Prajitura Felie lapte de pasare
Crema vanilie :
8 galbenusuri
800 ml lapte
2 plicuri budinca de vanilie (2×40 g)
2 lg rase faina
200 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
250 g unt (80%)
Bezea :
8 albusuri
8 lg zahar
8 lg faina
5 g praf de copt
un praf de sare
Decor :
400 ml smantana pentru frisca (30%)
4 lg zahar pudra cu aroma de vanilie
Mod de preparare :
Crema : mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, apoi cu praful de budinca si faina, apoi cu 300 ml lapte rece. Omogenizam si adaugam restul de 500 ml lapte fierbine si punem cratita pe foc, amestecand mereu pana cand se ingroasa. Luam de pe foc si acoperim crema cu folie alimentara. Lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam cate 1 lingura din crema racita. (budinca o amestecam putin cu mixerul )





Bezea : albusurile le mixam cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, iar la urma adaugam faina amestecata cu praful de copt (cernute). Omogenizam cu o spatula, cu miscari circulare. Compozitia o coacem in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt, la 170 grade Celsius, circa 20 minute.


Decor : mixam putin smantana pentru frisca pana cand prinde putina concistenta, apoi adaugam zaharul pudra cu aroma de vanilie si mixam pana cand obtinem o frisca spumoasa.
Asamblare : bezea-crema vanilie-frisca.

Dam prajitura la frigider pentru 4 ore sau de seara pana dimineata. Eu am pus frisca a doua zi.
Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa : Amalia : https://www.haisagatim.ro/prajitura-felie-lapte-de-pasare.html
0 Comentarii