Prajitura Gabriela
Bezea :
5 albusuri
200 g zahar
150 g nuci macinate
Crema :
5 galbenusuri
100 g zahar
2 lg faina
200 ml lapte
esenta de vanilie
200 g unt 80%
coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
Mod de preparare Prajitura Gabriela :
Bezea : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste. La urma incorporam nucile macinate. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare.
Intindem bezeaua in tava ( 30×40 cm ) tapetata cu hartie de coptsi o coacem in cuptorul preancalzit, la 160 grade Celsius, circa 30 minute. Avem grija sa nu se arda. Bezeaua rece o taiem in 2 si obtinem 2 foi 20×30 cm.
Crema : punem intr-o cratita de inox cu fund dublu galbenusurile si zaharul. Le mixam, apoi adaugam faina, mixam pentru omogenizare, apoi adaugam laptele. Punem cratita pe foc mediu, amestecand cu un tel pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie. Omogenizam. Acoperim cu o folie alimentara si lasam crema sa se raceasca.
Untul moale de la temperatura camerei il mixam si peste el adaugam cate 1 lg , treptat , din budinca racita. La urma adaugam coaja rasa de lamaie si zeama treptat, mixand usor.
Asamblare prajitura : bezea -crema-bezea .
Punem prajitura la frigider de seara pana dimineata , apoi o feliem cu un cutit cu lasa subtire, trecut prin apa fierbinte si sters de apa.
Spor la prajiturit ! 🙂
Prajitura este atat de buna ca este mare pacat sa nu faceti portie dubla.
Sursa mea : Carte regala de bucate .
Alte retete cu nuci :
0 Comentarii