Prajitura inghetata falsa
IMG_8629
Blat cacao :
4 oua
4 lg zahar
4 lg apa rece
5 lg pline faina
2 lg cacao
 
Sirop :
100 ml apa
2 lg zahar
2 lg rom
 
Crema :
1 plic budinca de vanilie (40 g) 
350 ml lapte
4 galbenusuri
150 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
200 g unt
 
Bezea :
4 albusuri
6 lg zahar
zeama de la 1/2 lamaie
 
Decor :
50 g ciocolata neagra rasa
 
Mod de preparare :
       Blat cacao : intr-un castron mixam spuma albusurile, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste si bezeaua se intareste. Adaugam treptat apa rece. Incorporam apoi galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu pudra de cacao. Omogenizam cu o lingura si intindem compozitia intr-o forma dreptunghiulara (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor circa 15 minute.
 
IMG_8583
       Crema : punem la fiert intr-o craticioara 250 ml lapte. Separat in 100 ml lapte rece dizolvam budinca de vanilie. Aceasta o turnam in fir subtire peste laptele fiert si amestecam pana se ingroasa budinca. Dam de pe foc si adaugam cate un galbenus pe rand, iar la final zaharul si zaharul vanilat. Amestecam de cateva ori pana se topeste zaharul, punem peste budinca o folie alimentara pentru a nu se forma crusta si o lasam sa se raceasca.
 
IMG_8586
IMG_8587
IMG_8588
Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, apoi in el adaugam cate o lingura din budinca rece. Omogenizam bine.
 
IMG_8589
IMG_8590
       Bezea : mixam spuma albusurile, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste , iar la sfarsit zeama de la 1 lamaie. Punem pe baie de aburi pana se intareste putin bezeaua.
 
IMG_8593
IMG_8595
       Sirop : punem apa si zaharul intr-o craticioara, pe foc, timp de 5 minute. Luam de pe foc si adaugam rom-ul.
Asamblare : blat insiropat – crema – bezea – ciocolata rasa.
 
IMG_8596
IMG_8602
IMG_8629
 
Pofta buna !
Multumesc tusa Cheta pentru reteta 🙂 Te puuup !
 
Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

2 Comentarii

  1. Daniela

    Buna ziua! as dori sa fac maine aceasta prajitura deosebita si am o mica nelamurire cu cantitatea de lapte de la crema. Este 250 sau 350? Din descrierea cremei reies 250 ml. Multumesc, Daniela

    Răspuns
    • miremirc

      350 ml , am modificat . Multumesc.:)

      Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi Blat : 5 oua mari 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 250 ml ulei un praf de sare 280 g faina 1 lgt scortisoara macinata 3/4 lgt bicarbonat de sodiu 3/4 lgt praf de copt 300 g morcov ras fin   Crema : 500 g crema de branza Philadelphia 300 ml...

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt   Aluat : 400 g faina 4 lg zahar pudra 1 lgt praf de copt 200 g unt 80% rece 6 galbenusuri un praf de sare 2-3 lg apa rece   Umplutura : 6 albusuri 200 g zahar 600 g iaurt natural 80 ml ulei 60 g praf de budinca de...

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi   Crema : 100 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 2 lg zahar pudra   400 g piscoturi 300 ml lapte dulceata de visine, zmeura, capsuni, afine... circa 150-200 g   Glazura : 100 g...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6