Prajitura Felie lapte de pasare

Crema vanilie :

8 galbenusuri

800 ml lapte

2 plicuri budinca de vanilie (2×40 g)

2 lg rase faina

200 g zahar

2 plicuri zahar vanilat

250 g unt (80%)

Bezea :

8 albusuri

8 lg zahar

8 lg faina

5 g praf de copt

un praf de sare

Decor :

400 ml smantana pentru frisca (30%)

4 lg zahar pudra cu aroma de vanilie

Mod de preparare :

Crema : mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, apoi cu praful de budinca si faina, apoi cu 300 ml lapte rece. Omogenizam si adaugam restul de 500 ml lapte fierbine si punem cratita pe foc, amestecand mereu pana cand se ingroasa. Luam de pe foc si acoperim crema cu folie alimentara. Lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam cate 1 lingura din crema racita. (budinca o amestecam putin cu mixerul )

Bezea : albusurile le mixam cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, iar la urma adaugam faina amestecata cu praful de copt (cernute). Omogenizam cu o spatula, cu miscari circulare. Compozitia o coacem in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt, la 170 grade Celsius, circa 20 minute.

Decor : mixam putin smantana pentru frisca pana cand prinde putina concistenta, apoi adaugam zaharul pudra cu aroma de vanilie si mixam pana cand obtinem o frisca spumoasa.

Asamblare : bezea-crema vanilie-frisca.

Dam prajitura la frigider pentru 4 ore sau de seara pana dimineata. Eu am pus frisca a doua zi.

Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa : Amalia : https://www.haisagatim.ro/prajitura-felie-lapte-de-pasare.html

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...