Prajitura fantezie

IMG_2590

Bezea nuca:
3 albusuri
un varf cutit bicarbonat
35 ml apa rece
3 lg zahar
4 lg nuci macinate + 2 lg nuci macinate
1 lg cu varf faina
 
 
Bezea cacao :
3 albusuri
un varf cutit bicarbonat 
35 ml apa rece
3 lg zahar
3 lg cacao
1 lg cu varf faina
 
Bezea cocos :
3 albusuri
un varf cutit bicarbonat
35 ml apa rece
3 lg zahar
4 lg cocos
1 lg cu varf faina
 
 
Blat simplu :
3 oua
un varf cutit bicarbonat
35 ml apa rece
3 lg zahar
4 lg faina
 
Crema :
800 ml lapte
9 galbenusuri
150 g zahar
6 lg faina
400 g unt (80-82%)
 
2 lgt ness
1 lg apa fiarta
 
2 lg cacao
 
180 g ciocolata Milka cu oreo
 
Decor :
50 g ciocolata alba rasa 
bilute de cacao …
 
Mod de preparare :
 
       Bezea nuca : intr-un castron mixam spuma albusurile cu bicarbonatul, adaugam apa treptat, mixand mereu, zaharul , apoi faina amestecata cu  4 lg nuci macinate. Amestecam cu o lingura pentru a nu se lasa bezeaua. intindem in tava (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt . Presaram deasupra cele 2 lg nuci macinate ramase si le apasam foarte usor cu degetele pentru a intra putin in bezea. Coacem bezeaua la 180 grade C, circa 10 minute. Avem grija sa nu ardem bezeaua. Dupa ce se raceste o dezlipim cu ajutorul unui cutit.
 
IMG_2528
IMG_2529
 
IMG_2530
IMG_2532
 
       Bezea cacao : intr-un castron mixam spuma albusurile cu bicarbonatul, adaugam apa treptat, mixand mereu, zaharul mixand in continuare, apoi faina amestecata cu pudra de cacao. Omogenizam cu o lingura, apoi intindem cu grija bezeaua in tava si o coacem. Dupa ce se raceste o dezlipim de foaia de copt cu un cutit.
 
IMG_2524
IMG_2525
IMG_2527
              Bezea cocos : mixam spuma albusurile cu bicarbonatul, adaugam apa treptat, zaharul, apoi faina amestecata cu faina. Coacem .
 
IMG_2519
IMG_2522
IMG_2523
       Blat simplu : mixam spuma albusurile cu bicarbonatul, adaugam apa treptat, zaharul, apoi galbenusurile si faina Coacem .
 
IMG_2533
IMG_2534
       Crema : galbenusurile le mixam spuma impreuna cu zaharul. Peste ele adaugam faina dizolvata in laptele rece. Punem craticioara pe foc mic, amestecand cu telul pana cand se ingroasa crema. Lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, iar in el adaugam treptat, lingura cu lingura din crema racita. 
 
IMG_2535
IMG_2536
IMG_2537
IMG_2538
       Aceasta crema o impartim in 4 sau fiecare cum considera.
O parte din crema o amestecam cu ness-ul dizolbat in apa fierbinte (lasam sa se raceasca).
 
IMG_2539
O parte din crema o amestecam cu 2 lg cacao neagra.
 
IMG_2543
O parte o amestecam cu 180 g ciocolata milka cu oreo tocata marunt cu cutitul.
 
IMG_2545
O parte ramane alba.
 
Asamblare : bezea nuca-crema ness-blat simplu-crema cacao-bezea cocos-crema cu milka oreo-bezea cacao-crema simpla-decor
 
IMG_2540
IMG_2544
IMG_2546
IMG_2548
IMG_2551
       Lasam prajitura la frigider de seara pana dimineata, apoi o taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte si sters de apa.
 
 
 IMG_2556
IMG_2590
IMG_2601
 
 
 
Super mega buna ! 🙂
Spor la incercat reteta pentru ca merita .
 
Sursa mea : Florin Sufan.
 

1 Comentariu

  1. Adina Gatea

    Buna ,o intrebare ,crema pe abur nu merge la aceasta reteta? Multumesc

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
580
3142
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina   Plus : gem de caise   Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional)   Glazura : 200 g...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest