Prajitura kinder pingui
IMG_3070

Blat :
10 oua
200 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
5 lg gris
5 lg faina
5 lg cacao
5 lg miere
15 g praf de copt (1,5 plicuri)
un praf de sare
50 ml lapte
270 ml ulei

Citeste mai mult … >>>

Crema :
700 ml smantana pentru frisca (sau frisca lichida)
15 g gelatina granulata (sau 2 plicuri intaritor pentru frisca)
3 lg lapte condensat (sau la conserva sau chiar lapte)
2 lg miere
1 lg esenta de vanilie

Glazura 1 (peste crema) :
120 g ciocolata
70 g unt
1 lg apa
2 lg ulei

Glazura 2 (decor) :
220 g ciocolata
100 g unt
3 lg ulei
1 lg apa
1 lg zahar pudra

Mod de preparare :
  Blat : albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, si zaharul vanilat, galbenusurile, uleiul treptat, mierea , laptele, iar la final ingredientele uscate : faina amestecata cu praful de copt, cacao si gris. Ingredientele uscate le incorporam cu ajutorul unei linguri, amestecand de jos in sus, de cateva ori, pentru a nu se lasa compozitia. Impartim compozitia in 2 parti egale si coacem 2 blaturi intr-o forma dreptunghiulara (32*35 cm) , care am uns-o cu putin ulei si apoi am tapetata-o cu hartie de copt.

   Crema : mixam smantana pentru frisca pana se intareste (sau frisca lichida), , adaugam praful de intaritor pentru frisca, mierea, laptele condensat si esenta de vanilie. Daca folositi smantana pentru frisca, mai adaugati 3 lg zahar pudra. Jumatate din crema o intindem peste primul blat.

   Glazura 1 (peste crema) : punem ingredientele intr-o craticioara cu fund dublu , pe foc mic, amestecand pana se omogenizeaza. Aceasta glazura o intindem peste jumatatea de crema intinsa peste primul blat si o dam la rece pana se intareste (fiind frig, am scos-o afara si in 10 minute s-a intarit 😉 ) – altfel riscam sa se amestece cu crema.

Peste glazura 1 intarita , intindem restul de crema .

Asezam blatul al doilea si pregatim glazura 2.
  Glazura 2 ( decor ) : amestecam toate ingredientele intr-o craticioara cu fund dublu, pe foc mic, pana se omogenizeaza, la fel ca pentru glazura 1.Lasam glazura 2 putin sa se racoreasca, apoi o intindem peste blatl al doilea si dam la frigider pentru cateva ore sau de seara pana dimineata.

Dupa ce prajitura a stat ceva vreme la rece. o taiem cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.
Absolut delicioasa ! 🙂

Sursa mea de inspiratie , careia ii multumesc pentru aceasta reteta deosebita.

15 Comentarii

  1. Irina (Bucataria Irinei)

    E…e…eee minunataaa! O am si eu in plan dar nu stiu cand am sa o execut… Imi fac eu timp ca prea mi-ai facut pofta!

    Răspuns
  2. Timea

    Minunata prajitura asta!

    Răspuns
  3. Licuta Marin

    O prajiturica tare delicioasa!!!Yummy!Pupici!

    Răspuns
  4. Adina

    De cand zic s-o fac si eu…pfff!
    Ti-a iesit super fain,bravo!:)

    Răspuns
  5. Mirela Goleanu

    Irina, Adina de-abia astept sa vad prajitura voastra pe blog 🙂
    Timea, Licuta mersi 🙂 Sunteti dragute !

    Răspuns
  6. scaune birou

    Eu unu as manaca in continu aceasta prajitura excelenta 🙂

    Răspuns
  7. Haplea

    Imi place tare mult aceasta prajitura!

    Răspuns
  8. Anonymous

    da e super! totusi,ce ai facut cu galbenusurile?

    Răspuns
  9. Emily

    Craciun fericit draga mea!

    Răspuns
  10. Mobilier Birouri

    Mmmmmm … fetita mea o sa ma indrageasca … nu stiu daca pe mine dar prajitura asta da 🙂

    Răspuns
    • miremirc

      multumesc
      ma bucur si te astept sa mai incerci si alte retete 🙂

      Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
1224
650
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina   Plus : gem de caise   Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional)   Glazura : 200 g...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest