Prajitura intepatura albinei Bienenstich

Prajitura intepatura albinei Bienenstich

Prajitura intepatura albinei Bienenstich

Aluat :

270 g faina

1 plic drojdie uscata (7 g ) sau 25 g drojdie proaspata

50 g zahar

1 plic zahar vanilat

120 ml lapte caldut

un praf de sare

50 g unt moale

1 ou

coaja rasa de lamaie

 

Crocant migdale :

60 g unt moale

65 ml smantana pentru frisca

50 g zahar

35 g miere

100 g fulgi migdale

 

Crema vanilie :

4 galbenusuri

100 g zahar

40 g amidon alimentar

450 ml lapte

15 g unt

esenta de vanilie

5 g gelatina granulata

300 ml smantana pentru frisca

 

Mod de preparare Prajitura intepatura albinei Bienenstich :

Aluat : cernem faina, adaugam apoi drojdia uscata, zaharul, sarea, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie, oul si laptele caldut. Framantam circa 10 minute, apoi adaugam untul moale de la temperatura camerei si mai framantam circa 10 minute. Lasam aluatul la dospit pentru circa 1 ora.

Dupa ce aluatul a dospit, il intindem cu sucitorul pe masa usor infainata si cu ajutorul sucitorului il intindem in tava (20×30 cm) unsa cu unt.

Peste aluatul din tava intindem crocantul de migdale racit.

Coacem in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius, pentru circa 20-30 minute, pana observam ca prajitura s-a rumenit usor deasupra.

Taiem in 2 dupa ce s-a racit. Foaia de deasupra cu crocantul de migdale o taiem in 12 parti.

Crocant migdale : intr-o craticioara punem untul moale, smantana pentru frisca, zaharul si mierea; punem pe foc circa 2 minute, apoi luam deoparte si adaugam fulgii de migdale. Lasam compozitia sa se raceasca.

Crema vanilie : hidratam gelatina in circa 30 ml apa rece.

Galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam apoi amidonul, untul moale, si laptele rece treptat, amestecand sa nu se formeze cocoloase. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu, pana se ingroasa. Tragem de pe foc si adaugam gelatina hidratata in apa si esenta de vanilie. Acoperim budinca cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit o mixam putin , iar peste ea incorporam smantana pentru frisca batuta spuma.

Asamblare : 1/2 foaie-crema vanilie-1/2 foaie cu crocant.

Prajitura intepatura albinei Bienenstich

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore.

Prajitura intepatura albinei Bienenstich

Prajitura intepatura albinei Bienenstich

 Alte retete asemanatoare :

Prajitura Greta Garbo (Jerbo)

Prajitura cu rahat, nuci si gem

 

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa mea de inspiratie :

Prajitura Intepatura de albine – Bienenstich

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi   Crema : 100 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 2 lg zahar pudra   400 g piscoturi 300 ml lapte dulceata de visine, zmeura, capsuni, afine... circa 150-200 g   Glazura : 100 g...

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt   Ingrediente : 5 oua 200 g zahar esenta de vanilie 150 ml ulei 250 ml iaurt natural 330 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 600 g visine , cirese, caise, zmeura, capsuni   Decor : 1 lingura zahar pudra   Mod de preparare...

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba Ingrediente : 200 g ciocolata alba 150 g unt (80%) 4 oua 180 g zahar 250 g faina 500 g cirese proaspete   Mod de preparare : Ciocolata alba rupta bucatele si untul  le topim pe baie de aburi. Compozitia o lasam sa se...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6