Prajitura „Furtuna in desert”

Blat 1 :
6 oua
200 g zahar
4 lg apa clocotita
150 g faina
1 plic praf de copt
2 lg cacao

Citeste mai mult … >>>

Blat 2 :
5 albusuri
200 g zahar
3 lg faina
250 g nuca prajita si taiata

Crema 1 :
5 galbenusuri
200 g zahar
300 g unt

Crema 2 :
350 ml lapte
1 plic praf de budinca de vanilie
3 lg zahar
3 plicuri zahar vanilat

Glazura :
100 ciocolata cu lapte milka
1 lg unt
2 lg lapte

Mod de preparare :

Pentru blat 1 : mixam ouale cu zaharul pana isi dublesc volumul, adaugam apa clocotita, apoi amestecul de faina, cacao si praf de copt, turnam in tava (25*39cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt si dam la cuptor pentru aproximativ 30 minute.Dupa ce s-a copt, il lasam sa se raceasca si apoi il taiem in 2.

Pentru blat 2 : mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul si mixam in continuare pana se topeste, punem si faina amestecata cu nuca prajita si taiata si dam la cuptor in aceeasi tava (25*39cm).

Pentru crema 1 : mixam galbenusurile cu zaharul pe aburi pana obtinem o crema pe care o lasam sa se raceasca; intre timp mixam spuma untul (adus la temperatura camerei) si in el punem pe rand cate o lingura din crema de galbenusuri.

Pentru crema 2 : fierbem o budinca de vanilie in mod normal pe care o lasam sa se raceasca.
Cele doua creme le amestecam.

Pentru glazura : pe aburi topim ciocolata cu untul si cu laptele si amestecam pana se omogenizeaza ; lasam putin sa se racoreasca si turnam deasupra pe prajitura.

Asamblare : 1/2 blat 1- 1/2 crema-blat 2- 1/2 crema-1/2 blat 1-glazura.

Suuuper buna prajitura :).

Sursa mea : tusa Cheta de la Sibiu 🙂

3 Comentarii

  1. Lily

    Hristos a Inviat! Te asteapta la mine pe blog un premiu…te astept sa il ridici…

    Răspuns
  2. dian@

    mmm…ce prajiturica delicioasa!!!

    Răspuns
  3. Anonymous

    foarte buna ,o recomand cu incredere,delicioasa!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata Choux cu cacao : 250 ml apa un praf de sare 125 g unt 140 g faina 30 g cacao 5 oua   Crema de ciocolata : 3 galbenusuri 160 g zahar 4 lg faina 3 lg amidon alimentar 2 lg cacao 750 ml lapte 100 g ciocolata cu lapte 200 g unt (80%)...

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac Bezea cu mac, cocos si migdale : 5 albusuri (de la oua mici) 75 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Blat cu mac, cocos si migdale : 5 oua (oua mici) 100 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Crema...