Prajitura Fantastica
Blat cacao :
4 oua
4 lg zahar
2 lg ulei
4 lg apa fiarta
4 lg faina
1 lg cacao
Bezea :
6 albusuri
220 g zahar
100 g nuci prajite si taiate
1 cana visine scurse din compot
1 cana faina (1 cana = 200 ml)
Crema :
6 galbenusuri
200 g zahar
300 ml lapte
1 plic budinca de vanilie
3 plicuri zahar vanilat
250 g unt
Glazura :
160 g ciocolata
20 g unt
50 ml frisca lichida
Mod de preparare Prajitura Fantastica :
Blat cacao : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste ,galbenusurile pe rand, uleiul treptat, apa fiarta lingura cu lingura, iar la final incorporam faina amestecata cu pudra de cacao. Compozitia o intindem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt si o coacem la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute. Facem testul scobitorii.
Bezea : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, iar la final faina amestecata cu nucile prajite si taiate si visinile (folosim o lingura cand amestecam). Intindem in tava tapetata cu hartie de copt si coacem la 180 grade Celsius, circa 10-15 minute.
Crema : galbenusurile le mixam cu zaharul si zaharul vanilat, budinca de vanilie o amestecam cu laptele rece, apoi il amestecam cu galbenusurile . Punem pe foc mic, amestecand mereu pana cand crema se ingroasa.
Acoperim crema cu o folie alimentara si o lasam sa se raceasca .
Untul il mixam putin, iar in el adaugam cate o lingura din crema racita. Omogenizam bine.
Glazura : punem ingredientele intr-o craticioara, pe foc mic, amestecand mereu pana cand obtinem glazura.
Asamblare : blat cacao-crema-bezea-glazura
Lasam prajitura la frigider pentru minim 3 ore sau de seara pana dimineata, apoi taiem si servim.
Foarte buna ! Pofta buna si spor la incercat reteta ! 🙂
Sursa mea : revista Practic .
Este o prajitura cu adevarat fantastica. Bravooo!
Eu …sunt fascinata de tot ce prepari tu. de multe ori am incercat retete de la tine, toate sunt o incantare. Deci, pe langa aceasta prajitura, tu esti fantastica! Big like pt tot ce iese din manutele tale! Te pup!
Mersi mult ! 🙂
Te rog sa-mi spui daca e vorba de apa fiarta si racita, apa fierbinte sau apa calduta. E un amanunt important care poate ruina prajitura. Multumesc.
e vorba de apa fiarta adaugata lingura cu lingura in compozitie 🙂
Apa fiarta se pune racita sau calduta?
se pune apa fiarta 🙂
Eu am pus apa rece-iese la fel
Cat timp se coace blatul cu cacao si bezea ? La cate grade? Multumesc
180 grade Celsius;blatul cacao circa 20 minute, iar bezeaua circa 10-15 minute.La bezea trebuie mai multa atentie pentru a nu se arde. Spor la prajiturit ! 🙂
as vrea sa stiu daca la bezea se pune praf de copt
nu se pune