Prajitura felii imperiale

Blat :

150 g unt

100 g zahar

150 g nuci macinate

100 g faina

4 albusuri

un praf de sare

Umplutura :

4 galbenusuri

80 g zagar pudra cu aroma de vanilie

Crema de nuci :

150 g nuci macinate

100 g unt 82%

200 ml lapte fierbinte

80 g zahar pudra

1 lgt esenta de cafea

Crema de ciocolata alba :

200 ml frisca

200 g ciocolata alba

Decor :

fulgi de ciocolata alba

Mod de preparare :

Blat : mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul, adaugam apoi nucile macinate si faina, iar la urma albusurile mixate spuma cu sarea. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare . Coacem in tava (25x 35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 15-20 minute.

Umplutura : in timpul cat se coace blatul , pregatim umplutura astfel : mixam galbenusurile cu zaharul, pana se albesc , apoi peste blatul fierbinte , intindem umplutura si dam din nou la cuptor, la 160 grade Celsius, pentru inca 15-20 minute.

Crema de nuci : nucile macinate si laptele fierbinte le amestecam, apoi le punem intr-o cratita, pe foc mic, pana cand se ingroasa, circa 2-3 minute. Lasam sa se raceasca.

Untul moale il mixam cu zaharul pudra, apoi il adaugam lingura cu lingura, peste nucile de mai sus racite. La urma adaugam esenta de cafea.

Crema de nuci o intindem peste umplutura.

Glazura : punem frisca intr-o cratita pe foc mic, pana incepe sa fiarba. Luam deoparte si adaugam ciocolata alba bucatele. lasam 1 minut, apoi omogenizam. lasam sa se raceasca, apoi o dam la frigider pentru circa 2 ore. Scoatem crema de ciocolata alba de la rece si o mixam, apoi o intindem peste crema de nuci. Deasupra presaram fulgi de ciocolata alba.

Dam prajitura la frigider pana in momentul servirii.

Cine doreste , poate lasa prajitura originala, asa cum este la Amalia,fara crema de ciocolata alba, dar sa foloseasac o tava mai mica (cred ca 20×30 cm ar fi ok).

Am impodobit bradul, am impachetat cadourile pentru cei mici, am copt prajiturile si mi-a ramas doar , sa va urez , dragi prieteni, Craciun fericit ! 🙂

4 Comentarii

  1. Liliana

    De câtă cantitate de unt e nevoie pentru crema de nuci? Multumesc anticipat.

    Răspuns
  2. Jubi

    Am testat aceasta reteta si a iesit neasteptat de buna, a fost ca un cadou neasteptat pentru sotie sa ma vada gatind, nu am mai gatit de ceva ani 🙂

    Răspuns
    • miremirc

      Felicitari pentru reusita ! 🙂

      Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...