fiarba. Eu am mai adaugam 2 lg zeama de lamaie. Amidonul il amestecam cu 50 ml apa rece ramasa, apoi il turnam in fir subtire peste visinele de pe foc, amestecand mereu. Amestecam putin, luam de pe foc si lasam sa se racoreasca putin (circa 10-15 minute), mixam visinele, apoi adaugam gelatina hidratata in putina apa rece timp de 10-15 minute (compozitia trebuie sa aiba in jur de 50 grade sau sa fie fierbinte daca atingem cu degetul). Lasam la temperatura camerei pana devine calduta .

 Asamblare : bezea nuci-1/2 crema la congelator pentru 10-15 minute- jeleu visine caldut-la congelator pentru 10-15 mniute-1/2 crema-bezea nuci-glazura (amestecam ingredientele intr-o cratita, pe foc mic, pana se topesc)-decor (topim ciocolata intr-o punga pe care o scufundam in apa fiarta, apoi o lasam sa se racoreasca si decupam cu o foarfeca un colt al pungii, apoi trasam linii peste glazura).

Prajitura "pacatul dulce"

Prajitura "pacatul dulce"

Prajitura "pacatul dulce"

Prajitura "pacatul dulce"

 

 

Spor la prajiturit !! 🙂

 

Sursa mea de inspiratie ::

Prăjitura Păcatul Dulce™

Alte retete cu jeleuri :

Tort cu piscoturi si jeleu de cirese

Tort cu branza si jeleu de fructe

Prajitura cu nuci si jeleu de ciocolata

 

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

2 Comentarii

  1. Nicolae Duta

    Ar fi ‘pacat’ daca nu as face asa ceva acasa decat sa cumpar toate porcariile din comert. Arata excelent si bauiesc ca la gust e divina ! Revin.

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6