Prajitura inghetata

Prajitura inghetata

Prajitura inghetata

 

Foi :

300 g faina

100 g unt

80 g zahar pudra

1 ou

1 plic praf de copt

2 lg lapte

 

Crema :

800 ml lapte

4 lg faina

250 g zahar pudra

250 g unt

1 plic zahar vanilat (sau 1 lgt esenta de vanilie)

2 lg cacao

 

Glazura :

150 g ciocolata

2 lg unt

4 lg lapte

 

Mod de preparare Prajitura inghetata :

Foile :  intr-un castron cernem faina impreuna cu praful de copt, apoi o framantam cu untul moale, adaugam zaharul, oul si laptele. Framantam cat sa obtinem un aluat omogen, pe care il impartim in 3. Coacem 3 foi pe fundul unei tavi (25*35 cm) pe care am presarat faina.

IMG_2391

IMG_2395

IMG_2396

IMG_2397

Foile le-am intins cu sucitorul pe masa infainata, apoi le-am rulat pe sucitor si le-am asezat pe fundul tavii. Marginile le-am taiat cu cutitul. Coacem la foc mic, cateva minute. Multa atentie pentru ca foile se coc foarte repede.

IMG_2398

IMG_2399

Prajitura inghetata

 Crema : intr-o craticioara amestecam faina cu laptele rece . Punem pe foc mic, amestecand mereu pana se ingroasa crema . Acoperim cu folie alimentara si dam la rece.  Untul moale (la temperatura camerei ) il mixam cu zaharul pudra, iar in el adaugam cate o lingura din crema racita. Omogenizam, apoi impartim crema in 2. Intr-o parte punem 1 plic zahar vanilat (sau esenta de vanilie), iar in cealalta parte cele 2 linguri de cacao.

IMG_2429

IMG_2431

Prajitura inghetata

IMG_2432

IMG_2433

Asamblare : foaie-crema maro-foaie-crema alba-foaie-glazura.

IMG_2435

Prajitura inghetata

 Glazura : intr-o craticioara, amestecam ingredientele. Punem pe foc mic, amestecand mereu. Intindem glazura peste prajitura. Dam la rece cateva ore sau de seara pana dimineata.

Prajitura inghetata

Prajitura inghetata

 

Sursa : caietul cu retete al mamei mele.

Spor la incercat prajiturica ! 🙂

 

Alte retete cu foi :

Prajitura foi cu miere de albine

Foi cu crema de cacao

 

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

1 Comentariu

  1. Michelle

    Foooarte bună prajitura!!!! Foooarte uşor de făcut!!!! Foooarte repede de făcut!!! Foooarte uşor s-a terminat…a fost delicioasă! B-) Data viitoare porţie dublă!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Blondies cu ciocolata alba si migdale

Blondies cu ciocolata alba si migdale

Blondies cu ciocolata alba si migdale Ingrediente : 160 g unt 80% 300 g ciocolata alba 150 g zahar 5 oua mici (sau 4 oua mari) 250 g faina 2 lgt praf de copt esenta de vanilie un praf de sare 150 g migdale fulgi tocate grosier   Mod de preparare Blondies cu...

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi Blat : 5 oua mari 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 250 ml ulei un praf de sare 280 g faina 1 lgt scortisoara macinata 3/4 lgt bicarbonat de sodiu 3/4 lgt praf de copt 300 g morcov ras fin   Crema : 500 g crema de branza Philadelphia 300 ml...

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt   Aluat : 400 g faina 4 lg zahar pudra 1 lgt praf de copt 200 g unt 80% rece 6 galbenusuri un praf de sare 2-3 lg apa rece   Umplutura : 6 albusuri 200 g zahar 600 g iaurt natural 80 ml ulei 60 g praf de budinca de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4