Prajitura foi de spuma
Foi :
9 albusuri
210 g zahar
3 lgt zeama de lamaie
Crema :
9 galbenusuri
400 g zahar
1 lg faina
100 g cacao
100 ml lapte
350 g unt
Decor :
50-100 g ciocolata tocata
Mod de preparare Prajitura foi de spuma :
Foi : impartim cantitatile in 3 si coacem 3 foi ; procedam astfel pentru o foaie : mixam spuma albusurile, adaugam treptat zaharul, mixand pana cand obtinem o bezea ferma, iar zaharul este dizolvat. La sfarsit adaugam lingurita cu zeama de lamaie treptat , mixand in continurae. Bezeaua obtinuta o coacem la dimensiunea 23*35 cm sau aproximativ , la foc mic, circa 40 minute, apoi stingem focul si lasam bezeaua sa se usuce in cuptor (eu am lasat usa cuptorului deschisa…). Procedam la fel pentru celelalte 2 foi.
Crema : amestecam toate ingredientele intr-o craticioara, cu mixerul, circa 10 minute, apoi punem pe baie de aburi , amestecand mereu, pana cand crema se ingroasa. O lasam la racit. Untul la temperatura camerei il mixam putin, iar in el adaugam cate o lingura din crema de cacao racita. Omogenizam si impartim crema in 3 parti.
Asamblare : foaie-1/3crema-foaie-1/3crema-foaie-1/3crema-decor.
Lasam prajitura la frigider pentru minim 3 ore sau de seara pana dimineata, apoi o taiem cu cutitul trecut prin apa fierbinte.
Spor la incercat reteta ! Pofta buna ! 🙂
Singura problema este ca dureaza prea mult coacerea foilor…dar merita din plin.
Sursa mea : din nou soacra mea Ani 🙂
Nu prea ma pricep eu la bezele, dar prajitura este delicioasa ! 🙂
Please follow and like us:
Arata minunat!
Mersi Timea 🙂