Prajitura foi de spuma

Prajitura foi de spuma

Prajitura foi de spuma

 
 
Foi :
9 albusuri
210 g zahar
3 lgt zeama de lamaie
 
Crema :
9 galbenusuri
400 g zahar
1 lg faina
100 g cacao
100 ml lapte
350 g unt
 
Decor :
50-100 g ciocolata tocata
 
Mod de preparare Prajitura foi de spuma :
 
 Foi : impartim cantitatile in 3 si coacem 3 foi ; procedam astfel pentru o foaie : mixam spuma albusurile, adaugam treptat zaharul, mixand pana cand obtinem o bezea ferma, iar zaharul este dizolvat. La sfarsit adaugam lingurita cu zeama de lamaie treptat , mixand in continurae. Bezeaua obtinuta o coacem la dimensiunea 23*35 cm sau aproximativ , la foc mic, circa 40 minute, apoi stingem focul si lasam bezeaua sa se usuce in cuptor (eu am lasat usa cuptorului deschisa…). Procedam la fel pentru celelalte 2 foi.
 
IMG_3881
 
IMG_3884
 
 Crema : amestecam toate ingredientele intr-o craticioara, cu mixerul, circa 10 minute, apoi punem pe baie de aburi , amestecand mereu, pana cand crema se ingroasa. O lasam la racit. Untul la temperatura camerei il mixam putin, iar in el adaugam cate o lingura din crema de cacao racita. Omogenizam si impartim crema in 3 parti.
 
IMG_3875
 
IMG_3876
 
IMG_3889
 
 Asamblare : foaie-1/3crema-foaie-1/3crema-foaie-1/3crema-decor.
 
Prajitura foi de spuma
 
 
Lasam prajitura la frigider pentru minim 3 ore sau de seara pana dimineata, apoi o taiem cu cutitul trecut prin apa fierbinte.
 
Prajitura foi de spuma
 
 
 
Spor la incercat reteta ! Pofta buna ! 🙂
Singura problema este ca dureaza prea mult coacerea foilor…dar merita din plin.
 
Sursa mea : din nou soacra mea Ani  🙂
 
Nu prea ma pricep eu la bezele, dar prajitura este delicioasa ! 🙂
 
 
Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

2 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6