Prajitura Figaro

Prajitura Figaro

Prajitura Figaro

 

Blat :
5 galbenusuri
100 g zahar
100 g unt (sau 100 ml ulei)
50 ml lapte
150 g faina
1/2 plic praf de copt (5 g)
1/2 lgt otet

100 g nuci prajite
gem de caise (sau prune)

Bezea :
5 albusuri
100 g zahar

Decor :
cacao
ciocolata alba rasa

Mod de preparare Prajitura Figaro :

Blat : mixam galbenusurile, intr-un castron, cu zaharul , adaugam apoi untul topit si racorit (sau uleiul topit) treptat, laptele, iar la final faina si praful de copt stins cu otetul. Omogenizam si turnam compozitia in tava (22*30 cm) tapetata cu hartie de copt.

IMG_8113

IMG_8114

IMG_8115

IMG_8116

Peste aceasta compozitie presaram nucile prajite si maruntite, apoi dam la cuptor pentru 15-20 minute, la foc mediu.

IMG_8117

Dupa 15-20 minute, scoatem tava din cuptor si ungem cu gem de caise peste nuci .

IMG_8118

IMG_8119

Bezea : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si bezeaua se intareste. Bezeaua o intindem peste gemul de caise si dam din nou tava la cuptor, pentru circa 15 minute.

IMG_8120

IMG_8121

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o pudram cu cacao si ciocolata alba rasa.

Prajitura Figaro

Prajitura Figaro

Prajitura Figaro

Prajitura Figaro

Spor la prajiturit ! 🙂
Va astept cu impresii !

 

Alte retete cu bezea :

Prajitura trio

Malai cu branza

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

2 Comentarii

  1. alex

    Cat gem se pune?

    Răspuns
    • miremirc

      cat sa acopere aluatul (cred ca circa 5-6 linguri)

      Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6