Prajitura la rece cu ciocolata alba si biscuiti
Crusta :
460 g biscuiti Petite beurre
5 lg cocos
50 g migdale
50 g nuci
50 g alune
250 g unt topit (80%)
100 g sos caramel Dr.Oetker
250 ml lapte
Crema :
200 g ciocolata alba
400 ml smantana pentru frisca
250 g mascarpone
Decor :
100 g ciocolata neagra sau cu lapte
Mod de preparare Prajitura la rece cu ciocolata alba si biscuiti :
Crema : pe foc mic, intr-o cratita, punem 200 ml smantana pentru frisca. Dupa ce incepe sa fiarba, adaugam ciocolata bucatele si omogenizam bine. Lasam crema sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o punem la frigider peste noapte.
Crusta : mixam biscuitii grosier, apoi adaugam peste ei cocosul, alunele , migdalele si nucile mixate si ele grosier, untul topit si racorit, sosul caramel si laptele la temperatura camerei. Compozitia o intindem in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt; dam tava la frigider.
Crema : crema rece o mixam pana obtinem o crema pufoasa. peste ea adaugam mascarponele, mixand pana se omogenizeaza, iar la urma smantana pentru frisca batuta tare.
Crema o intindem peste crusta rece din frigider.
Decor : ciocolata bucatele o punem intr-o punga, in apa fierbinte si o lasam pana se topeste. Taiem un colt la pungii si formam linii de ciocolata peste crema. Dam tava la frigider pentru minim 3 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.
Spor la prajiturit ! 🙂
Alte retete asemanatoare cu biscuiti :
Desert cu mascarpone, cacao si biscuiti
Prajitura cu vanilie, biscuiti si capsuni
Prajitura cu biscuiti si crema caramel
arata bine, oare e la fel de buna? <3