Prajitura Kyra

Blat cacao :

5 oua

180 g zahar

125 ml ulei

125 ml apa

50 g ciocolata neagra (70%) topita si racita

1 lgt praf de copt

220 g faina

4 lgt cacao

Crema branza :

600 g branza de vaci grasa

1 plic budinca de vanilie (40 g)

4 lg smantana grasa

130 g zahar

Mod de preparare :

Blat cacao : mixam spuma ouale cu zaharul, pana isi tripleaza volumul, adaugam apoi uleiul, apa, ciocolata topita si racorita, iar la urma faina amestecata cu pudra de cacao si praful de copt (cernute). Compozitia o turnam in tava (22*30 cm) tapetata cu hartie de copt.

Umplutura : mixam toate ingredientele cu blenderul vertical bine de tot. Crema de branza o punem intr0un pos , cu care vom trasa linii de crema peste compozitia de cacao din tava astfel incat sa obtinem 15 patrate maro cu marginile albe.

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 40 minute. Facem testul scobitorii.

Prajitura rece o feliem astfel incat sa obtinem 15 patrate . Cine doreste poate cerne zahar pudra peste prajitura.

Delicioasa si rapida .

Spor la prajiturit ! 🙂

1 Comentariu

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...