Prajitura Gabriela

Prajitura Gabriela

Prajitura Gabriela

Bezea :

5 albusuri

200 g zahar

150 g nuci macinate

 

Crema :

5 galbenusuri

100 g zahar

2 lg faina

200 ml lapte

esenta de vanilie

200 g unt 80%

coaja rasa si zeama de la 1 lamaie

 

Mod de preparare Prajitura Gabriela :

Bezea : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste. La urma incorporam nucile macinate. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare.

Intindem bezeaua in tava ( 30×40 cm ) tapetata cu hartie de coptsi o coacem in cuptorul preancalzit, la 160 grade Celsius, circa 30 minute. Avem grija sa nu se arda. Bezeaua rece o taiem in 2 si obtinem 2 foi 20×30 cm.

 Crema : punem intr-o cratita de inox cu fund dublu galbenusurile si zaharul. Le mixam, apoi adaugam faina, mixam pentru omogenizare, apoi adaugam laptele. Punem cratita pe foc mediu, amestecand cu un tel pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie. Omogenizam. Acoperim cu o folie alimentara si lasam crema sa se raceasca.

Untul moale de la temperatura camerei il mixam si peste el adaugam cate 1 lg , treptat , din budinca racita. La urma adaugam coaja rasa de lamaie si zeama treptat, mixand usor.

Asamblare prajitura : bezea -crema-bezea .

Prajitura Gabriela

Punem prajitura la frigider de seara pana dimineata , apoi o feliem cu un cutit cu lasa subtire, trecut prin apa fierbinte si sters de apa.

Prajitura Gabriela

Prajitura Gabriela

 

Prajitura Gabriela

 

Spor la prajiturit ! 🙂

Prajitura este atat de buna ca este mare pacat sa nu faceti portie dubla.

 

Sursa mea : Carte regala de bucate .

 

Alte retete cu nuci :

Prajitura Fanta cu nuci

Prajitura cu nuci, visine si crema de cafea

Prajitura cu nuci si vanilie

 

Please follow and like us:
error7
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone Blat cacao : 5 oua 150 g zahar 120 g faina 1 lg amidon alimentar 30 g cacao 1 lg ulei   Crema : 500 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 2 lg zahar pudra 3 lg ness + 3 lg apa fiarta 2 lgt gelatina 60 ml apa   Bezea...

Tavalita cu ciocolata alba

Tavalita cu ciocolata alba

Tavalita cu ciocolata alba Blat : 3 oua 100 g zahar esenta de vanilie 100 ml lapte 150 ml ulei 250 g faina 1 plic praf de copt   Glazura : 200 g ciocolata alba 150 ml lapte 150 g unt 80% esenta de vanilie   Decor : 200 g cocos   Mod de preparare...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email7