Prajitura Mazurek

IMG_8375

Aluat :
525 g faina
300 g unt
1 plic praf de copt
100 g zahar
3 galbenusuri
4 lg apa rece

Umplutura :
500 g branza de vaci
6 lg zahar
2 plicuri zahar vanilat
150 g iaurt simplu
1/2 plic budinca de vanilie

gem de capsuni

Decor :
zahar pudra

Mod de preparare :
Aluat : intr-un castron frecam untul moale (la temperatura camerei) cu faina amestecata cu praful de copt, apoi adaugam zaharul, galbenusurile si apa rece treptat, pana cand obtinem un aluat.Aluatul il impartim in 2 parti : treisfert si un sfert.

IMG_8340

IMG_8341

IMG_8342

Dam aluatul la rece pentru 30 minute.
Umplutura : amestecam branza de vaci cu zaharul, zaharul vanilat, iaurtul , iar la final praful de budinca de vanilie.

IMG_8343 IMG_8344 IMG_8346

Asamblare : intr-o tava dreptunghiulara (22*35 cm) intindem bila de aluat mai mare, cu mainile, apoi o ungem cu gem de capsuni.

IMG_8345 IMG_8347

Peste gemul de capsuni intindem umplutura, apoi bila de aluat mica o radem peste (pe ochiurile mari de la razatoarea de inox).

IMG_8348 IMG_8349

Coacem prajitura , timp de 40 minute, la 180 grade.

IMG_8350

Dupa ce prajitura s-a racit, o pudram cu zahar pudra. Taiem si servim.

IMG_8353

IMG_8354

IMG_8421

IMG_8375

Un deliciu ! :
Pofta buna si spor la incercat reteta ! 🙂

Sursa : revista Secretele bucatariei 1/2013.

0 Comentarii

Confirmări/Notificări

  1. Prajitura Mazurek – La Ancuta - […] Sursa […]
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata Choux cu cacao : 250 ml apa un praf de sare 125 g unt 140 g faina 30 g cacao 5 oua   Crema de ciocolata : 3 galbenusuri 160 g zahar 4 lg faina 3 lg amidon alimentar 2 lg cacao 750 ml lapte 100 g ciocolata cu lapte 200 g unt (80%)...

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac Bezea cu mac, cocos si migdale : 5 albusuri (de la oua mici) 75 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Blat cu mac, cocos si migdale : 5 oua (oua mici) 100 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Crema...