Prajitura Furnicuta

Prajitura Furnicuta

Prajitura Furnicuta

Blat nuca :
5 albusuri
5 lg zahar
3 lg nuci macinate
2 lg faina

Blat mac :
6 albusuri
6 lg zahar
3 lg mac macinat
3 lg faina

Crema :
11 galbenusuri
11 lg zahar
8 lg apa
250 g unt moale
coaja rasa de lamaie
esenta de vanilie

2 foi de napolitana (23*35 cm)

Mod de preparare Prajitura Furnicuta :

Blat nuca : mixam spuma albusurile , adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste si bezeauea se intareste. La final adaugam faina amestecata cu nucile macinate. Rasturnam compozitia in forma de copt (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem circa 10-15 minute.

 Blat mac : mixam spuma albusurile, adaugam apoi zaharul, iar la final faina amestecata cu macul. Rasturnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem.

Crema : mixam spuma galbenusurile cu zaharul, adaugam apa, cate 1 lg pe rand, apoi punem pe aburi, amestecand mereu. Lasam crema sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma, iar in el adaugam cate 1 lg din crema racita .  La final adaugam esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie.

Asamblare : foaie napolitana – 1/3 crema – blat mac – 1/3 crema – blat nuca – 1/3 crema – foaie napolitana
Foaia de napolitana o taiem exact dupa dimensiunile blaturilor, cu ajutorul unui cutit bine ascutit , iar coltuirle foilor le taiem.

Peste foaia de napolitana asezam o greutate, pentru a se lipi bine napolitana de crema si dam la rece pentru cateva ore, apoi putem felia si servi. Se taie foarte usor si este o prajitura aspectuoasa si absolut delicioasa !!!  🙂

Prajitura Furnicuta

Prajitura Furnicuta

Prajitura Furnicuta

Pentru reteta ii multumesc Dnei Spataru, fina parintilor mei ! 🙂

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Alte retete cu foi de napolitane :

Prajitura Yugoslavia

Prajitura Rumba cu visine

Napolitane cioco-duo

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

6 Comentarii

  1. mirela

    Foarte buna prajitura!!!

    Răspuns
  2. adnia

    ce frumoasa a iesit!

    Răspuns
  3. Michelle

    am facut si eu prajitura si a iesit grozav. eu am copt foile pe fundul tavii de aragaz iar macul l-am pus nemacinat. nu a iesit la fel de inalta ca a ta dar arata foarte bine.
    multumim de reteta!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt   Ingrediente : 5 oua 200 g zahar esenta de vanilie 150 ml ulei 250 ml iaurt natural 330 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 600 g visine , cirese, caise, zmeura, capsuni   Decor : 1 lingura zahar pudra   Mod de preparare...

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba Ingrediente : 200 g ciocolata alba 150 g unt (80%) 4 oua 180 g zahar 250 g faina 500 g cirese proaspete   Mod de preparare : Ciocolata alba rupta bucatele si untul  le topim pe baie de aburi. Compozitia o lasam sa se...

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte Blat : 7 oua 7 lg zahar 3,5 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema de lapte : 600 ml lapte 6 lg zahar 6 lg faina 100 g unt (80%) esenta de vanilie   2 foi de napolitane 25x3 cm   Mod de preparare Napolitane cu...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6