Prajitura Gabriela

Prajitura Gabriela

Prajitura Gabriela

Bezea :

5 albusuri

200 g zahar

150 g nuci macinate

 

Crema :

5 galbenusuri

100 g zahar

2 lg faina

200 ml lapte

esenta de vanilie

200 g unt 80%

coaja rasa si zeama de la 1 lamaie

 

Mod de preparare Prajitura Gabriela :

Bezea : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste. La urma incorporam nucile macinate. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare.

Intindem bezeaua in tava ( 30×40 cm ) tapetata cu hartie de coptsi o coacem in cuptorul preancalzit, la 160 grade Celsius, circa 30 minute. Avem grija sa nu se arda. Bezeaua rece o taiem in 2 si obtinem 2 foi 20×30 cm.

 Crema : punem intr-o cratita de inox cu fund dublu galbenusurile si zaharul. Le mixam, apoi adaugam faina, mixam pentru omogenizare, apoi adaugam laptele. Punem cratita pe foc mediu, amestecand cu un tel pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie. Omogenizam. Acoperim cu o folie alimentara si lasam crema sa se raceasca.

Untul moale de la temperatura camerei il mixam si peste el adaugam cate 1 lg , treptat , din budinca racita. La urma adaugam coaja rasa de lamaie si zeama treptat, mixand usor.

Asamblare prajitura : bezea -crema-bezea .

Prajitura Gabriela

Punem prajitura la frigider de seara pana dimineata , apoi o feliem cu un cutit cu lasa subtire, trecut prin apa fierbinte si sters de apa.

Prajitura Gabriela

Prajitura Gabriela

 

Prajitura Gabriela

 

Spor la prajiturit ! 🙂

Prajitura este atat de buna ca este mare pacat sa nu faceti portie dubla.

 

Sursa mea : Carte regala de bucate .

 

Alte retete cu nuci :

Prajitura Fanta cu nuci

Prajitura cu nuci, visine si crema de cafea

Prajitura cu nuci si vanilie

 

Please follow and like us:
error10
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email10