Prajitura Nico

Prajitura Nico

Prajitura Nico

Bezea :

6 albusuri

180 g zahar

1 lg otet

30 g faina

30 g amidon alimentar

1 lgt praf de copt

 

Blat :

6 galbenusuri

1 ou

150 g zahar

2 lg apa rece

2 lg ulei

130 g faina

1 lgt praf de copt

 

1 lg cafea macinata fin

 

Crema :

200 ml smantana pentru frisca

200 g ciocolata alba

250 g mascarpone

 

Decor

1 lgt ness

 

Mod de preparare Prajitura Nico :

Crema : smantana pentru frisca o punem intr-o cratita de inox cu fund dublue, pe foc mediu, pana incepe sa fiarba; o luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucatel. Lasam circa 1 minut, apoi amestecam cu un tel si lasam sa se raceasca. Dam la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore. Crema rece impreuna cu mascarponele rece le mixam bine. Avem grija sa nu se taie crema. Crema o impartim in 2.

Bezea : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand circa 3 minute, adaugam otetul treptat mixand mereu, iar la urma cernem faina amestecata cu praful de copt si amidonul. Omogenizam cu o lingura. Punem cu o lingura gramajoare in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt.

Peste bezea presaram cafea macinata fin.

Blat : galbenusurile, oul si zaharul le mixam , adaugam apa treptat, uleiul treptat, iar la urma faina amestecata cu praful de copt cernute. Turnam peste bezeaua din tava. Nivelam cu o lingura.

Coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 35 minute. Facem testul scobitorii. Blatul rece il taiem in 2.

Asamblare : 1/2 blat-1/2 crema-1/2 blat-1/2 crema-ness.

Dam prajitura la rece pentru circa 2 ore sau putem felia imediat, cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Prajitura Nico

Prajitura Nico

Prajitura Nico

 

Spor la prajiturit ! 🙂

Alte retete cu crema de ciocolata alba :

Prajitura cu ciocolata alba si bezea de cacao

Prajitura cu crema de ciocolata alba

Chec cu zmeura si ciocolata alba

 

 

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

2 Comentarii

  1. Tatiana

    Am încercat si eu aceasta reteta si la blat nu mi-a plăcut deloc cum a ieșit…nu stiu unde am gresit, insa amestecul de galbenusuri a ramas tare. Oare trebuiau ameatecate mai mult? Sau e cumva gresit cantitatea de faina 3
    130 g?

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6