Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Choux cu cacao :

250 ml apa

un praf de sare

125 g unt

140 g faina

30 g cacao

5 oua

 

Crema de ciocolata :

3 galbenusuri

160 g zahar

4 lg faina

3 lg amidon alimentar

2 lg cacao

750 ml lapte

100 g ciocolata cu lapte

200 g unt (80%)

 

Mod de preparare :

Choux cu cacao : intr-o cratita de inox punem apa, praful de sare si untul si lasam pe foc mediu, pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam faina amestecata cu pudra de cacao (cernute) si mai punem pe foc pentru 1 min, amestecand mereu. Luam cratita de pe foc si o lsam circa 5 minute sa se racoreasca, apoi adaugam cate 1 ou pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Compozitia o intindem in tava de aragaz (30×40 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 200 grade celsius, circa 25 minute. Dupa ce s-a racit il taiem in 2, obtinand 2 foi de ecler cu dimensiunea 20×30 cm.

 Crema de ciocolata : intr-o cratita de inox cu fund dublu punem galbenusurile si zaharul, amestecam bine, adaugam faina, amidonul alimentar si pudra de cacao si laptele rece treptat. Cratita o asezam pe foc mediu, amestecand in compozitie mereu pana se ingroasa si ajunge de consistenta unei budinci. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele. Omogenizam si acoperim budinca cu o folie alimentara. Lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam cate 1 lg din budinca racita.

Asamblare : 1/2 choux cu cacao – crema de ciocolata – 1/2 choux cu cacao – zahar pudra

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Punem prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru 4 ore , apoi feliem cu un cutit cu lama subtire.

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata

 

Spor la prajiturit !

Sursa mea de inspiratei cu mici modificari :

Prajitura Karpatka

 

Alte retete cu aluat de choux sau ecler :

Choux cu biscuiti oreo

Eclere cu crema de cafea si caramel

Please follow and like us:
error7
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone Blat cacao : 5 oua 150 g zahar 120 g faina 1 lg amidon alimentar 30 g cacao 1 lg ulei   Crema : 500 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 2 lg zahar pudra 3 lg ness + 3 lg apa fiarta 2 lgt gelatina 60 ml apa   Bezea...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email7