Prajitura la rece cu ciocolata alba si biscuiti

Crusta :

460 g biscuiti Petite beurre

5 lg cocos

50 g migdale

50 g nuci

50 g alune

250 g unt topit (80%)

100 g sos caramel Dr.Oetker

250 ml lapte

Crema :

200 g ciocolata alba

400 ml smantana pentru frisca

250 g mascarpone

Decor :

100 g ciocolata neagra sau cu lapte

Mod de preparare :

Crema : pe foc mic, intr-o cratita, punem 200 ml smantana pentru frisca. Dupa ce incepe sa fiarba, adaugam ciocolata bucatele si omogenizam bine. Lasam crema sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o punem la frigider peste noapte.

Crusta : mixam biscuitii grosier, apoi adaugam peste ei cocosul, alunele , migdalele si nucile mixate si ele grosier, untul topit si racorit, sosul caramel si laptele la temperatura camerei. Compozitia o intindem in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt; dam tava la frigider.

Crema : crema rece o mixam pana obtinem o crema pufoasa. peste ea adaugam mascarponele, mixand pana se omogenizeaza, iar la urma smantana pentru frisca batuta tare.

Crema o intindem peste crusta rece din frigider.

Decor : ciocolata bucatele o punem intr-o punga, in apa fierbinte si o lasam pana se topeste. Taiem un colt la pungii si formam linii de ciocolata peste crema. Dam tava la frigider pentru minim 3 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Spor la prajiturit ! 🙂

1 Comentariu

  1. flador

    arata bine, oare e la fel de buna? <3

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...