Prajitura „Furtuna in desert”

Blat 1 :
6 oua
200 g zahar
4 lg apa clocotita
150 g faina
1 plic praf de copt
2 lg cacao

Citeste mai mult … >>>

Blat 2 :
5 albusuri
200 g zahar
3 lg faina
250 g nuca prajita si taiata

Crema 1 :
5 galbenusuri
200 g zahar
300 g unt

Crema 2 :
350 ml lapte
1 plic praf de budinca de vanilie
3 lg zahar
3 plicuri zahar vanilat

Glazura :
100 ciocolata cu lapte milka
1 lg unt
2 lg lapte

Mod de preparare :

Pentru blat 1 : mixam ouale cu zaharul pana isi dublesc volumul, adaugam apa clocotita, apoi amestecul de faina, cacao si praf de copt, turnam in tava (25*39cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt si dam la cuptor pentru aproximativ 30 minute.Dupa ce s-a copt, il lasam sa se raceasca si apoi il taiem in 2.

Pentru blat 2 : mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul si mixam in continuare pana se topeste, punem si faina amestecata cu nuca prajita si taiata si dam la cuptor in aceeasi tava (25*39cm).

Pentru crema 1 : mixam galbenusurile cu zaharul pe aburi pana obtinem o crema pe care o lasam sa se raceasca; intre timp mixam spuma untul (adus la temperatura camerei) si in el punem pe rand cate o lingura din crema de galbenusuri.

Pentru crema 2 : fierbem o budinca de vanilie in mod normal pe care o lasam sa se raceasca.
Cele doua creme le amestecam.

Pentru glazura : pe aburi topim ciocolata cu untul si cu laptele si amestecam pana se omogenizeaza ; lasam putin sa se racoreasca si turnam deasupra pe prajitura.

Asamblare : 1/2 blat 1- 1/2 crema-blat 2- 1/2 crema-1/2 blat 1-glazura.

Suuuper buna prajitura :).

Sursa mea : tusa Cheta de la Sibiu 🙂

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

3 Comentarii

  1. Lily

    Hristos a Inviat! Te asteapta la mine pe blog un premiu…te astept sa il ridici…

    Răspuns
  2. dian@

    mmm…ce prajiturica delicioasa!!!

    Răspuns
  3. Anonymous

    foarte buna ,o recomand cu incredere,delicioasa!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6