Blat cacao :
5 oua
180 g zahar
125 ml ulei
125 ml apa
50 g ciocolata neagra (70%) topita si racita
1 lgt praf de copt
220 g faina
4 lgt cacao
Crema branza :
600 g branza de vaci grasa
1 plic budinca de vanilie (40 g)
4 lg smantana grasa
130 g zahar
Mod de preparare :
Blat cacao : mixam spuma ouale cu zaharul, pana isi tripleaza volumul, adaugam apoi uleiul, apa, ciocolata topita si racorita, iar la urma faina amestecata cu pudra de cacao si praful de copt (cernute). Compozitia o turnam in tava (22*30 cm) tapetata cu hartie de copt.
Umplutura : mixam toate ingredientele cu blenderul vertical bine de tot. Crema de branza o punem intr0un pos , cu care vom trasa linii de crema peste compozitia de cacao din tava astfel incat sa obtinem 15 patrate maro cu marginile albe.
Coacem prajitura in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 40 minute. Facem testul scobitorii.
Prajitura rece o feliem astfel incat sa obtinem 15 patrate . Cine doreste poate cerne zahar pudra peste prajitura.
Delicioasa si rapida .
Spor la prajiturit ! 🙂
Prea delicioasa sa mai ramana!