Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Choux cu cacao :

250 ml apa

un praf de sare

125 g unt

140 g faina

30 g cacao

5 oua

 

Crema de ciocolata :

3 galbenusuri

160 g zahar

4 lg faina

3 lg amidon alimentar

2 lg cacao

750 ml lapte

100 g ciocolata cu lapte

200 g unt (80%)

 

Mod de preparare :

Choux cu cacao : intr-o cratita de inox punem apa, praful de sare si untul si lasam pe foc mediu, pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam faina amestecata cu pudra de cacao (cernute) si mai punem pe foc pentru 1 min, amestecand mereu. Luam cratita de pe foc si o lsam circa 5 minute sa se racoreasca, apoi adaugam cate 1 ou pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Compozitia o intindem in tava de aragaz (30×40 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 200 grade celsius, circa 25 minute. Dupa ce s-a racit il taiem in 2, obtinand 2 foi de ecler cu dimensiunea 20×30 cm.

 Crema de ciocolata : intr-o cratita de inox cu fund dublu punem galbenusurile si zaharul, amestecam bine, adaugam faina, amidonul alimentar si pudra de cacao si laptele rece treptat. Cratita o asezam pe foc mediu, amestecand in compozitie mereu pana se ingroasa si ajunge de consistenta unei budinci. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele. Omogenizam si acoperim budinca cu o folie alimentara. Lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam cate 1 lg din budinca racita.

Asamblare : 1/2 choux cu cacao – crema de ciocolata – 1/2 choux cu cacao – zahar pudra

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Punem prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru 4 ore , apoi feliem cu un cutit cu lama subtire.

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata

 

Spor la prajiturit !

Sursa mea de inspiratei cu mici modificari :

Prajitura Karpatka

 

Alte retete cu aluat de choux sau ecler :

Choux cu biscuiti oreo

Eclere cu crema de cafea si caramel

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tarta cu lapte condensat si lime

Tarta cu lapte condensat si lime

Tarta cu lapte condensat si lime Crusta : 250 g biscuiti petite beurre sau digestivi 150 g unt 80% 1 lg cacao   Umplutura : 1 conserva lapte condensat indulcit (397 g) 250 ml smantana pentru frisca sucul de la 3 lime   Decor : coaja rasa de lime   Mod...

Prajitura cu crema de biscuiti

Prajitura cu crema de biscuiti

Prajitura cu crema de biscuiti Blat : 4 oua 9 lg zahar 9 lg faina 9 lg apa calduta 1 plic praf de copt (10 g) un praf de sare   Crema de biscuiti : 600 g biscuiti Petite beurre 100 g nuci macinate 150 ml apa 100 g zahar 3 lg cacao 7 lg gem de prune esenta de rom...

Prajitura cu cocos si ness

Prajitura cu cocos si ness

Prajitura cu cocos si ness Blat cocos : 5 oua 5 lg zahar 4 lg faina 4 lg cocos 2,5 lg ulei esenta de vanilie   Bezea : 6 albusuri 7 lg zahar 1 lg otet   Crema ness : 6 galbenusuri 100 g zahar 3 lg ness 4 lg apa 250 g unt (80%)   Glazura ciocolata : 100...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email1