Prajitura Felie lapte de pasare

Prajitura Felie lapte de pasare

Crema vanilie :

8 galbenusuri

800 ml lapte

2 plicuri budinca de vanilie (2×40 g)

2 lg rase faina

200 g zahar

2 plicuri zahar vanilat

250 g unt (80%)

 

Bezea :

8 albusuri

8 lg zahar

8 lg faina

5 g praf de copt

un praf de sare

 

Decor :

400 ml smantana pentru frisca (30%)

4 lg zahar pudra cu aroma de vanilie

 

Mod de preparare :

Crema : mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, apoi cu praful de budinca si faina, apoi cu 300 ml lapte rece. Omogenizam si adaugam restul de 500 ml lapte fierbine si punem cratita pe foc, amestecand mereu pana cand se ingroasa. Luam de pe foc si acoperim crema cu folie alimentara. Lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam cate 1 lingura din crema racita. (budinca o amestecam putin cu mixerul )

Bezea : albusurile le mixam cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, iar la urma adaugam faina amestecata cu praful de copt (cernute). Omogenizam cu o spatula, cu miscari circulare. Compozitia o coacem in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt, la 170 grade Celsius, circa 20 minute.

Decor : mixam putin smantana pentru frisca pana cand prinde putina concistenta, apoi adaugam zaharul pudra cu aroma de vanilie si mixam pana cand obtinem o frisca spumoasa.

Asamblare : bezea-crema vanilie-frisca.

Prajitura Felie lapte de pasare

Dam prajitura la frigider pentru 4 ore sau de seara pana dimineata. Eu am pus frisca a doua zi.

Prajitura Felie lapte de pasare

Prajitura Felie lapte de pasare

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa : Amalia : https://www.haisagatim.ro/prajitura-felie-lapte-de-pasare.html

 

Please follow and like us:
error7
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone Blat cacao : 5 oua 150 g zahar 120 g faina 1 lg amidon alimentar 30 g cacao 1 lg ulei   Crema : 500 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 2 lg zahar pudra 3 lg ness + 3 lg apa fiarta 2 lgt gelatina 60 ml apa   Bezea...

Prajitura Gabriela

Prajitura Gabriela

Prajitura Gabriela Bezea : 5 albusuri 200 g zahar 150 g nuci macinate   Crema : 5 galbenusuri 100 g zahar 2 lg faina 200 ml lapte esenta de vanilie 200 g unt 80% coaja rasa si zeama de la 1 lamaie   Mod de preparare Prajitura Gabriela : Bezea : intr-un...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email7