Prajitura Figaro

IMG_8138

Blat :
5 galbenusuri
100 g zahar
100 g unt (sau 100 ml ulei)
50 ml lapte
150 g faina
1/2 plic praf de copt (5 g)
1/2 lgt otet

100 g nuci prajite
gem de caise (sau prune)

Bezea :
5 albusuri
100 g zahar

Decor :
cacao
ciocolata alba rasa

Mod de preparare :
Blat : mixam galbenusurile, intr-un castron, cu zaharul , adaugam apoi untul topit si racorit (sau uleiul topit) treptat, laptele, iar la final faina si praful de copt stins cu otetul. Omogenizam si turnam compozitia in tava (22*30 cm) tapetata cu hartie de copt.

IMG_8113

IMG_8114

IMG_8115

IMG_8116

Peste aceasta compozitie presaram nucile prajite si maruntite, apoi dam la cuptor pentru 15-20 minute, la foc mediu.

IMG_8117

Dupa 15-20 minute, scoatem tava din cuptor si ungem cu gem de caise peste nuci .

IMG_8118

IMG_8119

Bezea : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si bezeaua se intareste. Bezeaua o intindem peste gemul de caise si dam din nou tava la cuptor, pentru circa 15 minute.

IMG_8120

IMG_8121

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o pudram cu cacao si ciocolata alba rasa.

IMG_8126

IMG_8127

IMG_8133

IMG_8138

Pofta buna ! Spor la incercat prajitura ! 🙂
Va astept cu impresii ! 🙂

2 Comentarii

  1. alex

    Cat gem se pune?

    Răspuns
    • miremirc

      cat sa acopere aluatul (cred ca circa 5-6 linguri)

      Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata Blat vanilie : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina 500 ml lapte 80 g ciocolata neagra (85%) 200 g unt (80%)   Mod de preparare...

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata Choux cu cacao : 250 ml apa un praf de sare 125 g unt 140 g faina 30 g cacao 5 oua   Crema de ciocolata : 3 galbenusuri 160 g zahar 4 lg faina 3 lg amidon alimentar 2 lg cacao 750 ml lapte 100 g ciocolata cu lapte 200 g unt (80%)...