Prajitura ” O noapte la Venetia „

IMG_9167

Blat cocos :
6 albusuri
6 lg zahar
100 g cocos
5 lg faina

Blat cacao :
4 oua
4 lg zahar
4 lg faina
2 lg cacao
1/2 plic praf de copt (5 g)

Crema :
6 galbenusuri
150 g zahar
5 lg lapte
200 g unt
1 lg esenta de vanilie

Glazura :
150 g ciocolata cu lapte
50 g unt
5 lg lapte

Mod de preparare :
Blat cocos : intr-un castron mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixand mai departe , iar la final incorporam faina amestecata cu nuca de cocos. Compozitia o intindem intr-o forma dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt (25*35 cm). Lasam tava deoparte si pregatim blatul de cacao.

IMG_9144

IMG_9145

Blat cacao : mixam spuma albusurile , apoi adaugam zaharul, galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Compozitia o intindem cu grija peste compozitia de cocos si apoi dam tava la cuptor, pentru circa 15-20 minute. Facem testul cu scobitoarea.

IMG_9147

IMG_9148

IMG_9150

IMG_9153

Crema : mixam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam laptele si punem craticioara pe baie de aburi pana ce crema se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie . Lasam sa se raceasca. Untul il mixam putin, iar in el punem cate o lingura din crema de oua racita.

IMG_9151

IMG_9152

IMG_9157

IMG_9159

Crema o intindem peste blatul racit si dam prajitura la frigider pana pregatim glazura .

IMG_9160

Glazura : intr-o craticioara punem ingredientele, pe foc mic, pana se topesc. Omogenizam si intindem glazura obtinuta peste crema.

IMG_9165

IMG_9167

IMG_9235

Excelenta ! 🙂 Spor la gatit !

Sursa : http://alfinuta.blogspot.ro/2009/01/prajitura-o-noapte-la-venetia.html

2 Comentarii

  1. Ioana

    am facut blatul.. dar blatul cu cocos nu a iesit asa crescut si frumos… 🙁 desi am resprectat reteta intocmai.. hm

    Răspuns
  2. Andreea

    pot folosi rama pentru prajituri in loc de unt?

    Răspuns

Confirmări/Notificări

  1. Prajitura cu nuca de cocos si glazura de ciocolata | Artă și savoare - […] Reteta este preluata de aici. […]
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi Crema frisca cu mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 250 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Plus : 36 buc piscoturi 36-40 buc biscuiti cu cacao Leibniz sau Petite beurre 250 g caramel ( conserva lapte condensat indulcit fiert 3...

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata Blat vanilie : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina 500 ml lapte 80 g ciocolata neagra (85%) 200 g unt (80%)   Mod de preparare...

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...