Aluat :
210 g unt
100 g zahar
4 galbenusuri
300 g faina
5 g praf de copt
Umplutura :
2 kg mere
3 lg zahar
1 lgt scortisoara macinata
Bezea :
4 albusuri
200 g zahar
zeama de lamaie
Mod de preparare :
Umplutura : curatam merele de coaja, le radem pe razatoarea cu ochiuri mari, le punem intr-o cratita impreuna cu zaharul, pe foc mediua, pana se calesc. Luam de pe foc si adaugam scortisoara. Lasam deoparte.
Aluat : untul moale de la temperatura camerei il mixam cu zaharul, cateva minute, adaugam apoi galbenusurile pe rand, mixand dupa fiecare, iar la urma faina amestecata cu praful de copt. Aluatul il intindem in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt. Intepam aluatul din loc in loc cu furculita si dam tava la copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 30 minute.
Peste aluatul fierbinte, intindem merele calite si dam din nou la cuptor, pentru circa 15 minute. Daca merele lasa mult suc, peste aluatul copt presaram 1 lg pesmet, punem merele calite, apoi iar o lingura de pesmet.
Bezea : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste, iar la urma zeama de lamaie (1-2 lingurite). Bezeaua o intindem peste mere, apoi dam din nou tava la cuptor, pentru circa 10-15 minute.
Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o feliem .
Reteta am gasit-o in caietul mamei cu retete .
Spor la prajiturit ! 🙂
0 Comentarii