Prajitura Krantz

Prajitura Krantz

Prajitura Krantz

Bezea nuca :
10 albusuri
10 lg zahăr 200 g nuci macinate
4 lg faina
2 lgt praf de copt

Crema:
10 galbenusuri
8 linguri zahăr

5 lg lapte
300 g unt (80%)
eenta de vanilie

Decor:
8 lg zahar
8 lg nuci

Mod de preparare Prajitura Krantz :

Se eaamestecă spuma albusurilor cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul, se amestecă până se topeste și se obține o bezea ferma și lucioasa; la urmatorul adaugam nucile macinate amestecate cu faina si praful de copt. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare. Compozitie o coacem in tava (30×40 cm) tapetata cu copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 15 minute.

Procedam la fel si pentru cea de a doua foaie. Foile reci, le taiem in 2 si vom obtine 4 foi de dimensiunea 30×20 cm.

Crema : galbenusurile le amestecam cu zaharul, adaugam apoi laptele si punem pe baie de aburi sau pe foc mic (daca aveti o cratita de inox cu fund dublu), amestecand mereu pana cand crema prinde consistenta. Acoperim cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca.

Untul moale de la temperatura cameri il mixam; peste el adaugam cate 1 lg din crema racita, amestecand mereu. Crema obtinuta o impartim in 4.

Decor : caramelizam zaharul; peste el adaugam nucile intregi . Le rasturnam pe o hartie de copt, apoi le macinam .

Asamblare : bezea nuca-1/4 crema-bezea nuca-1/4 crema-bezea nuca-1/4 crema-bezea nuca-1/4 crema-decor.

Prajitura Krantz

Dam prajitura la frigider pentru minim 3 ore, apoi feliem cu un cutit bine ascutit.

Prajitura Krantz

Prajitura Krantz

Spor la prajiturit ! 🙂

Alte retete asemanatoare cu foi cu nuci :

Tort cu nuci si bezea

Cuburi cu nuci

Prajitura Cremissimo

Please follow and like us:
error5
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Confirmări/Notificări

  1. Prajitura cu nuca si crema de vanilie | Artă și savoare - […] De inspiratie miremirc. […]
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte Blat : 7 oua 7 lg zahar 3,5 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema de lapte : 600 ml lapte 6 lg zahar 6 lg faina 100 g unt (80%) esenta de vanilie   2 foi de napolitane 25x3 cm   Mod de preparare Napolitane cu...

Tarta cu lapte condensat si lime

Tarta cu lapte condensat si lime

Tarta cu lapte condensat si lime Crusta : 250 g biscuiti petite beurre sau digestivi 150 g unt 80% 1 lg cacao   Umplutura : 1 conserva lapte condensat indulcit (397 g) 250 ml smantana pentru frisca sucul de la 3 lime   Decor : coaja rasa de lime   Mod...

Prajitura cu crema de biscuiti

Prajitura cu crema de biscuiti

Prajitura cu crema de biscuiti Blat : 4 oua 9 lg zahar 9 lg faina 9 lg apa calduta 1 plic praf de copt (10 g) un praf de sare   Crema de biscuiti : 600 g biscuiti Petite beurre 100 g nuci macinate 150 ml apa 100 g zahar 3 lg cacao 7 lg gem de prune esenta de rom...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email5