Prajitura felie cu nuca
Blat :
4 oua
200 g zahar pudra
10 lg apa
160 g faina
160 g nuci macinate
1 plic praf de copt
Crema :
200 g unt (80%)
140 g zahar pudra
200 g nuci macinate
100 ml lapte fierbinte
2-3 picaturi esenta de migdale
Decor :
50 g ciocolata alba rasa (sau ciocolata cu lapte, ciocolata neagra)
sau
glazura de ciocolata : 100 g ciocolata, 2 lg lapte, 1 lg unt
Mod de preparare Prajitura felie cu nuca :
Blat : intr-un castron mixam spuma galbenusurile cu zaharul pudra, adaugam apoi lingura cu lingura apa, mixand bine dupa fiecare lingura, apoi albusurile batute spuma si faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate. Coacem blatul in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 25 minute. Facem testul scobitorii.
Crema : nucile macinate le amestecam cu laptele fierbinte. Lasam compozitia sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, apoi adaugam zaharul pudra, mixand bine; la urma incorporam lingura cu lingura nucile racite si esenta de migdale. Intindem crema peste blatul rece. Deasupra radem ciocolata alba sau ciocolata cu lapte sau facem glazura de ciocolata (cele 3 ingrediente le punem intr-o craticioara de inox cu fund dublu, la foc mic , pana se topesc).
Dam prajitura la frigider pentru circa 2 ore, apoi putem felia.
Absolut delicioasa ! 🙂
Sursa mea de inspiratie :
Alte retete cu nuci :
0 Comentarii