Prajitura martipan

Blat :
9 albusuri
300 g zahar
300 g nuci macinate

Crema :
9 galbenusuri
200 g zahar pudra
130 g ciocolata cacao
150 g unt

Glazura :
150 g ciocolata cacao
50 g unt
3 lg smantana pentru frisca

 

Mod de preparare :

Pentru blat :  Mixam intr-un bol albusurile spuma tara, adaugam zaharul treptat, iar la final dupa ce s-a topit zaharul incorporam nucile macinate.

Blatul il intindem intr-o tava (d=39*26 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pana se rumeneste putin .

Pentru crema : mixam galbenusurile cu zaharul pudra (eu am pus zahar normal si nu e prea ok…), apoi adaugam treptat ciocolata topita pe baie de aburi sau topita intr-o craticioara cu fundul dublu direct pe foc mic. Tot pe foc mic punem crema obtinuta, mixand in continuare  pana se ingroasa .

Adaugam si untul moale treptat.

Crema o intindem peste blatul cu nuca .

Pentru glazura : intr-o craticioara cu fund dublu, punem cele 3 ingrediente si le amestecam, pe foc mic, pana se omogenizeaza; lasam glazura sa se racoreasca putin (1 minut), apoi o intindem peste crema.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
1289
559
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina   Plus : gem de caise   Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional)   Glazura : 200 g...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest