Bezea cocos:
8 albusuri
8 g zahar
1 lg rasa faina
150 g cocos
Crema 1:
5 galbenusuri
180 g zahar
100 ml de lapte
esenta de vanilie
250 g unt (80%)
50 g biscuiti Petite beurre macinati
200 ml smantana pentru frisca
Crema 2:
3 galbenusuri
80 g zahar
50 ml lapte
2 lgt ness
125 g unt (80%)
Decor:
Insulele Cocos
biscuiti macinati
ciocolata rasa …
300 g banane învelite în ciocolată
Mod de preparare:
Cacao Bezea : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul, se amesteca bine, apoi se amesteca cocosul cu faina. Coacem compozitia in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 20 minute, in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt.
Crema 1 : galbenusurile se amesteca cu zaharul intr-o cutie de inox cu fond dublu, apoi se adauga laptele si se pune focul in mediu, amestecand tot pana se ingroasa putin. Tragem de pe foc si adaugam esenta de vanilie. Acoperim cu folie alimentare și mă lasam să se răcească. Crema racita o adaugă lingura cu lingura la butonul de unt de la temperatura camerei, pe care am amestecat puțin.
Crema obtine o impartita in 2: intr-o parte adaugam biscuitii macinati, iar in celalta smantana pentru frisca batuta spuma.
Crema 2 : galbenusurile se amestecă cu zahărul, se adaugă apoi laptele și se pun la foc mediu, amestecând mereu până când se îngreunează puțin. De pe foc se acoperă și se acoperă cu folie alimentară. Lasam să se răcească, apoi se adaugă la untul de la temperatura camerei, lingura cu lingura, se amestecă bine.
Asamblare: bezea cocos-crema biscuiti-banane în ciocolata-crema frisca-crema ness-bobite de ciocolata, cocos.
Prajitura de pui la rece de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore. Taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apă.
Spor la prajiturit! 🙂
Prajitura aceasta am pregatit-o pentru ziua nepotelei mele Mariam (La multi ani „Pupaza”, sa cresti mare, frumoasa si desteapta!).
De aici și numele Prajitura Mariam.
În original, se numeste Prajitura Bananuta.
0 Comentarii