Prajitura Karpatka cu ciocolata
Choux cu cacao :
250 ml apa
un praf de sare
125 g unt
140 g faina
30 g cacao
5 oua
Crema de ciocolata :
3 galbenusuri
160 g zahar
4 lg faina
3 lg amidon alimentar
2 lg cacao
750 ml lapte
100 g ciocolata cu lapte
200 g unt (80%)
Mod de preparare :
Choux cu cacao : intr-o cratita de inox punem apa, praful de sare si untul si lasam pe foc mediu, pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam faina amestecata cu pudra de cacao (cernute) si mai punem pe foc pentru 1 min, amestecand mereu. Luam cratita de pe foc si o lsam circa 5 minute sa se racoreasca, apoi adaugam cate 1 ou pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Compozitia o intindem in tava de aragaz (30×40 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 200 grade celsius, circa 25 minute. Dupa ce s-a racit il taiem in 2, obtinand 2 foi de ecler cu dimensiunea 20×30 cm.
Crema de ciocolata : intr-o cratita de inox cu fund dublu punem galbenusurile si zaharul, amestecam bine, adaugam faina, amidonul alimentar si pudra de cacao si laptele rece treptat. Cratita o asezam pe foc mediu, amestecand in compozitie mereu pana se ingroasa si ajunge de consistenta unei budinci. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele. Omogenizam si acoperim budinca cu o folie alimentara. Lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam cate 1 lg din budinca racita.
Asamblare : 1/2 choux cu cacao – crema de ciocolata – 1/2 choux cu cacao – zahar pudra
Punem prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru 4 ore , apoi feliem cu un cutit cu lama subtire.
Spor la prajiturit !
Sursa mea de inspiratei cu mici modificari :
Alte retete cu aluat de choux sau ecler :
0 Comentarii