Prajitura Nico
Bezea :
6 albusuri
180 g zahar
1 lg otet
30 g faina
30 g amidon alimentar
1 lgt praf de copt
Blat :
6 galbenusuri
1 ou
150 g zahar
2 lg apa rece
2 lg ulei
130 g faina
1 lgt praf de copt
1 lg cafea macinata fin
Crema :
200 ml smantana pentru frisca
200 g ciocolata alba
250 g mascarpone
Decor
1 lgt ness
Mod de preparare Prajitura Nico :
Crema : smantana pentru frisca o punem intr-o cratita de inox cu fund dublue, pe foc mediu, pana incepe sa fiarba; o luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucatel. Lasam circa 1 minut, apoi amestecam cu un tel si lasam sa se raceasca. Dam la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore. Crema rece impreuna cu mascarponele rece le mixam bine. Avem grija sa nu se taie crema. Crema o impartim in 2.
Bezea : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand circa 3 minute, adaugam otetul treptat mixand mereu, iar la urma cernem faina amestecata cu praful de copt si amidonul. Omogenizam cu o lingura. Punem cu o lingura gramajoare in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt.
Peste bezea presaram cafea macinata fin.
Blat : galbenusurile, oul si zaharul le mixam , adaugam apa treptat, uleiul treptat, iar la urma faina amestecata cu praful de copt cernute. Turnam peste bezeaua din tava. Nivelam cu o lingura.
Coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 35 minute. Facem testul scobitorii. Blatul rece il taiem in 2.
Asamblare : 1/2 blat-1/2 crema-1/2 blat-1/2 crema-ness.
Dam prajitura la rece pentru circa 2 ore sau putem felia imediat, cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.
Spor la prajiturit ! 🙂
Alte retete cu crema de ciocolata alba :
Am încercat si eu aceasta reteta si la blat nu mi-a plăcut deloc cum a ieșit…nu stiu unde am gresit, insa amestecul de galbenusuri a ramas tare. Oare trebuiau ameatecate mai mult? Sau e cumva gresit cantitatea de faina 3
130 g?
e reteta de blat de la aceasta prajitura http://miremirc.ro/2017/01/16/prajitura-pete-solare/ , pe care am preluat-o de la culoriledinfarfurie.ro
reteta e chiar foarte buna, iese un blat pufos.