Prajitura foi cu miere de albine

Prajitura foi cu miere de albine

Prajitura foi cu miere de albine

 
Foi :
1 ou
160 g zahar
150 g unt
3 lg miere topita
2 lg lapte
1 lgt bicarbonat
500 g faina
 
Crema :
300 ml lapte
3 lg faina
200 g zahar
200 g unt
1 plic zahar vanilat
coaja rasa de la 1/2 lamaie
 
marmelada de caise (sau prune etc)
 
Decor :
zahar pudra
 
Mod de preparare Prajitura foi cu miere de albine :
 
Foi : intr-o craticioara punem ingredientele : zaharul (eu am folosit zahar pudra), oul, untul, mierea, laptele si bicarbonatul stins cu putin otet. Punem pe foc, amestecand mereu, pana cand compozitia se umfla si isi dubleaza volumul.
 
IMG_2401
 
IMG_2403
 
Luam craticioara de pe foc lasam putin sa se racoreasca si adaugam faina. Amestecam energic pana obtinem un aluat omogen.  Lasam aluatul sa se racoreasca putin apoi il impartim in 4 si coacem 4 foi.
 
IMG_2405

 
IMG_2406        Aluatul il impartim in 4 si intindem 4 foi.
IMG_2407

 
IMG_2408
 
Foile le-am intins cu sucitorul pe masa, apoi le-am rulat pe sucitor si le-am asezam pe fundul tavii, pe care am presarat faina. Marginile le-am taiat cu cutitul. Dam tava la cuptor pentru cateva minute, la foc mic (circa3-4 minute).
 
IMG_2415
  Crema : laptele rece il turnam peste faina amestecata cu zaharul si zaharul vanilat, omogenizam bine si punem pe foc mic, amestecand mereu, pana cand crema se ingroasa.
 
IMG_2417
IMG_2419
 
Luam de pe foc si adaugam coaja rasa de lamaie, apoi lasam crema sa se raceasca, acoperita cu o folie alimentara, pentru a nu forma crusta.
 
IMG_2423
 
Untul il mixam putin, iar in el adaugam cate o lingura din crema racita.
 
IMG_2424
 
IMG_2426
 
Crema o impartim in 2 .
 Asamblare : foaie- 1/2 crema- foaie-marmelada de caise-foaie-1/2 crema-foaie.
 
IMG_2427
 
IMG_2428
 
Peste prajitura asezam o greutate (eu am asezat un tocator de lemn ) si o dam la rece. Dupa cateva ore o decoram cu zahar pudra.
 
IMG_2465
 
IMG_2539
 
Craciun fericit alaturi de intreaga familie, multa sanatate, numai bucurii si cat mai multe impliniri !
Sursa mea : caietul vechi cu retete al mamei mele. 🙂
 
 
Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

4 Comentarii

  1. Alexandrina

    Sarbatori fericite! Un Craciun cu pace in suflet, cu ganduri pozitive si un an 2014 mai bun!

    Răspuns
  2. miremirc

    Multumesc de urari ! Sarbatori fericite ! 🙂

    Răspuns
  3. ioana

    Buna, ce dimensiune are tava?

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt   Ingrediente : 5 oua 200 g zahar esenta de vanilie 150 ml ulei 250 ml iaurt natural 330 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 600 g visine , cirese, caise, zmeura, capsuni   Decor : 1 lingura zahar pudra   Mod de preparare...

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba Ingrediente : 200 g ciocolata alba 150 g unt (80%) 4 oua 180 g zahar 250 g faina 500 g cirese proaspete   Mod de preparare : Ciocolata alba rupta bucatele si untul  le topim pe baie de aburi. Compozitia o lasam sa se...

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte Blat : 7 oua 7 lg zahar 3,5 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema de lapte : 600 ml lapte 6 lg zahar 6 lg faina 100 g unt (80%) esenta de vanilie   2 foi de napolitane 25x3 cm   Mod de preparare Napolitane cu...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6