Prajitura Nicu

Prajitura Nicu

Prajitura Nicu

Foi :
300 g faina
150 g margarina (sau unt)
200 g zahar
2 galbenusuri
coaja rasa de la 1/2 lamaie
suc stors de la 1/2 lamaie
50 ml lapte
1/2 plic praf de copt

Umplutura :
100 g margarina (sau unt)
200 g zahar
150 g faina
200 g nuci macinate
1/2 plic praf de copt
coaja rasa de la 1/2 lamaie
suc stors de la 1/2 lamaie
2 albusuri

Glazura :
150 g ciocolata
1,5 lg unt
3 lg lapte

Mod de preparare Prajitura Nicu :

  Foi : amestecam intr-un castron margarina (sau untul) la temperatura camerei ,cu faina amestecata cu praful de copt. Adaugam apoi zaharul, galbenusurile de ou, coaja rasa de lamaie, sucul de lamaie, iar la sfarsit laptele . framantam un aluat pe care apoi il impartim in 2.

IMG_1487

IMG_1488

IMG_1489

Intindem prima foaie si pregatim apoi umplutura.
Umplutura : mixam margarina moale cu zaharul, adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt, sucul de lamaie si coaja rasa de lamaie, nucile macinate, iar la finam incorporam albusurile spuma.

IMG_1491

IMG_1492

IMG_1494

IMG_1496

IMG_1497

     Asamblare : foaie de aluat – umplutura – foaie de aluat .
Coacem prajitura toata deodata.
Glazura : toate ingredientele le punem intr-o craticioara pe foc mic, amestecam pana se topesc, lasam sa se racoreasca, apoi intindem glazura peste prajitura coapta si racita.

Prajitura Nicu

Prajitura Nicu

 

 

Reteta am primit-o de la matusa mea Corina 🙂

Alte retete cu nuci :

Delicatese

Prajitura Regina Maria

 

Spor la prajiturit ! 🙂

Please follow and like us:
error11
fb-share-icon0
fb-share-icon20

3 Comentarii

  1. Cristina

    De prajitura aceasta nu am auzit, dar este tentanta!

    Răspuns
  2. Anamaria

    Ce dimensiuni are tava folosita?

    Răspuns
  3. Paula

    Sunt f dezamagita de reteta .
    Am incercat-o in dimineata asta si nu am putut desprinde foaia de pe hartia de copt pt a o pune in tava a trebuit efectiv sa o razuiesc cu o lingura pt a o desprinde. Am format doua bile le-am infasurat in folie si leam pus la rece . Fiind un aluat fraged ar trebui sal lucrez mai usor rece . E prima data ca patesc asa ceva. Am respectat ingredientele si indicatiile din reteta.

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu capsuni si nutella

Prajitura cu capsuni si nutella

Prajitura cu capsuni si nutella Blat : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 7 lg faina   Crema nutella : 300 g nutella 120 g migdale prajite macinate   Crema frisca : 660 ml smantana pentru frisca 30% 4 lgt gelatina granulata 80-100 ml apa rece 80 g zahar pudra  ...

Tiramisu cu fistic si frisca

Tiramisu cu fistic si frisca

Tiramisu cu fistic si frisca Ingrediente : 4 galbenusuri 100 g zahar pudra 150 g crema de fistic 500 g mascarpone 200 ml smantana pentru frisca 30%   500 g piscoturi 300 ml espresso tare neandulcita 150 g crema fistic cacao fistic crud macinat   Mod de...

Prajitura cub de fistic

Prajitura cub de fistic

Prajitura cub de fistic   Blat cacao : 4 oua 4 lg zahar 2 lg ulei 3 lg faina 2 lg cacao   Crema de ciocolata alba : 200 g ciocolata alba 300 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 40 g fistic prajit nesarat macinat grosier 125 g zmeura proaspata...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email11