Prajitura Furnicuta

Blat nuca :
5 albusuri
5 lg zahar
3 lg nuci macinate
2 lg faina

Blat mac :
6 albusuri
6 lg zahar
3 lg mac macinat
3 lg faina

Crema :
11 galbenusuri
11 lg zahar
8 lg apa
250 g unt moale
coaja rasa de lamaie
esenta de vanilie

2 foi de napolitana (23*35 cm)

Mod de preparare :
Blat nuca : mixam spuma albusurile , adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste si bezeauea se intareste. La final adaugam faina amestecata cu nucile macinate. Rasturnam compozitia in forma de copt (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem circa 10-15 minute.

 Blat mac : mixam spuma albusurile, adaugam apoi zaharul, iar la final faina amestecata cu macul. Rasturnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem.

Crema : mixam spuma galbenusurile cu zaharul, adaugam apa, cate 1 lg pe rand, apoi punem pe aburi, amestecand mereu. Lasam crema sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma, iar in el adaugam cate 1 lg din crema racita .  La final adaugam esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie.

Asamblare : foaie napolitana – 1/3 crema – blat mac – 1/3 crema – blat nuca – 1/3 crema – foaie napolitana
Foaia de napolitana o taiem exact dupa dimensiunile blaturilor, cu ajutorul unui cutit bine ascutit , iar coltuirle foilor le taiem.

Peste foaia de napolitana sezam o greutate, pentru a se lipi bine napolitana de crema si dam la rece pentru cateva ore, apoi putem felia si servi. Se taie foarte usor si este o prajitura aspectuoasa si absolut delicioasa !!!  🙂

Pentru reteta ii multumesc Dnei Spataru, fina parintilor mei ! 🙂

6 Comentarii

  1. mirela

    Foarte buna prajitura!!!

    Răspuns
  2. adnia

    ce frumoasa a iesit!

    Răspuns
  3. Michelle

    am facut si eu prajitura si a iesit grozav. eu am copt foile pe fundul tavii de aragaz iar macul l-am pus nemacinat. nu a iesit la fel de inalta ca a ta dar arata foarte bine.
    multumim de reteta!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata Choux cu cacao : 250 ml apa un praf de sare 125 g unt 140 g faina 30 g cacao 5 oua   Crema de ciocolata : 3 galbenusuri 160 g zahar 4 lg faina 3 lg amidon alimentar 2 lg cacao 750 ml lapte 100 g ciocolata cu lapte 200 g unt (80%)...

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac Bezea cu mac, cocos si migdale : 5 albusuri (de la oua mici) 75 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Blat cu mac, cocos si migdale : 5 oua (oua mici) 100 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Crema...