Prajitura Mazurek

Prajitura Mazurek

Prajitura Mazurek

 

Aluat :
525 g faina
300 g unt
1 plic praf de copt
100 g zahar
3 galbenusuri
4 lg apa rece

Umplutura :
500 g branza de vaci
6 lg zahar
2 plicuri zahar vanilat
150 g iaurt simplu
1/2 plic budinca de vanilie

gem de capsuni

Decor :
zahar pudra

Mod de preparare Prajitura Mazurek :

Aluat : intr-un castron frecam untul moale (la temperatura camerei) cu faina amestecata cu praful de copt, apoi adaugam zaharul, galbenusurile si apa rece treptat, pana cand obtinem un aluat.Aluatul il impartim in 2 parti : treisfert si un sfert.

IMG_8340

IMG_8341

IMG_8342

Dam aluatul la rece pentru 30 minute.
Umplutura : amestecam branza de vaci cu zaharul, zaharul vanilat, iaurtul , iar la final praful de budinca de vanilie.

IMG_8343 IMG_8344 IMG_8346

Asamblare : intr-o tava dreptunghiulara (22*35 cm) intindem bila de aluat mai mare, cu mainile, apoi o ungem cu gem de capsuni.

IMG_8345 IMG_8347

Peste gemul de capsuni intindem umplutura, apoi bila de aluat mica o radem peste (pe ochiurile mari de la razatoarea de inox).

IMG_8348 IMG_8349

Coacem prajitura , timp de 40 minute, la 180 grade.

IMG_8350

Dupa ce prajitura s-a racit, o pudram cu zahar pudra. Taiem si servim.

Prajitura Mazurek

Prajitura Mazurek

Prajitura Mazurek

Prajitura Mazurek

Un deliciu ! :
Pofta buna si spor la incercat reteta ! 🙂

Sursa : revista Secretele bucatariei 1/2013.

 

Alte retete cu branza dulce :

Tarta cu mac si branza de vaci

Prajitura cu branza de vaci

Placinta cu branza de vaci si cartofi

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Confirmări/Notificări

  1. Prajitura Mazurek – La Ancuta - […] Sursa […]
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6