Prajitura Nicu

IMG_1547

Foi :
300 g faina
150 g margarina (sau unt)
200 g zahar
2 galbenusuri
coaja rasa de la 1/2 lamaie
suc stors de la 1/2 lamaie
50 ml lapte
1/2 plic praf de copt

Umplutura :
100 g margarina (sau unt)
200 g zahar
150 g faina
200 g nuci macinate
1/2 plic praf de copt
coaja rasa de la 1/2 lamaie
suc stors de la 1/2 lamaie
2 albusuri

Glazura :
150 g ciocolata
1,5 lg unt
3 lg lapte

Mod de preparare :
  Foi : amestecam intr-un castron margarina (sau untul) la temperatura camerei ,cu faina amestecata cu praful de copt. Adaugam apoi zaharul, galbenusurile de ou, coaja rasa de lamaie, sucul de lamaie, iar la sfarsit laptele . framantam un aluat pe care apoi il impartim in 2.

IMG_1487

IMG_1488

IMG_1489

Intindem prima foaie si pregatim apoi umplutura.
Umplutura : mixam margarina moale cu zaharul, adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt, sucul de lamaie si coaja rasa de lamaie, nucile macinate, iar la finam incorporam albusurile spuma.

IMG_1491

IMG_1492

IMG_1494

IMG_1496

IMG_1497

     Asamblare : foaie de aluat – umplutura – foaie de aluat .
Coacem prajitura toata deodata.
Glazura : toate ingredientele le punem intr-o craticioara pe foc mic, amestecam pana se topesc, lasam sa se racoreasca, apoi intindem glazura peste prajitura coapta si racita.

IMG_1560

IMG_1547

Reteta am primit-o de la matusa mea Corina 🙂

 

3 Comentarii

  1. Cristina

    De prajitura aceasta nu am auzit, dar este tentanta!

    Răspuns
  2. Anamaria

    Ce dimensiuni are tava folosita?

    Răspuns
  3. Paula

    Sunt f dezamagita de reteta .
    Am incercat-o in dimineata asta si nu am putut desprinde foaia de pe hartia de copt pt a o pune in tava a trebuit efectiv sa o razuiesc cu o lingura pt a o desprinde. Am format doua bile le-am infasurat in folie si leam pus la rece . Fiind un aluat fraged ar trebui sal lucrez mai usor rece . E prima data ca patesc asa ceva. Am respectat ingredientele si indicatiile din reteta.

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
1068
977
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina   Plus : gem de caise   Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional)   Glazura : 200 g...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest