Prajitura fantezie cu zmeura

Prajitura fantezie cu zmeura

Prajitura fantezie cu zmeura

 

Blat :

5 albusuri

120 g zahar

170 g faina

60 ml ulei

50 ml lapte

1/2 plic praf de copt (5 g)

 

Crema :

5 galbenusuri

120 g zahar

600 ml lapte

1 fiola esenta de vanilie

75 g faina

1 plic gelatina granulata (10 g) + 50 ml apa rece

200 ml smantana pentru frisca + 2 lg zahar pudra

250 g zmeura proaspata

 

Decor :

200 ml smantana pentru frisca

2 lg zahar pudra

 

Mod de preparare Prajitura fantezie cu zmeura :

         Blat :  mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa; laptele amestecat cu uleiul il adaugam alternand cu faina amestecata cu praful de copt. Coacem in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 30 minute.

DSC_0212 DSC_0213 DSC_0214 DSC_0220

Crema : hidratam gelatina in apa rece timp de 10-15 minute; galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam apoi faina si laptele treptat. Punem pe foc mediu, amestecand mereu pana se ingroasa. Luam deoparte si adaugam gelatina hidratata. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca, apoi o punem la frigider pentru circa 30-40 minute. Smantana pentru frisca batuta spuma o amestecam cu zaharul pudra, apoi cu crema rece si esenta de vanilie.

DSC_0215 DSC_0216 DSC_0218 DSC_0221

Zmeura o spalam apoi o stergem cu un prosop de hartie.

Asamblare : blat – 1/2 crema – zmeura proaspata – 1/2 crema – decor (smantana pentru frisca o mixam, apoi adaugam zaharul pudra).

DSC_0223 DSC_0226

Prajitura fantezie cu zmeura

Dam prajitura la rece pentru minim 3 ore, apoi o feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte sters de apa.

Prajitura fantezie cu zmeura

O prajitura nemaipomenita, delicoasa !

Spor la prajiturit !!  🙂

 

Sursa mea de inspiratie :

Prajitura cu zmeura Fantezie

 

Alte retete cu zmeura :

Cheesecake cu zmeura si ciocolata

Tort cu zmeura, iaurt si nuci

Tort cu zmeura si vanilie

 

 

Please follow and like us:
error7
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone Blat cacao : 5 oua 150 g zahar 120 g faina 1 lg amidon alimentar 30 g cacao 1 lg ulei   Crema : 500 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 2 lg zahar pudra 3 lg ness + 3 lg apa fiarta 2 lgt gelatina 60 ml apa   Bezea...

Prajitura Gabriela

Prajitura Gabriela

Prajitura Gabriela Bezea : 5 albusuri 200 g zahar 150 g nuci macinate   Crema : 5 galbenusuri 100 g zahar 2 lg faina 200 ml lapte esenta de vanilie 200 g unt 80% coaja rasa si zeama de la 1 lamaie   Mod de preparare Prajitura Gabriela : Bezea : intr-un...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email7