Prajitura foi cu miere de albine

Prajitura foi cu miere de albine

Prajitura foi cu miere de albine

 
Foi :
1 ou
160 g zahar
150 g unt
3 lg miere topita
2 lg lapte
1 lgt bicarbonat
500 g faina
 
Crema :
300 ml lapte
3 lg faina
200 g zahar
200 g unt
1 plic zahar vanilat
coaja rasa de la 1/2 lamaie
 
marmelada de caise (sau prune etc)
 
Decor :
zahar pudra
 
Mod de preparare Prajitura foi cu miere de albine :
 
Foi : intr-o craticioara punem ingredientele : zaharul (eu am folosit zahar pudra), oul, untul, mierea, laptele si bicarbonatul stins cu putin otet. Punem pe foc, amestecand mereu, pana cand compozitia se umfla si isi dubleaza volumul.
 
IMG_2401
 
IMG_2403
 
Luam craticioara de pe foc lasam putin sa se racoreasca si adaugam faina. Amestecam energic pana obtinem un aluat omogen.  Lasam aluatul sa se racoreasca putin apoi il impartim in 4 si coacem 4 foi.
 
IMG_2405

 
IMG_2406        Aluatul il impartim in 4 si intindem 4 foi.
IMG_2407

 
IMG_2408
 
Foile le-am intins cu sucitorul pe masa, apoi le-am rulat pe sucitor si le-am asezam pe fundul tavii, pe care am presarat faina. Marginile le-am taiat cu cutitul. Dam tava la cuptor pentru cateva minute, la foc mic (circa3-4 minute).
 
IMG_2415
  Crema : laptele rece il turnam peste faina amestecata cu zaharul si zaharul vanilat, omogenizam bine si punem pe foc mic, amestecand mereu, pana cand crema se ingroasa.
 
IMG_2417
IMG_2419
 
Luam de pe foc si adaugam coaja rasa de lamaie, apoi lasam crema sa se raceasca, acoperita cu o folie alimentara, pentru a nu forma crusta.
 
IMG_2423
 
Untul il mixam putin, iar in el adaugam cate o lingura din crema racita.
 
IMG_2424
 
IMG_2426
 
Crema o impartim in 2 .
 Asamblare : foaie- 1/2 crema- foaie-marmelada de caise-foaie-1/2 crema-foaie.
 
IMG_2427
 
IMG_2428
 
Peste prajitura asezam o greutate (eu am asezat un tocator de lemn ) si o dam la rece. Dupa cateva ore o decoram cu zahar pudra.
 
IMG_2465
 
IMG_2539
 
Craciun fericit alaturi de intreaga familie, multa sanatate, numai bucurii si cat mai multe impliniri !
Sursa mea : caietul vechi cu retete al mamei mele. 🙂
 
 
Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

4 Comentarii

  1. Alexandrina

    Sarbatori fericite! Un Craciun cu pace in suflet, cu ganduri pozitive si un an 2014 mai bun!

    Răspuns
  2. miremirc

    Multumesc de urari ! Sarbatori fericite ! 🙂

    Răspuns
  3. ioana

    Buna, ce dimensiune are tava?

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Blondies cu ciocolata alba si migdale

Blondies cu ciocolata alba si migdale

Blondies cu ciocolata alba si migdale Ingrediente : 160 g unt 80% 300 g ciocolata alba 150 g zahar 5 oua mici (sau 4 oua mari) 250 g faina 2 lgt praf de copt esenta de vanilie un praf de sare 150 g migdale fulgi tocate grosier   Mod de preparare Blondies cu...

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi Blat : 5 oua mari 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 250 ml ulei un praf de sare 280 g faina 1 lgt scortisoara macinata 3/4 lgt bicarbonat de sodiu 3/4 lgt praf de copt 300 g morcov ras fin   Crema : 500 g crema de branza Philadelphia 300 ml...

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt   Aluat : 400 g faina 4 lg zahar pudra 1 lgt praf de copt 200 g unt 80% rece 6 galbenusuri un praf de sare 2-3 lg apa rece   Umplutura : 6 albusuri 200 g zahar 600 g iaurt natural 80 ml ulei 60 g praf de budinca de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4