Prajitura inghetata

IMG_2659

Foi :

300 g faina

100 g unt

80 g zahar pudra

1 ou

1 plic praf de copt

2 lg lapte

 

Crema :

800 ml lapte

4 lg faina

250 g zahar pudra

250 g unt

1 plic zahar vanilat (sau 1 lgt esenta de vanilie)

2 lg cacao

 

Glazura :

150 g ciocolata

2 lg unt

4 lg lapte

 

Mod de preparare :

Foile :  intr-un castron cernem faina impreuna cu praful de copt, apoi o framantam cu untul moale, adaugam zaharul, oul si laptele. Framantam cat sa obtinem un aluat omogen, pe care il impartim in 3. Coacem 3 foi pe fundul unei tavi (25*35 cm) pe care am presarat faina.

IMG_2391

 

IMG_2395

 

IMG_2396

 

IMG_2397

 

Foile le-am intins cu sucitorul pe masa infainata, apoi le-am rulat pe sucitor si le-am asezat pe fundul tavii. Marginile le-am taiat cu cutitul. Coacem la foc mic, cateva minute. Multa atentie pentru ca foile se coc foarte repede.

 

 

IMG_2398

 

IMG_2399

 

 Crema : intr-o craticioara amestecam faina cu laptele rece . Punem pe foc mic, amestecand mereu pana se ingroasa crema . Acoperim cu folie alimentara si dam la rece.  Untul moale (la temperatura camerei ) il mixam cu zaharul pudra, iar in el adaugam cate o lingura din crema racita. Omogenizam, apoi impartim crema in 2. Intr-o parte punem 1 plic zahar vanilat (sau esenta de vanilie), iar in cealalta parte cele 2 linguri de cacao.

IMG_2429

 

IMG_2431

IMG_2432

IMG_2433

 

Asamblare : foaie-crema maro-foaie-crema alba-foaie-glazura.

IMG_2435

 

 Glazura : intr-o craticioara, amestecam ingredientele. Punem pe foc mic, amestecand mereu. Intindem glazura peste prajitura. Dam la rece cateva ore sau de seara pana dimineata.

IMG_2659IMG_2599

Sursa : caietul cu retete al mamei mele.

Spor la incercat prajiturica ! 🙂

1 Comentariu

  1. Michelle

    Foooarte bună prajitura!!!! Foooarte uşor de făcut!!!! Foooarte repede de făcut!!! Foooarte uşor s-a terminat…a fost delicioasă! B-) Data viitoare porţie dublă!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata Choux cu cacao : 250 ml apa un praf de sare 125 g unt 140 g faina 30 g cacao 5 oua   Crema de ciocolata : 3 galbenusuri 160 g zahar 4 lg faina 3 lg amidon alimentar 2 lg cacao 750 ml lapte 100 g ciocolata cu lapte 200 g unt (80%)...

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac Bezea cu mac, cocos si migdale : 5 albusuri (de la oua mici) 75 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Blat cu mac, cocos si migdale : 5 oua (oua mici) 100 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Crema...