Prajitura fantezie cu zmeura
Blat :
5 albusuri
120 g zahar
170 g faina
60 ml ulei
50 ml lapte
1/2 plic praf de copt (5 g)
Crema :
5 galbenusuri
120 g zahar
600 ml lapte
1 fiola esenta de vanilie
75 g faina
1 plic gelatina granulata (10 g) + 50 ml apa rece
200 ml smantana pentru frisca + 2 lg zahar pudra
250 g zmeura proaspata
Decor :
200 ml smantana pentru frisca
2 lg zahar pudra
Mod de preparare Prajitura fantezie cu zmeura :
Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa; laptele amestecat cu uleiul il adaugam alternand cu faina amestecata cu praful de copt. Coacem in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 30 minute.
Crema : hidratam gelatina in apa rece timp de 10-15 minute; galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam apoi faina si laptele treptat. Punem pe foc mediu, amestecand mereu pana se ingroasa. Luam deoparte si adaugam gelatina hidratata. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca, apoi o punem la frigider pentru circa 30-40 minute. Smantana pentru frisca batuta spuma o amestecam cu zaharul pudra, apoi cu crema rece si esenta de vanilie.
Zmeura o spalam apoi o stergem cu un prosop de hartie.
Asamblare : blat – 1/2 crema – zmeura proaspata – 1/2 crema – decor (smantana pentru frisca o mixam, apoi adaugam zaharul pudra).
Dam prajitura la rece pentru minim 3 ore, apoi o feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte sters de apa.
O prajitura nemaipomenita, delicoasa !
Spor la prajiturit !! 🙂
Sursa mea de inspiratie :
Alte retete cu zmeura :
0 Comentarii