Prajitura „Furtuna in desert”

Blat 1 :
6 oua
200 g zahar
4 lg apa clocotita
150 g faina
1 plic praf de copt
2 lg cacao

Citeste mai mult … >>>

Blat 2 :
5 albusuri
200 g zahar
3 lg faina
250 g nuca prajita si taiata

Crema 1 :
5 galbenusuri
200 g zahar
300 g unt

Crema 2 :
350 ml lapte
1 plic praf de budinca de vanilie
3 lg zahar
3 plicuri zahar vanilat

Glazura :
100 ciocolata cu lapte milka
1 lg unt
2 lg lapte

Mod de preparare :

Pentru blat 1 : mixam ouale cu zaharul pana isi dublesc volumul, adaugam apa clocotita, apoi amestecul de faina, cacao si praf de copt, turnam in tava (25*39cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt si dam la cuptor pentru aproximativ 30 minute.Dupa ce s-a copt, il lasam sa se raceasca si apoi il taiem in 2.

Pentru blat 2 : mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul si mixam in continuare pana se topeste, punem si faina amestecata cu nuca prajita si taiata si dam la cuptor in aceeasi tava (25*39cm).

Pentru crema 1 : mixam galbenusurile cu zaharul pe aburi pana obtinem o crema pe care o lasam sa se raceasca; intre timp mixam spuma untul (adus la temperatura camerei) si in el punem pe rand cate o lingura din crema de galbenusuri.

Pentru crema 2 : fierbem o budinca de vanilie in mod normal pe care o lasam sa se raceasca.
Cele doua creme le amestecam.

Pentru glazura : pe aburi topim ciocolata cu untul si cu laptele si amestecam pana se omogenizeaza ; lasam putin sa se racoreasca si turnam deasupra pe prajitura.

Asamblare : 1/2 blat 1- 1/2 crema-blat 2- 1/2 crema-1/2 blat 1-glazura.

Suuuper buna prajitura :).

Sursa mea : tusa Cheta de la Sibiu 🙂

3 Comentarii

  1. Lily

    Hristos a Inviat! Te asteapta la mine pe blog un premiu…te astept sa il ridici…

    Răspuns
  2. dian@

    mmm…ce prajiturica delicioasa!!!

    Răspuns
  3. Anonymous

    foarte buna ,o recomand cu incredere,delicioasa!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...