4 oua
4 lg zahar
4 lg apa rece
5 lg pline faina
2 lg cacao Sirop :
100 ml apa
2 lg zahar
2 lg rom Crema :
1 plic budinca de vanilie (40 g) 350 ml lapte
4 galbenusuri
150 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
200 g unt Bezea :
4 albusuri
6 lg zahar
zeama de la 1/2 lamaie Decor :
50 g ciocolata neagra rasa Mod de preparare :
Blat cacao : intr-un castron mixam spuma albusurile, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste si bezeaua se intareste. Adaugam treptat apa rece. Incorporam apoi galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu pudra de cacao. Omogenizam cu o lingura si intindem compozitia intr-o forma dreptunghiulara (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor circa 15 minute. Crema : punem la fiert intr-o craticioara 250 ml lapte. Separat in 100 ml lapte rece dizolvam budinca de vanilie. Aceasta o turnam in fir subtire peste laptele fiert si amestecam pana se ingroasa budinca. Dam de pe foc si adaugam cate un galbenus pe rand, iar la final zaharul si zaharul vanilat. Amestecam de cateva ori pana se topeste zaharul, punem peste budinca o folie alimentara pentru a nu se forma crusta si o lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, apoi in el adaugam cate o lingura din budinca rece. Omogenizam bine. Bezea : mixam spuma albusurile, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste , iar la sfarsit zeama de la 1 lamaie. Punem pe baie de aburi pana se intareste putin bezeaua. Sirop : punem apa si zaharul intr-o craticioara, pe foc, timp de 5 minute. Luam de pe foc si adaugam rom-ul.
Asamblare : blat insiropat – crema – bezea – ciocolata rasa. Pofta buna !
Multumesc tusa Cheta pentru reteta 🙂 Te puuup !
Buna ziua! as dori sa fac maine aceasta prajitura deosebita si am o mica nelamurire cu cantitatea de lapte de la crema. Este 250 sau 350? Din descrierea cremei reies 250 ml. Multumesc, Daniela
350 ml , am modificat . Multumesc.:)