Prajitura ” O noapte la Venetia „

IMG_9167

Blat cocos :
6 albusuri
6 lg zahar
100 g cocos
5 lg faina

Blat cacao :
4 oua
4 lg zahar
4 lg faina
2 lg cacao
1/2 plic praf de copt (5 g)

Crema :
6 galbenusuri
150 g zahar
5 lg lapte
200 g unt
1 lg esenta de vanilie

Glazura :
150 g ciocolata cu lapte
50 g unt
5 lg lapte

Mod de preparare :
Blat cocos : intr-un castron mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixand mai departe , iar la final incorporam faina amestecata cu nuca de cocos. Compozitia o intindem intr-o forma dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt (25*35 cm). Lasam tava deoparte si pregatim blatul de cacao.

IMG_9144

IMG_9145

Blat cacao : mixam spuma albusurile , apoi adaugam zaharul, galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Compozitia o intindem cu grija peste compozitia de cocos si apoi dam tava la cuptor, pentru circa 15-20 minute. Facem testul cu scobitoarea.

IMG_9147

IMG_9148

IMG_9150

IMG_9153

Crema : mixam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam laptele si punem craticioara pe baie de aburi pana ce crema se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie . Lasam sa se raceasca. Untul il mixam putin, iar in el punem cate o lingura din crema de oua racita.

IMG_9151

IMG_9152

IMG_9157

IMG_9159

Crema o intindem peste blatul racit si dam prajitura la frigider pana pregatim glazura .

IMG_9160

Glazura : intr-o craticioara punem ingredientele, pe foc mic, pana se topesc. Omogenizam si intindem glazura obtinuta peste crema.

IMG_9165

IMG_9167

IMG_9235

Excelenta ! 🙂 Spor la gatit !

Sursa : http://alfinuta.blogspot.ro/2009/01/prajitura-o-noapte-la-venetia.html

2 Comentarii

  1. Ioana

    am facut blatul.. dar blatul cu cocos nu a iesit asa crescut si frumos… 🙁 desi am resprectat reteta intocmai.. hm

    Răspuns
  2. Andreea

    pot folosi rama pentru prajituri in loc de unt?

    Răspuns

Confirmări/Notificări

  1. Prajitura cu nuca de cocos si glazura de ciocolata | Artă și savoare - […] Reteta este preluata de aici. […]
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...