Prajitura inghetata

Prajitura inghetata

Prajitura inghetata

 

Foi :

300 g faina

100 g unt

80 g zahar pudra

1 ou

1 plic praf de copt

2 lg lapte

 

Crema :

800 ml lapte

4 lg faina

250 g zahar pudra

250 g unt

1 plic zahar vanilat (sau 1 lgt esenta de vanilie)

2 lg cacao

 

Glazura :

150 g ciocolata

2 lg unt

4 lg lapte

 

Mod de preparare Prajitura inghetata :

Foile :  intr-un castron cernem faina impreuna cu praful de copt, apoi o framantam cu untul moale, adaugam zaharul, oul si laptele. Framantam cat sa obtinem un aluat omogen, pe care il impartim in 3. Coacem 3 foi pe fundul unei tavi (25*35 cm) pe care am presarat faina.

IMG_2391

IMG_2395

IMG_2396

IMG_2397

Foile le-am intins cu sucitorul pe masa infainata, apoi le-am rulat pe sucitor si le-am asezat pe fundul tavii. Marginile le-am taiat cu cutitul. Coacem la foc mic, cateva minute. Multa atentie pentru ca foile se coc foarte repede.

IMG_2398

IMG_2399

Prajitura inghetata

 Crema : intr-o craticioara amestecam faina cu laptele rece . Punem pe foc mic, amestecand mereu pana se ingroasa crema . Acoperim cu folie alimentara si dam la rece.  Untul moale (la temperatura camerei ) il mixam cu zaharul pudra, iar in el adaugam cate o lingura din crema racita. Omogenizam, apoi impartim crema in 2. Intr-o parte punem 1 plic zahar vanilat (sau esenta de vanilie), iar in cealalta parte cele 2 linguri de cacao.

IMG_2429

IMG_2431

Prajitura inghetata

IMG_2432

IMG_2433

Asamblare : foaie-crema maro-foaie-crema alba-foaie-glazura.

IMG_2435

Prajitura inghetata

 Glazura : intr-o craticioara, amestecam ingredientele. Punem pe foc mic, amestecand mereu. Intindem glazura peste prajitura. Dam la rece cateva ore sau de seara pana dimineata.

Prajitura inghetata

Prajitura inghetata

 

Sursa : caietul cu retete al mamei mele.

Spor la incercat prajiturica ! 🙂

 

Alte retete cu foi :

Prajitura foi cu miere de albine

Foi cu crema de cacao

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

1 Comentariu

  1. Michelle

    Foooarte bună prajitura!!!! Foooarte uşor de făcut!!!! Foooarte repede de făcut!!! Foooarte uşor s-a terminat…a fost delicioasă! B-) Data viitoare porţie dublă!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt   Ingrediente : 5 oua 200 g zahar esenta de vanilie 150 ml ulei 250 ml iaurt natural 330 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 600 g visine , cirese, caise, zmeura, capsuni   Decor : 1 lingura zahar pudra   Mod de preparare...

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba Ingrediente : 200 g ciocolata alba 150 g unt (80%) 4 oua 180 g zahar 250 g faina 500 g cirese proaspete   Mod de preparare : Ciocolata alba rupta bucatele si untul  le topim pe baie de aburi. Compozitia o lasam sa se...

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte Blat : 7 oua 7 lg zahar 3,5 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema de lapte : 600 ml lapte 6 lg zahar 6 lg faina 100 g unt (80%) esenta de vanilie   2 foi de napolitane 25x3 cm   Mod de preparare Napolitane cu...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6