Prajitura intercontinental

Prajitura intercontinental

Prajitura intercontinental

Foi :
12 albusuri
12 lg nuci macinate
12 lg zahar
6 lg faina

Crema :
12 galbenusuri
12 lg zahar
2 plicuri zahar vanilat
8 lg lapte
300 g unt
50 g nuca de cocos
50 g stafide
50 g ciocolata rasa

Glazura :
50 g ciocolata alba
50 g ciocolata neagra

Mod de preparare Prajitura intercontinental :

  Foi : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, iar la sfarsit nucile macinate amestecate cu faina. Aceasta compozitie se imparte in 3 parti si se coc 3 foi intr-o tava (25*38cm) tapetata cu hartie de copt. Timpul de coacere al foilor este de aproximativ 15 minute .Cine doreste imparte ingredientele in 3 si coace foile. (eu asa am procedat)

 

   Crema : mixam spuma galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam apoi laptele( pe aburi), pana se topeste zaharul iar compozitita se ingroasa. Lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma, iar peste el adaugam cate o lingura din crema de oua fiarta pe aburi, pana la omogenizare completa.

 
 
 

Crema obtinuta o impartim in 3 parti.
In prima treime punem 50 g nuca de cocos si o intindem peste foaie.

 

In a doua treime adaugam stafidele (tinute in rom, timp de 1 ora).

 

In ultima treime adaugam ciocolata rasa.

 

Glazura :  Peste prajitura radem ciocolata alba si ciocolata neagra si o dam la rece pentru cateva ore sau de seara pana dimineata.

Sursa mea este blogul Sydoniei care acum nu mai exista, din pacate…

O prajitura execlent de buna !

Spor la prajiturit !

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

11 Comentarii

  1. Michelle

    vreau sa o fac….si daca nu-mi iese atat o sa o repet pana imi iese :))) arata super bine si cred ca e tare gustoasa! pe fundul tavii de aragaz ai copt foile? sau pe tava mai mica?

    Răspuns
  2. Oana D.

    Imi place si cum arata si cum se numeste :p

    Craciun fericit!

    Răspuns
  3. Adriana

    ce bunătate de prăjitura ai făcut! pup!

    Răspuns
  4. Mirela

    Am avut ocazia sa gust aceasta prajitura ,acum de craciun ,este foarte delicioasa,am incercat sa fa rost de reteta ,dar nu am reusit,acum sunt foarte multumita ,ca am gasit-o aici la tine.

    Răspuns
  5. Yoana

    E dementiala prajitura asta.Sa o incercati!Multumim de reteta. :*

    Răspuns
  6. Adina

    Foarte buna!!!!!!!

    Răspuns
  7. manuela

    oare ce as putea pune in loc de stafide? nu imi plac deloc:)))

    Răspuns
    • miremirc

      cu alte fructe uscate…merisoare uscate de exemplu

      Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6