Prajitura mov

Prajitura mov

Prajitura mov

Baza :

250 ml lapte

3 lg zahar

150 g ciocolata neagra 50%

100 g unt 80%

400 g biscuiti Petite beurre

1 lg esenta de vanilie

 

Crema mov :

450 g afine

150 g zahar

zeama de la 1 lamaie

100 ml apa

1 plic gelatina granulata

250 g mascarpone

200 ml smantana pentru frisca

 

Glazura :

100 ml smantana pentru frisca

250 g ciocolata alba

 

sau

 

250 g ciocolata alba

3 lg unt

6 lg lapte

 

Mod de preparare Prajitura mov :

       Baza : Punem intr-o oala de inox laptel si zaharul . Asezam oala pe foc mediu pana se topeste zaharul, apoi adaugam untul si ciocolata bucatele. Tinem pe foc pana se topeste ciocolata. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie. Turnam aceste sirop peste biscuitii sfaramati . Omogenizam bine si asezam aceasta baza in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam tava la frigider.

 Crema mov : afinele spalate, zaharul, apa si zeama de lamaie le punem intr-o craticioara de inox . Asezam craticioara pe foc mediu si lasam sa se fiarba pana cand afinele se zdrobesc. Amestecam din cand in cand. Dupa ce afinele s-au fiert, le trecem prin strecuratoarea de inox. Siropul obtinut il lasam sa se raceasca. Acoperim cu folie alimentara pentru a nu forma crusta.

Prajitura mov

Gelatina o hidratam in putina apa rece, apoi o topim, dar fara a o fierbe. Gelatina topita o amestecam cu siropul de afine racit.

Intr-un bol mixam mascarponele cu smantana pentru frisca . Peste ele turnam siropul cu gelatina de mai sus si omogenizam .Crema obtinuta o intindem peste baza din tava de la frigider.

Dam tava cu prajitura la frigider pentru minim 4 ore sau de seara pana dimineata.

Glazura : intr-o craticioara de inox cu fund dublu punem smantana pentru frisca . Asezam craticioara pe foc mediu, pana incepe smantana pentru frisca sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam ciocolata alba bucatele. Omogenizam si lasam aceasta glazura sa se raceasca pentru circa 10-15 minute, apoi o intindem peste prajitura . Dam din nou la frigider pana se intareste glazura.

Prajitura mov

Feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Ideal ar fi sa avem o forma cu pereti detasabili.

Prajitura mov

 

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa mea :

https://www.mysticcakes.com/ljubicasti-coko-kolac/

 

Alte retete cu afine :

Prajitura cu afine si crema de branza

Briose cu cacao si gem de afine

 

Please follow and like us:
error10
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cub de fistic

Prajitura cub de fistic

Prajitura cub de fistic   Blat cacao : 4 oua 4 lg zahar 2 lg ulei 3 lg faina 2 lg cacao   Crema de ciocolata alba : 200 g ciocolata alba 300 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 40 g fistic prajit nesarat macinat grosier 125 g zmeura proaspata...

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email10