Prajitura intepatura albinei Bienenstich

Prajitura intepatura albinei Bienenstich

Prajitura intepatura albinei Bienenstich

Aluat :

270 g faina

1 plic drojdie uscata (7 g ) sau 25 g drojdie proaspata

50 g zahar

1 plic zahar vanilat

120 ml lapte caldut

un praf de sare

50 g unt moale

1 ou

coaja rasa de lamaie

 

Crocant migdale :

60 g unt moale

65 ml smantana pentru frisca

50 g zahar

35 g miere

100 g fulgi migdale

 

Crema vanilie :

4 galbenusuri

100 g zahar

40 g amidon alimentar

450 ml lapte

15 g unt

esenta de vanilie

5 g gelatina granulata

300 ml smantana pentru frisca

 

Mod de preparare Prajitura intepatura albinei Bienenstich :

Aluat : cernem faina, adaugam apoi drojdia uscata, zaharul, sarea, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie, oul si laptele caldut. Framantam circa 10 minute, apoi adaugam untul moale de la temperatura camerei si mai framantam circa 10 minute. Lasam aluatul la dospit pentru circa 1 ora.

Dupa ce aluatul a dospit, il intindem cu sucitorul pe masa usor infainata si cu ajutorul sucitorului il intindem in tava (20×30 cm) unsa cu unt.

Peste aluatul din tava intindem crocantul de migdale racit.

Coacem in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius, pentru circa 20-30 minute, pana observam ca prajitura s-a rumenit usor deasupra.

Taiem in 2 dupa ce s-a racit. Foaia de deasupra cu crocantul de migdale o taiem in 12 parti.

Crocant migdale : intr-o craticioara punem untul moale, smantana pentru frisca, zaharul si mierea; punem pe foc circa 2 minute, apoi luam deoparte si adaugam fulgii de migdale. Lasam compozitia sa se raceasca.

Crema vanilie : hidratam gelatina in circa 30 ml apa rece.

Galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam apoi amidonul, untul moale, si laptele rece treptat, amestecand sa nu se formeze cocoloase. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu, pana se ingroasa. Tragem de pe foc si adaugam gelatina hidratata in apa si esenta de vanilie. Acoperim budinca cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit o mixam putin , iar peste ea incorporam smantana pentru frisca batuta spuma.

Asamblare : 1/2 foaie-crema vanilie-1/2 foaie cu crocant.

Prajitura intepatura albinei Bienenstich

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore.

Prajitura intepatura albinei Bienenstich

Prajitura intepatura albinei Bienenstich

 Alte retete asemanatoare :

Prajitura Greta Garbo (Jerbo)

Prajitura cu rahat, nuci si gem

 

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa mea de inspiratie :

Prajitura Intepatura de albine – Bienenstich

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata Choux cu cacao : 250 ml apa un praf de sare 125 g unt 140 g faina 30 g cacao 5 oua   Crema de ciocolata : 3 galbenusuri 160 g zahar 4 lg faina 3 lg amidon alimentar 2 lg cacao 750 ml lapte 100 g ciocolata cu lapte 200 g unt (80%)...

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac Bezea cu mac, cocos si migdale : 5 albusuri (de la oua mici) 75 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Blat cu mac, cocos si migdale : 5 oua (oua mici) 100 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Crema...