Prajitura Madalina Manole

Aluat :

210 g unt

100 g zahar

4 galbenusuri

300 g faina

5 g praf de copt

Umplutura :

2 kg mere

3 lg zahar

1 lgt scortisoara macinata

Bezea :

4 albusuri

200 g zahar

zeama de lamaie

Mod de preparare :

Umplutura : curatam merele de coaja, le radem pe razatoarea cu ochiuri mari, le punem intr-o cratita impreuna cu zaharul, pe foc mediua, pana se calesc. Luam de pe foc si adaugam scortisoara. Lasam deoparte.

Aluat : untul moale de la temperatura camerei il mixam cu zaharul, cateva minute, adaugam apoi galbenusurile pe rand, mixand dupa fiecare, iar la urma faina amestecata cu praful de copt. Aluatul il intindem in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt. Intepam aluatul din loc in loc cu furculita si dam tava la copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 30 minute.

Peste aluatul fierbinte, intindem merele calite si dam din nou la cuptor, pentru circa 15 minute. Daca merele lasa mult suc, peste aluatul copt presaram 1 lg pesmet, punem merele calite, apoi iar o lingura de pesmet.

Bezea : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste, iar la urma zeama de lamaie (1-2 lingurite). Bezeaua o intindem peste mere, apoi dam din nou tava la cuptor, pentru circa 10-15 minute.

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o feliem .

Reteta am gasit-o in caietul mamei cu retete .

Spor la prajiturit ! 🙂

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Blondies cu ciocolata alba si migdale

Blondies cu ciocolata alba si migdale

Blondies cu ciocolata alba si migdale Ingrediente : 160 g unt 80% 300 g ciocolata alba 150 g zahar 5 oua mici (sau 4 oua mari) 250 g faina 2 lgt praf de copt esenta de vanilie un praf de sare 150 g migdale fulgi tocate grosier   Mod de preparare Blondies cu...

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi Blat : 5 oua mari 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 250 ml ulei un praf de sare 280 g faina 1 lgt scortisoara macinata 3/4 lgt bicarbonat de sodiu 3/4 lgt praf de copt 300 g morcov ras fin   Crema : 500 g crema de branza Philadelphia 300 ml...

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt   Aluat : 400 g faina 4 lg zahar pudra 1 lgt praf de copt 200 g unt 80% rece 6 galbenusuri un praf de sare 2-3 lg apa rece   Umplutura : 6 albusuri 200 g zahar 600 g iaurt natural 80 ml ulei 60 g praf de budinca de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6