Prajitura nor de ciocolata

Blat cacao :

6 oua

6 lg zahar

3 lg ulei

5 lg faina

2 lg cacao

Crema ciocolata :

500 ml smantana pentru frisca 30%

250 g ciocolata neagra (70%)

3 lg zahar pudra

Crema mascarpone :

250 g mascarpone

80 g zahar

350 ml smantana pentru frisca 30%

Bezea:

5 albusuri

6 lg zahar

1 lg zeama de lamaie

1 lgt amidon alimentar

Plus :

1 borcanel gem de afine

Mod de preparare :

Blat cacao : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi galbenusurile frecate cu uleiul, iar la urma faina amestecata cu pudra de cacao(cernute). Compozitia obtinuta o coacem in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute. Blatul rece il taiem in 2.

Crema ciocolata : smantana pentru frisca o punem intr-o cratita, pe foc mic, pana incepe sa fiarba. Luam deoparte si adaugam ciocolata neagra bucatele. Omogenizam bine si lasam crema la rece pentru minim 3 ore, apoi o mixam spuma cu mixerul, adaugand si cele 3 lg de zahar pudra. Eu am folosit ciocolata 52%, dar cred ca e mai ok prajitura cu ciocolata 70%.

Crema mascarpone : intr-un bol adaugam mascarponele si zaharul pudra, mixam putin, apoi adaugam smantana pentru frisca si mixam pana obtinem o crema pufoasa.

Bezea : albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, mixand pana se tope3ste si obtinem o bezea ferma si lucioasa. Adaugam zeama de lamaie , mixand mai departe, apoi amidonul alimentar. Bezeaua obtinuta o coacem in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit la 140 grade Celsius. Cand introducem tava cu bezeaua in cuptor, reducem temperatura la 110 grade Celsius si coacem 1h 30 min Dupa cocere lasam bezeaua sa se raceasca in cuptorul stins, cu usa intredeschisa (punem o lingura din lemn).

Asamblare : 1/2 blat cacao-gem de afine-crema ciocolata-1/2 blat cacao-crema mascarpobe-bezea.

Punem prajitura la frigider de seara pana dimineata, apoi o feliem.

Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...