Prajitura Krantz

Prajitura Krantz

Prajitura Krantz

Bezea nuca :
10 albusuri
10 lg zahăr 200 g nuci macinate
4 lg faina
2 lgt praf de copt

Crema:
10 galbenusuri
8 linguri zahăr

5 lg lapte
300 g unt (80%)
eenta de vanilie

Decor:
8 lg zahar
8 lg nuci

Mod de preparare Prajitura Krantz :

Se eaamestecă spuma albusurilor cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul, se amestecă până se topeste și se obține o bezea ferma și lucioasa; la urmatorul adaugam nucile macinate amestecate cu faina si praful de copt. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare. Compozitie o coacem in tava (30×40 cm) tapetata cu copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 15 minute.

Procedam la fel si pentru cea de a doua foaie. Foile reci, le taiem in 2 si vom obtine 4 foi de dimensiunea 30×20 cm.

Crema : galbenusurile le amestecam cu zaharul, adaugam apoi laptele si punem pe baie de aburi sau pe foc mic (daca aveti o cratita de inox cu fund dublu), amestecand mereu pana cand crema prinde consistenta. Acoperim cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca.

Untul moale de la temperatura cameri il mixam; peste el adaugam cate 1 lg din crema racita, amestecand mereu. Crema obtinuta o impartim in 4.

Decor : caramelizam zaharul; peste el adaugam nucile intregi . Le rasturnam pe o hartie de copt, apoi le macinam .

Asamblare : bezea nuca-1/4 crema-bezea nuca-1/4 crema-bezea nuca-1/4 crema-bezea nuca-1/4 crema-decor.

Prajitura Krantz

Dam prajitura la frigider pentru minim 3 ore, apoi feliem cu un cutit bine ascutit.

Prajitura Krantz

Prajitura Krantz

Spor la prajiturit ! 🙂

Alte retete asemanatoare cu foi cu nuci :

Tort cu nuci si bezea

Cuburi cu nuci

Prajitura Cremissimo

0 Comentarii

Confirmări/Notificări

  1. Prajitura cu nuca si crema de vanilie | Artă și savoare - […] De inspiratie miremirc. […]
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi Crema frisca cu mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 250 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Plus : 36 buc piscoturi 36-40 buc biscuiti cu cacao Leibniz sau Petite beurre 250 g caramel ( conserva lapte condensat indulcit fiert 3...

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata Blat vanilie : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina 500 ml lapte 80 g ciocolata neagra (85%) 200 g unt (80%)   Mod de preparare...

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...