Prajitura fantezie cu zmeura

DSC_0255

Blat :

5 albusuri

120 g zahar

170 g faina

60 ml ulei

50 ml lapte

1/2 plic praf de copt (5 g)

 

Crema :

5 galbenusuri

120 g zahar

600 ml lapte

1 fiola esenta de vanilie

75 g faina

1 plic gelatina granulata (10 g) + 50 ml apa rece

200 ml smantana pentru frisca + 2 lg zahar pudra

250 g zmeura proaspata

 

Decor :

200 ml smantana pentru frisca

2 lg zahar pudra

 

Mod de preparare :

         Blat :  mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa; laptele amestecat cu uleiul il adaugam alternand cu faina amestecata cu praful de copt. Coacem in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 30 minute.

DSC_0212 DSC_0213 DSC_0214 DSC_0220

Crema : hidratam gelatina in apa rece timp de 10-15 minute; galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam apoi faina si laptele treptat. Punem pe foc mediu, amestecand mereu pana se ingroasa. Luam deoparte si adaugam gelatina hidratata. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca, apoi o punem la frigider pentru circa 30-40 minute. Smantana pentru frisca batuta spuma o amestecam cu zaharul pudra, apoi cu crema rece si esenta de vanilie.

DSC_0215 DSC_0216 DSC_0218 DSC_0221

Zmeura o spalam apoi o stergem cu un prosop de hartie.

Asamblare : blat – 1/2 crema – zmeura proaspata – 1/2 crema – decor (smantana pentru frisca o mixam, apoi adaugam zaharul pudra).

DSC_0223 DSC_0226 DSC_0230

Dam prajitura la rece pentru minim 3 ore, apoi o feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte sters de apa.

DSC_0255

 

O prajitura nemaipomenita, delicoasa !  Spor la prajiturit !!  🙂

 

Sursa : http://www.haisagatim.ro/2014/08/prajitura-cu-zmeura-fantezie.html

 

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...