Prajitura Fulg de Nea

Prajitura Fulg de Nea

Prajitura Fulg de Nea

Blat:
5 galbenusuri,
150 g zahar,
1 plic zahar vanilat,
10 lg apa,
200 g faina,
1 plic praf de copt (10 g)

Crema:
250 g unt,
350 ml lapte,
100 g cocos,
1 lg amidon alimentar,
rom dupa gust

Glazura:
5 albusuri,
200 g zahar

 

        Mod de preparare Prajitura Fulg de Nea :

        Blat: mixam galbenusurile cu zaharul si plicul de zahar vanilat, adaugam apa treptat, mixand mereu, apoi faina amestecata cu praful de copt . Coacem in tava tapetata (26×37 cm) cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15 minute.

       Crema: amestecam amidonul cu nuca de cocos, adaugam laptele putin cate putin sa nu faca cocoloase si punem pe foc pana se ingroasa putin ;lasam la racit apoi punem rom-ul; untul de la temperatura camerei se mixeaza pana devine spumos si in el punem cu lingura putin cate putin din crema de cocos pana o incorporam toata . Intindem crema peste blatul racit.

       Glazura: mixam albusurile cu zaharul pana cand compozitia devine tare apoi o punem pe bain marie (baie de aburi) pana se intareste . Luam de pe aburi si o mixam pana se raceste, apoi o intindem peste crema. Deasupra presaram nuca de cocos si dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore.

Feliem prajitura cu un cutit trecut prin apa fierbinte.

Prajitura Fulg de Nea

Prajitura Fulg de Nea

Prajitura Fulg de Nea

Prajitura Fulg de Nea

 

Si poza veche 🙂

Prajitura Fulg de Nea

 

O super prajitura !

Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa mea de inspiratie :

Prajitura Fulg de nea

 

Alte retete cu bezea :

Foi cu cocos si vanilie

Prajitura floare de colt

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi   Crema : 100 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 2 lg zahar pudra   400 g piscoturi 300 ml lapte dulceata de visine, zmeura, capsuni, afine... circa 150-200 g   Glazura : 100 g...

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt   Ingrediente : 5 oua 200 g zahar esenta de vanilie 150 ml ulei 250 ml iaurt natural 330 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 600 g visine , cirese, caise, zmeura, capsuni   Decor : 1 lingura zahar pudra   Mod de preparare...

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba Ingrediente : 200 g ciocolata alba 150 g unt (80%) 4 oua 180 g zahar 250 g faina 500 g cirese proaspete   Mod de preparare : Ciocolata alba rupta bucatele si untul  le topim pe baie de aburi. Compozitia o lasam sa se...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6