Prajitura ” O noapte la Venetia „

Prajitura ” O noapte la Venetia „

 

Blat cocos :
6 albusuri
6 lg zahar
100 g cocos
5 lg faina

Blat cacao :
4 oua
4 lg zahar
4 lg faina
2 lg cacao
1/2 plic praf de copt (5 g)

Crema :
6 galbenusuri
150 g zahar
5 lg lapte
200 g unt
1 lg esenta de vanilie

Glazura :
150 g ciocolata cu lapte
50 g unt
5 lg lapte

Mod de preparare Prajitura ” O noapte la Venetia ” :

Blat cocos : intr-un castron mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixand mai departe , iar la final incorporam faina amestecata cu nuca de cocos. Compozitia o intindem intr-o forma dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt (25*35 cm). Lasam tava deoparte si pregatim blatul de cacao.

IMG_9144

IMG_9145

Blat cacao : mixam spuma albusurile , apoi adaugam zaharul, galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Compozitia o intindem cu grija peste compozitia de cocos si apoi dam tava la cuptor, pentru circa 15-20 minute. Facem testul cu scobitoarea.

IMG_9148

IMG_9150

IMG_9153

Crema : mixam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam laptele si punem craticioara pe baie de aburi pana ce crema se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie . Lasam sa se raceasca. Untul il mixam putin, iar in el punem cate o lingura din crema de oua racita.

IMG_9151

IMG_9152

IMG_9157

IMG_9159

Crema o intindem peste blatul racit si dam prajitura la frigider pana pregatim glazura .

IMG_9160

Glazura : intr-o craticioara punem ingredientele, pe foc mic, pana se topesc. Omogenizam si intindem glazura obtinuta peste crema.

IMG_9165

Prajitura " O noapte la Venetia "

Prajitura " O noapte la Venetia "

 

 

Excelenta ! 🙂 Spor la prajiturit !

Sursa : http://alfinuta.blogspot.ro/2009/01/prajitura-o-noapte-la-venetia.html

Alte retete cu bezea de cocos :

Prajitura cu bezea de cocos si cafea

Prajitura de cocos cu vanilie

 

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

2 Comentarii

  1. Ioana

    am facut blatul.. dar blatul cu cocos nu a iesit asa crescut si frumos… 🙁 desi am resprectat reteta intocmai.. hm

    Răspuns
  2. Andreea

    pot folosi rama pentru prajituri in loc de unt?

    Răspuns

Confirmări/Notificări

  1. Prajitura cu nuca de cocos si glazura de ciocolata | Artă și savoare - […] Reteta este preluata de aici. […]
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Blondies cu ciocolata alba si migdale

Blondies cu ciocolata alba si migdale

Blondies cu ciocolata alba si migdale Ingrediente : 160 g unt 80% 300 g ciocolata alba 150 g zahar 5 oua mici (sau 4 oua mari) 250 g faina 2 lgt praf de copt esenta de vanilie un praf de sare 150 g migdale fulgi tocate grosier   Mod de preparare Blondies cu...

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi Blat : 5 oua mari 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 250 ml ulei un praf de sare 280 g faina 1 lgt scortisoara macinata 3/4 lgt bicarbonat de sodiu 3/4 lgt praf de copt 300 g morcov ras fin   Crema : 500 g crema de branza Philadelphia 300 ml...

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt   Aluat : 400 g faina 4 lg zahar pudra 1 lgt praf de copt 200 g unt 80% rece 6 galbenusuri un praf de sare 2-3 lg apa rece   Umplutura : 6 albusuri 200 g zahar 600 g iaurt natural 80 ml ulei 60 g praf de budinca de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4