Prajitura nor de ciocolata

Prajitura nor de ciocolata

Prajitura nor de ciocolata

Blat cacao :

6 oua

6 lg zahar

3 lg ulei

5 lg faina

2 lg cacao

 

Crema ciocolata :

500 ml smantana pentru frisca 30%

250 g ciocolata neagra (70%)

3 lg zahar pudra

 

Crema mascarpone :

250 g mascarpone

80 g zahar

350 ml smantana pentru frisca 30%

 

Bezea:

5 albusuri

6 lg zahar

1 lg zeama de lamaie

1 lgt amidon alimentar

 

Plus :

1 borcanel gem de afine

 

Mod de preparare :

Blat cacao : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi galbenusurile frecate cu uleiul, iar la urma faina amestecata cu pudra de cacao(cernute). Compozitia obtinuta o coacem in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute. Blatul rece il taiem in 2.

Crema ciocolata : smantana pentru frisca o punem intr-o cratita, pe foc mic, pana incepe sa fiarba. Luam deoparte si adaugam ciocolata neagra bucatele. Omogenizam bine si lasam crema la rece pentru minim 3 ore, apoi o mixam spuma cu mixerul, adaugand si cele 3 lg de zahar pudra. Eu am folosit ciocolata 52%, dar cred ca e mai ok prajitura cu ciocolata 70%.

Crema mascarpone : intr-un bol adaugam mascarponele si zaharul pudra, mixam putin, apoi adaugam smantana pentru frisca si mixam pana obtinem o crema pufoasa.

Bezea : albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, mixand pana se tope3ste si obtinem o bezea ferma si lucioasa. Adaugam zeama de lamaie , mixand mai departe, apoi amidonul alimentar. Bezeaua obtinuta o coacem in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit la 140 grade Celsius. Cand introducem tava cu bezeaua in cuptor, reducem temperatura la 110 grade Celsius si coacem 1h 30 min Dupa cocere lasam bezeaua sa se raceasca in cuptorul stins, cu usa intredeschisa (punem o lingura din lemn).

Asamblare : 1/2 blat cacao-gem de afine-crema ciocolata-1/2 blat cacao-crema mascarpobe-bezea.

Prajitura nor de ciocolata

Punem prajitura la frigider de seara pana dimineata, apoi o feliem.

Prajitura nor de ciocolata

Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6