Prajitura inghetata
Foi :
300 g faina
100 g unt
80 g zahar pudra
1 ou
1 plic praf de copt
2 lg lapte
Crema :
800 ml lapte
4 lg faina
250 g zahar pudra
250 g unt
1 plic zahar vanilat (sau 1 lgt esenta de vanilie)
2 lg cacao
Glazura :
150 g ciocolata
2 lg unt
4 lg lapte
Mod de preparare Prajitura inghetata :
Foile : intr-un castron cernem faina impreuna cu praful de copt, apoi o framantam cu untul moale, adaugam zaharul, oul si laptele. Framantam cat sa obtinem un aluat omogen, pe care il impartim in 3. Coacem 3 foi pe fundul unei tavi (25*35 cm) pe care am presarat faina.
Foile le-am intins cu sucitorul pe masa infainata, apoi le-am rulat pe sucitor si le-am asezat pe fundul tavii. Marginile le-am taiat cu cutitul. Coacem la foc mic, cateva minute. Multa atentie pentru ca foile se coc foarte repede.
Crema : intr-o craticioara amestecam faina cu laptele rece . Punem pe foc mic, amestecand mereu pana se ingroasa crema . Acoperim cu folie alimentara si dam la rece. Untul moale (la temperatura camerei ) il mixam cu zaharul pudra, iar in el adaugam cate o lingura din crema racita. Omogenizam, apoi impartim crema in 2. Intr-o parte punem 1 plic zahar vanilat (sau esenta de vanilie), iar in cealalta parte cele 2 linguri de cacao.
Asamblare : foaie-crema maro-foaie-crema alba-foaie-glazura.
Glazura : intr-o craticioara, amestecam ingredientele. Punem pe foc mic, amestecand mereu. Intindem glazura peste prajitura. Dam la rece cateva ore sau de seara pana dimineata.
Sursa : caietul cu retete al mamei mele.
Spor la incercat prajiturica ! 🙂
Alte retete cu foi :
Foooarte bună prajitura!!!! Foooarte uşor de făcut!!!! Foooarte repede de făcut!!! Foooarte uşor s-a terminat…a fost delicioasă! B-) Data viitoare porţie dublă!