Prajitura felii imperiale

Prajitura felii imperiale

Prajitura felii imperiale

Blat :

150 g unt

100 g zahar

150 g nuci macinate

100 g faina

4 albusuri

un praf de sare

 

Umplutura :

4 galbenusuri

80 g zagar pudra cu aroma de vanilie

 

Crema de nuci :

150 g nuci macinate

100 g unt 82%

200 ml lapte fierbinte

80 g zahar pudra

1 lgt esenta de cafea

 

Crema de ciocolata alba :

200 ml frisca

200 g ciocolata alba

 

Decor :

fulgi de ciocolata alba

 

Mod de preparare Prajitura felii imperiale :

Blat : mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul, adaugam apoi nucile macinate si faina, iar la urma albusurile mixate spuma cu sarea. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare . Coacem in tava (25x 35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 15-20 minute.

Umplutura : in timpul cat se coace blatul , pregatim umplutura astfel : mixam galbenusurile cu zaharul, pana se albesc , apoi peste blatul fierbinte , intindem umplutura si dam din nou la cuptor, la 160 grade Celsius, pentru inca 15-20 minute.

Crema de nuci : nucile macinate si laptele fierbinte le amestecam, apoi le punem intr-o cratita, pe foc mic, pana cand se ingroasa, circa 2-3 minute. Lasam sa se raceasca.

Untul moale il mixam cu zaharul pudra, apoi il adaugam lingura cu lingura, peste nucile de mai sus racite. La urma adaugam esenta de cafea.

Crema de nuci o intindem peste umplutura.

Glazura : punem frisca intr-o cratita pe foc mic, pana incepe sa fiarba. Luam deoparte si adaugam ciocolata alba bucatele. lasam 1 minut, apoi omogenizam. lasam sa se raceasca, apoi o dam la frigider pentru circa 2 ore. Scoatem crema de ciocolata alba de la rece si o mixam, apoi o intindem peste crema de nuci. Deasupra presaram fulgi de ciocolata alba.

Dam prajitura la frigider pana in momentul servirii.

Prajitura felii imperiale

Prajitura felii imperiale

Cine doreste , poate lasa prajitura originala, asa cum este la Amalia,fara crema de ciocolata alba, dar sa foloseasac o tava mai mica (cred ca 20×30 cm ar fi ok).

Am impodobit bradul, am impachetat cadourile pentru cei mici, am copt prajiturile si mi-a ramas doar , sa va urez , dragi prieteni, Craciun fericit ! 🙂

 

Sursa mea de inspiratie :

Prăjitură felii imperiale

Alte retete asemanatoare :

Prajitura cu branza si nuci

Prajitura cu crema de nuci si rom

Tort cu zmeura, iaurt si nuci

Spor la prajiturit !

4 Comentarii

  1. Liliana

    De câtă cantitate de unt e nevoie pentru crema de nuci? Multumesc anticipat.

    Răspuns
  2. Jubi

    Am testat aceasta reteta si a iesit neasteptat de buna, a fost ca un cadou neasteptat pentru sotie sa ma vada gatind, nu am mai gatit de ceva ani 🙂

    Răspuns
    • miremirc

      Felicitari pentru reusita ! 🙂

      Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata Choux cu cacao : 250 ml apa un praf de sare 125 g unt 140 g faina 30 g cacao 5 oua   Crema de ciocolata : 3 galbenusuri 160 g zahar 4 lg faina 3 lg amidon alimentar 2 lg cacao 750 ml lapte 100 g ciocolata cu lapte 200 g unt (80%)...

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac Bezea cu mac, cocos si migdale : 5 albusuri (de la oua mici) 75 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Blat cu mac, cocos si migdale : 5 oua (oua mici) 100 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Crema...