Prajitura nor de ciocolata

Prajitura nor de ciocolata

Prajitura nor de ciocolata

Blat cacao :

6 oua

6 lg zahar

3 lg ulei

5 lg faina

2 lg cacao

 

Crema ciocolata :

500 ml smantana pentru frisca 30%

250 g ciocolata neagra (70%)

3 lg zahar pudra

 

Crema mascarpone :

250 g mascarpone

80 g zahar

350 ml smantana pentru frisca 30%

 

Bezea:

5 albusuri

6 lg zahar

1 lg zeama de lamaie

1 lgt amidon alimentar

 

Plus :

1 borcanel gem de afine

 

Mod de preparare :

Blat cacao : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi galbenusurile frecate cu uleiul, iar la urma faina amestecata cu pudra de cacao(cernute). Compozitia obtinuta o coacem in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute. Blatul rece il taiem in 2.

Crema ciocolata : smantana pentru frisca o punem intr-o cratita, pe foc mic, pana incepe sa fiarba. Luam deoparte si adaugam ciocolata neagra bucatele. Omogenizam bine si lasam crema la rece pentru minim 3 ore, apoi o mixam spuma cu mixerul, adaugand si cele 3 lg de zahar pudra. Eu am folosit ciocolata 52%, dar cred ca e mai ok prajitura cu ciocolata 70%.

Crema mascarpone : intr-un bol adaugam mascarponele si zaharul pudra, mixam putin, apoi adaugam smantana pentru frisca si mixam pana obtinem o crema pufoasa.

Bezea : albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, mixand pana se tope3ste si obtinem o bezea ferma si lucioasa. Adaugam zeama de lamaie , mixand mai departe, apoi amidonul alimentar. Bezeaua obtinuta o coacem in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit la 140 grade Celsius. Cand introducem tava cu bezeaua in cuptor, reducem temperatura la 110 grade Celsius si coacem 1h 30 min Dupa cocere lasam bezeaua sa se raceasca in cuptorul stins, cu usa intredeschisa (punem o lingura din lemn).

Asamblare : 1/2 blat cacao-gem de afine-crema ciocolata-1/2 blat cacao-crema mascarpobe-bezea.

Prajitura nor de ciocolata

Punem prajitura la frigider de seara pana dimineata, apoi o feliem.

Prajitura nor de ciocolata

Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa

 

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Blondies cu ciocolata alba si migdale

Blondies cu ciocolata alba si migdale

Blondies cu ciocolata alba si migdale Ingrediente : 160 g unt 80% 300 g ciocolata alba 150 g zahar 5 oua mici (sau 4 oua mari) 250 g faina 2 lgt praf de copt esenta de vanilie un praf de sare 150 g migdale fulgi tocate grosier   Mod de preparare Blondies cu...

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi Blat : 5 oua mari 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 250 ml ulei un praf de sare 280 g faina 1 lgt scortisoara macinata 3/4 lgt bicarbonat de sodiu 3/4 lgt praf de copt 300 g morcov ras fin   Crema : 500 g crema de branza Philadelphia 300 ml...

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt   Aluat : 400 g faina 4 lg zahar pudra 1 lgt praf de copt 200 g unt 80% rece 6 galbenusuri un praf de sare 2-3 lg apa rece   Umplutura : 6 albusuri 200 g zahar 600 g iaurt natural 80 ml ulei 60 g praf de budinca de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4