Prajitura floare de colt

Prajitura floare de colt

Prajitura floare de colt

 

Blat cacao :

6 oua

4 lg faina

3 lg cacao

6 lg zahar

1 lgt praf de copt

un praf de sare

 

Bezea cocos :

4 albusuri

6 lg zahar

120 g cocos

 

Crema :

4 galbenusuri

5 lg zahar

40 g amidon alimentar

300 ml lapte

esenta de vanilie

200 g unt (80%)

 

1 compot ananas

200 ml frisca lichida

50 g ciocolata alba pt decor

 

Mod de preparare Prajitura floare de colt :

Blat cacao : mixam intr-un castron albusurile cu praful de sare, adaugam apoi zaharul, galbenusurile, apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Omogenizam cu o lingura, apoi intindem compozitia in tava (28*38cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem la 180 grade Celsius, circa 15 minute, apoi intindem bezeaua peste blat si mai coacem inca 10-15 minute.

DSC_0562 DSC_0563

 Bezea cocos : mixam albusurile spuma, adaugam zaharul mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma. Adaugam cocosul si amestecam cu ajutorul unei linguri. Intindem peste blatul copt si mai coacem inca 10-15 minute.

DSC_0564 DSC_0566

 Crema : galbenusurile le batem cu zaharul; peste ele adaugam amidonul dizolvat in laptele rece si punem cratita pe foc mic, amestecand mereu, pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca. untul de la temperatura camerei il mixam putin, iar peste el adaugam cate o lingura din crema racita. Ananasul scurs din compot il taiem bucatele si il amestecam cu crema (eu am folosit circa treisfert din ananas). Crema obtinuta o intindem peste bezeaua de cocos rece.

DSC_0565 DSC_0569 DSC_0570

Frisca o mixam spuma si o intindem peste crema. Deasupra radem ciocolata alba (eu am tinut ciocolata la frigider, apoi am mixat-o in robot).

DSC_0575

Prajitura floare de colt

Dam prajitura la frigider pentru minim 2 ore, apoi putem taia si servi.

Prajitura floare de colt

Prajitura floare de colt

Prajitura floare de colt

 

 

Delicioasa . Spor la prajiturit !! 🙂

Sursa mea de inspiratie :

https://www.culinar.ro/retete/culinare/dulciuri/prajituri/prajitura-floare-de-colt

 

Alte retete cu bezea cu cocos :

Prajitura cu vanilie, cocos si glazura de ciocolata

Prajitura cu bezea de cocos si cafea

 

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Confirmări/Notificări

  1. Prajitura floare de colt – La Ancuta - […] fructe de sezon, am vrut sa pregatesc o prajitura cu crema si m-am oprit la o prajitura vazuta la…
  2. Kornblumenkuchen - Artikel über Rezepte - […] Source […]
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6