Prajitura martipan

Blat :
9 albusuri
300 g zahar
300 g nuci macinate

Crema :
9 galbenusuri
200 g zahar pudra
130 g ciocolata cacao
150 g unt

Glazura :
150 g ciocolata cacao
50 g unt
3 lg smantana pentru frisca

 

Mod de preparare :

Pentru blat :  Mixam intr-un bol albusurile spuma tara, adaugam zaharul treptat, iar la final dupa ce s-a topit zaharul incorporam nucile macinate.

Blatul il intindem intr-o tava (d=39*26 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pana se rumeneste putin .

Pentru crema : mixam galbenusurile cu zaharul pudra (eu am pus zahar normal si nu e prea ok…), apoi adaugam treptat ciocolata topita pe baie de aburi sau topita intr-o craticioara cu fundul dublu direct pe foc mic. Tot pe foc mic punem crema obtinuta, mixand in continuare  pana se ingroasa .

Adaugam si untul moale treptat.

Crema o intindem peste blatul cu nuca .

Pentru glazura : intr-o craticioara cu fund dublu, punem cele 3 ingrediente si le amestecam, pe foc mic, pana se omogenizeaza; lasam glazura sa se racoreasca putin (1 minut), apoi o intindem peste crema.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata Choux cu cacao : 250 ml apa un praf de sare 125 g unt 140 g faina 30 g cacao 5 oua   Crema de ciocolata : 3 galbenusuri 160 g zahar 4 lg faina 3 lg amidon alimentar 2 lg cacao 750 ml lapte 100 g ciocolata cu lapte 200 g unt (80%)...

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac Bezea cu mac, cocos si migdale : 5 albusuri (de la oua mici) 75 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Blat cu mac, cocos si migdale : 5 oua (oua mici) 100 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Crema...