Prajitura nor de ciocolata
Blat cacao :
6 oua
6 lg zahar
3 lg ulei
5 lg faina
2 lg cacao
Crema ciocolata :
500 ml smantana pentru frisca 30%
250 g ciocolata neagra (70%)
3 lg zahar pudra
Crema mascarpone :
250 g mascarpone
80 g zahar
350 ml smantana pentru frisca 30%
Bezea:
5 albusuri
6 lg zahar
1 lg zeama de lamaie
1 lgt amidon alimentar
Plus :
1 borcanel gem de afine
Mod de preparare :
Blat cacao : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi galbenusurile frecate cu uleiul, iar la urma faina amestecata cu pudra de cacao(cernute). Compozitia obtinuta o coacem in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute. Blatul rece il taiem in 2.
Crema ciocolata : smantana pentru frisca o punem intr-o cratita, pe foc mic, pana incepe sa fiarba. Luam deoparte si adaugam ciocolata neagra bucatele. Omogenizam bine si lasam crema la rece pentru minim 3 ore, apoi o mixam spuma cu mixerul, adaugand si cele 3 lg de zahar pudra. Eu am folosit ciocolata 52%, dar cred ca e mai ok prajitura cu ciocolata 70%.
Crema mascarpone : intr-un bol adaugam mascarponele si zaharul pudra, mixam putin, apoi adaugam smantana pentru frisca si mixam pana obtinem o crema pufoasa.
Bezea : albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, mixand pana se tope3ste si obtinem o bezea ferma si lucioasa. Adaugam zeama de lamaie , mixand mai departe, apoi amidonul alimentar. Bezeaua obtinuta o coacem in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit la 140 grade Celsius. Cand introducem tava cu bezeaua in cuptor, reducem temperatura la 110 grade Celsius si coacem 1h 30 min Dupa cocere lasam bezeaua sa se raceasca in cuptorul stins, cu usa intredeschisa (punem o lingura din lemn).
Asamblare : 1/2 blat cacao-gem de afine-crema ciocolata-1/2 blat cacao-crema mascarpobe-bezea.
Punem prajitura la frigider de seara pana dimineata, apoi o feliem.
Spor la prajiturit ! 🙂
0 Comentarii