Prajitura floare de colt

 

DSC_0621

Blat cacao :

6 oua

4 lg faina

3 lg cacao

6 lg zahar

1 lgt praf de copt

un praf de sare

 

Bezea cocos :

4 albusuri

6 lg zahar

120 g cocos

 

Crema :

4 galbenusuri

5 lg zahar

40 g amidon alimentar

300 ml lapte

esenta de vanilie

200 g unt (80%)

 

1 compot ananas

200 ml frisca lichida

50 g ciocolata alba pt decor

 

Mod de preparare :

Blat cacao : mixam intr-un castron albusurile cu praful de sare, adaugam apoi zaharul, galbenusurile, apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Omogenizam cu o lingura, apoi intindem compozitia in tava (28*38cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem la 180 grade Celsius, circa 15 minute, apoi intindem bezeaua peste blat si mai coacem inca 10-15 minute.

DSC_0562 DSC_0563

 Bezea cocos : mixam albusurile spuma, adaugam zaharul mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma. Adaugam cocosul si amestecam cu ajutorul unei linguri. Intindem peste blatul copt si mai coacem inca 10-15 minute.

DSC_0564 DSC_0566

 Crema : galbenusurile le batem cu zaharul; peste ele adaugam amidonul dizolvat in laptele rece si punem cratita pe foc mic, amestecand mereu, pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca. untul de la temperatura camerei il mixam putin, iar peste el adaugam cate o lingura din crema racita. Ananasul scurs din compot il taiem bucatele si il amestecam cu crema (eu am folosit circa treisfert din ananas). Crema obtinuta o intindem peste bezeaua de cocos rece.

DSC_0565 DSC_0569 DSC_0570

Frisca o mixam spuma si o intindem peste crema. Deasupra radem ciocolata alba (eu am tinut ciocolata la frigider, apoi am mixat-o in robot).

DSC_0575 DSC_0576         Dam prajitura la frigider pentru minim 2 ore, apoi putem taia si servi.

DSC_0577

DSC_0593

DSC_0621

Delicioasa . Spor la prajiturit !! 🙂

Sursa :     http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/22337/Prajitura-Floare-de-Colt/

 

0 Comentarii

Confirmări/Notificări

  1. Prajitura floare de colt – La Ancuta - […] fructe de sezon, am vrut sa pregatesc o prajitura cu crema si m-am oprit la o prajitura vazuta la…
  2. Kornblumenkuchen - Artikel über Rezepte - […] Source […]
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...