Prajitura Madalina Manole

Aluat :

210 g unt

100 g zahar

4 galbenusuri

300 g faina

5 g praf de copt

Umplutura :

2 kg mere

3 lg zahar

1 lgt scortisoara macinata

Bezea :

4 albusuri

200 g zahar

zeama de lamaie

Mod de preparare :

Umplutura : curatam merele de coaja, le radem pe razatoarea cu ochiuri mari, le punem intr-o cratita impreuna cu zaharul, pe foc mediua, pana se calesc. Luam de pe foc si adaugam scortisoara. Lasam deoparte.

Aluat : untul moale de la temperatura camerei il mixam cu zaharul, cateva minute, adaugam apoi galbenusurile pe rand, mixand dupa fiecare, iar la urma faina amestecata cu praful de copt. Aluatul il intindem in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt. Intepam aluatul din loc in loc cu furculita si dam tava la copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 30 minute.

Peste aluatul fierbinte, intindem merele calite si dam din nou la cuptor, pentru circa 15 minute. Daca merele lasa mult suc, peste aluatul copt presaram 1 lg pesmet, punem merele calite, apoi iar o lingura de pesmet.

Bezea : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste, iar la urma zeama de lamaie (1-2 lingurite). Bezeaua o intindem peste mere, apoi dam din nou tava la cuptor, pentru circa 10-15 minute.

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o feliem .

Reteta am gasit-o in caietul mamei cu retete .

Spor la prajiturit ! 🙂

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt   Ingrediente : 5 oua 200 g zahar esenta de vanilie 150 ml ulei 250 ml iaurt natural 330 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 600 g visine , cirese, caise, zmeura, capsuni   Decor : 1 lingura zahar pudra   Mod de preparare...

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba Ingrediente : 200 g ciocolata alba 150 g unt (80%) 4 oua 180 g zahar 250 g faina 500 g cirese proaspete   Mod de preparare : Ciocolata alba rupta bucatele si untul  le topim pe baie de aburi. Compozitia o lasam sa se...

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte Blat : 7 oua 7 lg zahar 3,5 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema de lapte : 600 ml lapte 6 lg zahar 6 lg faina 100 g unt (80%) esenta de vanilie   2 foi de napolitane 25x3 cm   Mod de preparare Napolitane cu...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6