Prajitura Madalina Manole

Aluat :

210 g unt

100 g zahar

4 galbenusuri

300 g faina

5 g praf de copt

Umplutura :

2 kg mere

3 lg zahar

1 lgt scortisoara macinata

Bezea :

4 albusuri

200 g zahar

zeama de lamaie

Mod de preparare :

Umplutura : curatam merele de coaja, le radem pe razatoarea cu ochiuri mari, le punem intr-o cratita impreuna cu zaharul, pe foc mediua, pana se calesc. Luam de pe foc si adaugam scortisoara. Lasam deoparte.

Aluat : untul moale de la temperatura camerei il mixam cu zaharul, cateva minute, adaugam apoi galbenusurile pe rand, mixand dupa fiecare, iar la urma faina amestecata cu praful de copt. Aluatul il intindem in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt. Intepam aluatul din loc in loc cu furculita si dam tava la copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 30 minute.

Peste aluatul fierbinte, intindem merele calite si dam din nou la cuptor, pentru circa 15 minute. Daca merele lasa mult suc, peste aluatul copt presaram 1 lg pesmet, punem merele calite, apoi iar o lingura de pesmet.

Bezea : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste, iar la urma zeama de lamaie (1-2 lingurite). Bezeaua o intindem peste mere, apoi dam din nou tava la cuptor, pentru circa 10-15 minute.

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o feliem .

Reteta am gasit-o in caietul mamei cu retete .

Spor la prajiturit ! 🙂

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...